The Work Of Idle Hands (1989)
Tegyünk némi időutazást és visszaemlékezést a múlt pillérein vergődve a thrash műfaji kavalkádjának ismeretlenebb vizein, okai; régóta terveztem, ha egy kicsit több időm lesz, írok visszaemlékező kritikákat, ha másra nem a saját kedvtelésemre, meg annyi haszna is van a dolognak, hogy talán egyeseknek új kapukat nyitok meg, vagy csak leporolom a tinédzser kor szerelmeit. Ilyen téren kezdjünk egy kevésbé kultikus csapattal, az brit Slammer-rel, 1987-ben alakultak Bradfordban és valamikor 1992 elején oszlottak fel. Két demóval indultak neki a nagy útnak, ami végül sem nagy, sem fényes nem lett, de honnan is tudhatták volna előröl? Na szóval, a Born for War címre hallgató második demó nótáinak mindegyike szerepel a Work of Idle Hands debütön, kiegészülve más tételekkel is. 1990-ben egy kislemezzel rukkoltak elő (Insanity Addicts), majd 91-ben a második nagylemezzel (Nightmare Scenario), amellyel egyben bele is álltak a földbe, pedig annyira nem sikerült rosszul, csupán a stílus kezdett haldoklani.


A Slammer zeneisége természetesen a thrash metal halmazból kerekedett ki, hatással volt rájuk a 80’as évek eleji speed burjánzások, ám hatásaik elsősorban a Xentrix mezőnyét másolta le, kiegészítve olyan nevekkel, mint az Onslaught, Sabbath vagy az Acid Reign illetve Sacred Reich. Ettől függetlenül a The Work Of Idle Hands közel 50 perce, a Metallica korai időzéseit varázsolja elő (leginkább a Ride the Lightning világa, de találhatunk itt Master of Puppets megoldásokat is). Avagy a Bay Area thrash húzásai építkeznek tört és egész ritmusokba, riffekbe és tipikus tuka-tuka zuhanásokba. A külsőségek a kor szellemével ellentétben inkább digitálisak, mint festett és rajzolt, a hangzás pedig az időnek megfelelően nem túl vastag, Paul Tunnicliffe vokálja megtévesztésig hajaz az egykori Hetfield orgánumra, ám ellentétben az amerikai nagytestvérükkel, a Slammer nem alkalmaz túl sok szólót, viszont annál több tipikus thrash kórussal mentegetőznek. Nem csak ma születnek fénymásolatok, a thrash hullám ölén, rengeteg fiatal és tehetséges zenész ragadott hangszert és szolgálta ki a műfaj eladható rezsimjét, ilyen volt a Slammer is, amely gyakorlatilag, ahol nem régi Metallica, ott korai Xentrix


…s hogy mégis miért nem pontozom le? Mert remek kis anyag, és az idő megszépíti a múltat, elvarázsol emlékeivel, meg sárgult, azóta rég felejtésbe merült fotóival, egykori életünkkel és önmagunkkal.


Slammer_The_Work_Of_Idle_Hands_1989
Kiadó:
Stílus:
Bay Area thrash repedés
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Tenement Zone (4:29)
2.If Thine Eye (4:58)
3.Johnny's Home (4:23)
4.Razor's Edge (5:07)
5.Hellbound (6:32)
6.Hunt You Down (4:06)
7.God's Prey (5:52)
8.Fight or Fall (4:13)
9.No Excuses (4:25)
10.Born for War (4:31)
Írta:
haragSICK
2010. január 2., szombat, 15:24
Facebook:
haragSICK 2010. január 2., szombat, 22:19
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
alcapone: Köszönöm, a gond az, hogy nincs időm, most nem volt itt egy valag promó, így írhattam egy picit, az imént raktam ki a death metál elvetéléseit is, majd időnként ha időm engedi rakok ki folytatásokat, de nem ígérek előre semmit!

Kovi: Nekem is a And Justice For All... a kedvencem, ám a Slammer hidd el nem olyan, inkább korai Metallica, hiszen a témákat se használják annyira kidolgozva - nyers és tört sok helyen, illezve a Justice újítása a 2lábdob volt, attól lett annyira komplex, ütős. A Slammer vonszol, üt, de nem repeszt úgy, ahogy a Jusice.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
alcapone 2010. január 2., szombat, 16:56
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Végre megint egy kis múltidézés, ezekért a régi ismeretlen kövületekért jobban odavagyok, mint bármilyen új anyagért. Jó cikk ez is, még jöhetne néhány. :-)
Kovi Markovics 2010. január 2., szombat, 16:17
Kovi Markovics
Csatlakozott:
2009. október 24.
Hozzászólások: 195
Ez a lemez rögtön be is állt a fülemre. Talán mert párhuzamként Metallica-tól "And Justice For All" a kedvenc albumom és ennek a hangzásvilága hasonlit leginkább ehhez.
--
-Isten hogy teremtette meg a cigányt?
-???
-Hopp, odaégett...
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render