Rise to Fall
Restore The Balance (2010)
Nem hallottál még eddig a spanyol Rise to Fall-ról? Hogy lehet ez?!!* …mikor a Coroner Records legújabb felfedezettje… 2006-ban alakultak mellesleg Bilbaóban, s Rise to Fall címen kijött egy demójuk még abban az évben, majd két évvel rá annak első verziója, melyről most olvasol. A Restore The Balance szerzői kiadásban látott napvilágot, nem túl meggyőző hangzással és külsőségekkel (bár ez az új borító se sokkal jobb, a maga 20 perces PS melójával). Szóval a Coroner Records felkarolta a fiatal spanyol metal brigádot és hatalmas esélyeket adva nekik új hangzással, zenei és borító változtatásokkal kiadta idén ezt a bizonyos debütöt. A dalok sorrendje, és némelyik címe is megváltozott, ja és ha eddig nem írtam volna, modern melodikus death metalról (miről másról?) van szó.


A modern jelzőt nem véletlenül használtam ennyire bátran több helyen is a cikkben, ugyanis a spanyol arcoknak vajmi kevés közük van a stílust megteremtő skandináv bandákhoz, a nóták alatt ügyes sampler szőnyegek gurulnak, a szaggató riffekre acsarkodó dallamos hörgés és a refréneknél a több szólamú tiszta vokálok érvényesülnek. Evidensen a Rise to Fall a jelencore harcosa, divatolva a divattal, s haladva a trendek szolgálta változásokkal. Mellesleg ügyesek, de kit érdekel ez ma már?
A hivatalos nagylemezt megért csapatok többsége mind profi, ritkán kell egy kritikában azt írnom, hogy nem tudnak zenélni a tagok… tehát akármennyire is próbálom menteni a picsáját a bikaviadalok és torreádorok lepte jelenből, nem megy…


Aki vevő, a kompromisszumokkal teli, kicsit melankolikus, enyhén romantikus szívfájdalmmal teli metalcore-ra, az tegyen egy próbát. Másféle „népségnek” viszont egyenesen kerülendő!

Rise_to_Fall_Restore_The_Balance_2010
Kiadó:
Stílus:
Jelencore...
Értékelés:
 
Pont
: 6.2 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.RedruM
2.Unknown Presence
3.Inner Scream
4.Rise for Drama
5.Prophet of Doom
6.Infected Wound
7.Forbidden Lullaby
8.When the Instinct...
9....Kills the Reason
10.My Sombre Prospect
11.Chasing Infinity
Írta:
haragSICK
2010. február 7., vasárnap, 14:27
Facebook:
hammerengő 2010. február 8., hétfő, 14:00
hammerengő
Csatlakozott:
2009. március 23.
Hozzászólások: 223
Ízlések és pofonok, talán nem "eredeti" a zene, (de ma már mi az)viszont az az egy szám amit hallottam a lemezről(Kills the Reason) nekem begyere! -.- (yes)
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.048 seconds to render