Demo 2009 (2009)
A hazai Sollen 2001-ben alakult a fővárosban. A srácok egész sokáig tétlenkedtek, hiszen csak 2006-ban adtak magukról először hivatalosan is életjelet egy demóval (melyhez nem volt szerencsém), illetve tavaly egy újabb demóval rukkoltak elő. Erről olvasol most… a kiadás slim tokos megoldás, de a maga egyszerűségével mégsem érzem annyira rossznak, igaz 2009-ben lehet ennél igényesebb külsőségekkel is jelentkezni, de szerencsére a zene és a hangzás (a dobok lehettek volna tompábbak is, főleg ami a pergőt illeti) némileg kárpótló.


Dallamos death metalt kapunk, mely sok helyen jutatta eszembe a Carcass, At The Gates, In Flames és Edge Of Sanity vonalat. A mindössze két nótával támadó demó túl sok meglepetést nem tartogat, hiszen a műfaj megújítása nagyobb neveknek sem sikerült, ám ettől még zeneileg profi és egy kis sarkítással nemzetközi szintet mutat. Elszállni nem kell a végeredménytől, amely néhol sejtett némi modernséget is, ami erősen metalcore szerű, de ez nem a srácok hibája, ez a műfaj elkurvulásának és a jelennek tudható be.

Érdemes figyelni, próbálkozni a Sollen jelenséggel, azt pedig előrevetítem, hogy hallunk még róluk minden bizonnyal a jövőben. Nem lenne egy rossz húzás, ha a srácok szánnának rá időt és türelmet, no meg pénzt és szétküldenék ezt a demót (esetleg a 2006-os szösszenettel együtt) pár európai kisebb kiadónak, hiszen annyi szír-szar anyag jön ki mostanság hivatalosan, melyek meg sem érdemelnék valójában a hivatalos megjelenést. Szóval nem lenne esélytelen egy lemezszerződés, akár egy kislemez erejéig is és a Sollen koránt sem rossz csapat. Most a melodikus death metal és a metalcore trend még némileg virágzik, szóval srácok addig üssétek azt a vasat, míg forró, s míg van olyan ló és istálló, amely vevő a Sollen svédacél imitálta patkójára!

Sollen_Demo_2009_2009
Kiadó:
Stílus:
Melodikus hazai svédacél…
Értékelés:
 
Pont
: 8.3 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
Írta:
haragSICK
2010. március 8., hétfő, 15:50
Facebook:
Sollen - World: Reshaped [EP] (2011)
Kritika, haragSICK @ 2011. május 2., hétfő, 22:08
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render