Reflections of Inanimate Matter (1994)
"Palesztinai városok a mai Ghor mellett, amelyek Mózes 1. könyve, 19. rész, 24. verse szerint kénköves és tüzes eső (24. vers) és földrengés (25. vers) folytán lakosaik istentelensége miatt semmisültek meg."
/Sodoma és Gomora - Pallas Nagylexikon/

Minden műfajnak vannak elvetélt gyermekei, ilyen volt az angol Gomorrah, 1990-ben alakult Oxonban, két demó után jött a debüt (kritikánk tárgya), melyet aztán 96-ban a Caress the Grotesque követett, ami egyben az utolsó lehelet volt egy poros és koszos tüdőből. Nem volt éppenséggel rossz anyag, de a műfaj haldoklásba kezdett, és brit barátaink is vele együtt.


A Gomorrah első nagylemezéről csak azért érdemes beszélni, mert érdekes elegye a Morgoth, korai Death, Decomposed, Cancer és a Benediction féle halmaznak, tele szép szólókkal, beszéddel és annak foszlányaival, rádió bevágásokkal és olyan elemekkel, melyek egy része akkoriban nem volt ennyire intenzíven használva még a death metalban (ahogy ma sem szegmense a műfaj kritériumainak). A másik érdekessége a hét nótát 36 percben taglaló korongnak, FISH (Ex-Marillion), mint vendégzenész. Ismerve dalospacsirtánkat, ez a project, vagy inkább nevezzük csak kooperációnak, több mint érdekesen hat ebben a színes kavalkádban. A neve klisé íze ellenére (nem ők az egyetlenek a Sodoma halmaznak) csapat egész egyedi debüttel lepte meg a világot, gyorsan ki is adta viszonylag kis terjesztésben a Megapulse Records (mely azóta meg is szűnt), hogy végül 95-ben némileg jobb körülmények között a Black Mark adta az akkori old school death metal szerelmeseinek kezébe, aztán ha jól emlékszem 2004-ben megint kiadta a Black Mark, de lehet erre már rosszul (nyomozgatni, pedig nem volt kedvem utána). Senki se számítson iszonyatosan gyilkos zenére, sem brutális tekerésre, és a dalok nagy része egyszerű témákon fekszik, a sémák valahogy mégsem lesznek unalmasak remek szólóikkal (melyek egy része kicsit thrash ízű), no meg persze nem is gyenge zenészek, hiszen elég csak egy pillantást vetni a fentebbi hatáselméletek halmazára, s már érezhetjük is, az Oxon-i srácok nem szarral dobálóztak, főleg, ha John Clark basszus témát nézzük, amik több, mint korrektek!


...dimenziókkal és életen, földöntúli elméletekkel és síkokkal, no meg némi mitológiai múlttal, ettől függetlenül szövegeik nagy része egyszerű, néhol már primitív, így tehát az az érzése támad az embernek, hogy inkább csak egy nyögvenyelős koncepció volt, hogy elkerüljék a szokásos szövegvilágot. Ám feloszlásukat nem tudták megkerülni, így tehát ma már az angol Gomorrah is csak egy aprócska szelet a death metalok erjedt és rothadó krémeséből.


Gomorrah_Reflections_of_Inanimate_Matter_1994
Kiadó:
Megapulse Records - Megszűnt!
Stílus:
Régi sulis halál fém vergődés...
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Without Trace (4:33)
2.Deviant (4:40)
3.Sewer-Cide (5:09)
4.Another Bleak Horizon (6:48)
5.Rejoice In Flames (3:45)
6.Seasons (4:37)
7.Human Trophies (6:44)
Írta:
haragSICK
2010. január 2., szombat, 22:25
Facebook:
Gomorrah
Pistike66 @ 2010. január 4., hétfő, 20:06
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'0kmubot06je2t8tt9ve1tu2a54','','szoveg|s:7:\"REDKOFQ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','34.237.124.210','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1