Men From the Grey Town (2009)
A váci Sunday Fury első lemezét meghallgattam annak idején néhányszor, de akkor nem lettek a kedvenceim. Hiányoztak a megjegyezhető témák a First-ről.
Aztán úgy alakult, hogy a Wasted Years EP promo példánya tévedésből hozzám került, s bár végül nem én írtam róla, természetesen meghallgattam. No, ott azért már a reménység kategóriába került a csapat.


Most itt a második lemez és határozottan tetszik, köszönhetően annak, hogy itt már több dalban is találok fülbemászó dallamokat illetve hogy kerekebbek lettek a dalok, sőt talán az is segít, hogy jobban mertek variálni a tempókkal is.
Szóval jónéhány hallgatás után is határozottan jól esik hallgatni az olyan nótákat, mint a vészjósló (ám nem valami egyedi) Intro után érkező Boys From The Dark House-t. Tetszik mert változatos, jól megírt és a szóló is remek. És már itt feltűnik a minőségi változás. Aztán a Pride of Mankind (itt Vörös Attila szólózik vendégként), a We Are Coming For You, a Rollercoaster mind-mind fincsi darabok. Közös jellemzőjük, hogy mindbe sikerült olyan dallamokat csempészni, amivel megjegyezhetővé váltak.
Na, és ott van némi Pantera/Down hatás a zenében, nem túl direkten, de azért érezhetően. Ráadásul az énekstílus meg Anselmo-s, de mondhatnám Kyle Thomas-t is (Exhorder/Floodgate/Alabama Thunderpussy/stb). Ezt azonban pozitívumként értékelem. 
Aztán rövid felvezetés (Sad Baby Sad) után jön a lemez leghatalmasabb dala, a Makó Dávid (ex-Stereochrist, jelenleg HAW frontember) közreműködésével íródott Fool Me. Blues alap, és olyan érzés, hogy csak tátom a számot. Kár, hogy nem sikerült több hasonló kaliberű dalt összehozniuk. De mindenképp biztató ez a jövőre nézve.
A lemez második felére is sikerült erős dalokat írni, de ezek közül már kevés az igazán figyelemre méltó a számomra. Nem mondom, a My Own Delusion egészen thrash-be hajlik, s a kissé Panterás megközelítésével mindíg bólogatásra késztet. A Conflagration végi lassulás is remek.


 
Az Over and Over viszont túl hosszúra nyúlik, s így - nálam legalábbis ez a helyzet - nem tudja elérni, hogy a figyelem megmaradjon.
A végére a filmzenés Preparation (The Future) outroként zárja a lemezt. Bár utolsónak még megkapjuk a már említett EP véleményem szerint legerősebb dalát a Hellter Skelter személyében. Ez a dal is mutatja, hogy fejlődőképes a csapat. Az újabb keletű dalok viszont ennél azért erősebbek.

A hangzásra nem lehet egy szavam sem, arányos, persze nem is várhatunk mást, hisz a Denvérben meg a Bakeryben készült a lemez.
A lemezborító meg - egyszerű szürke városkép - illik a címhez.

Ezek után már csak a csapat élő erejének demonstrálására lennék kíváncsi, na meg, hogy a következő lemezre hová fejlődnek.

Sunday_Fury_Men_From_the_Grey_Town_2009
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
stoner rock/metal
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Bad Thoughts In The Heat
2.Boys From The Dark House
3.Pride Of Mankind
4.Were Coming For You
5.Rollercoaster
6.Sad Baby Sad
7.Fool Me
8.Hymn Of Golden Ace
9.Sinking Down
10.Tree Of Hate
11.Before Dawn
12.My Own Delusion
13.Conflagration
14.Over And Over
15.Preparation (The Future)
16.Hellter Skelter
Írta:
9000Sanyi
2010. január 1., péntek, 23:51
Facebook:
Magma Rise - The man in the maze (2013)
Kritika, 9000Sanyi @ 2013. június 8., szombat, 23:16
Saint Vitus, Magma Rise, Sunday Fury, Wall Of Sleep - 2012.07.04. A38
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2012. július 15., vasárnap, 23:41
Sunday Fury - Wasted Time (2008)
Kritika, Amarant @ 2008. december 21., vasárnap, 09:02
Sunday Fury - interjú
Interjú, Amarant @ 2007. augusztus 30., csütörtök
Sunday Fury - First (2007)
Kritika, Amarant @ 2007. augusztus 22., szerda
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render