Autumnal Reaper
Rise of the Raging Death (2009)
Nem hinném, hogy a Holland Autumnal Reaper neve sokaknak ismerősen csengene, pedig a 1991-ben alakult banda gyakorlatilag 99 óta rak le aktívan ilyen-olyan anyagokat arra a bizonyos asztalra. Eredetileg Raging Death néven alakultak Arnhemben és 93-ban nevet váltottak. Átmentek kisebb-nagyobb tagcseréken és volt némi besegítése-kooperációja a frontember és basszeros Roy Vermeulennek a kultikus Malevolent Creation halmazában is. Bár a hollandus kemény fiuk rengeteg projectben vettek-vesznek részt, egyik se számottevő, s megint érdekes, hogy elméletileg mindenhol black-death metalnak lettek titulálva, én inkább mégis a death-thrash és némi black dinamikáját érzem ki komplex, de azért nem totál széttechnikázott zenéjükből (mely sok helyen old school hatásokban tetszeleg és erősen Malevolent Creation ízű).


Annak ellenére, hogy a csapat 1991 óta létezik, a tavalyi Rise of the Raging Death mindössze harmadik nagylemezük. Érezni rajta, hogy nem fércmunka, egymást követik a remek témák, éles riffek és igényes szólók, s még a dallamokkal sem fukarkodnak. Olyan nagytestű hordák hatásai említhetőek meg, mint a Deicide, Noctornus a már többször szóba került Malevolent Creation, Dissection, de talán ami leginkább találó az a Vital Remains zeneisége (bár annyira mégsem technikás). Mike Browning besegített több dalba is, amely megint csak mutatja némelyik felhozott csapat egyenes hatását – Noctornus, ex-Morbid Angel


A dolgot nem szeretném túltárgyalni, mert lényegében nincs mit. Profi csapat, remek ötletekkel, jól összerakott témákkal és minden olyannal, amitől egy nem vegytiszta death metal, thrash-blackes fertőzésekkel death metal lesz.

Autumnal_Reaper_Rise_of_the_Raging_Death_2009
Kiadó:
Stílus:
Death metal thrash-black fertőzésekkel…
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Full Moon ExScythement
2.Flag Of United Despair
3.Requiem
4.Chambers Of Infinite Madness
5.Realms Of Gold, Inhabitants Of Greed
6.Guilty Of Divinity
7.Rise Of The Raging Death
8.Ex Mortis
9.The Bodiless
Írta:
haragSICK
2010. január 27., szerda, 20:57
Facebook:
hammerengő 2010. február 10., szerda, 02:03
hammerengő
Csatlakozott:
2009. március 23.
Hozzászólások: 223
Egyszerű de jó! Tucatlemez! (cool)
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.048 seconds to render