Kutyaként élsz (2009)
Mielőtt bármit is írnék a tatabányai Dirty Dogs első nagylemezéről, gyorsan elnézésüket kell kérjem ezen lemezismertető kései megjelenése miatt, de a Nagy Szellem a tanuja, hogy önhibámon kívül történt a dolog. A csapat lelkiismeretesen elküldte a CD-t szerkesztőségünknek, főszerkesztőnk tovább is postázta nekem (külföldön élek...), de sajna még a mai napig nem kaptam meg az anyagot. Szerencsére nem tudtam várni míg ideér és korábban letöltöttem az anyagot a csapat honlapjáról és azóta volt időm kielemezni a lemezt. Lássuk csak...

A csapat névválasztása erősen emlékeztet Magyarország egyik legjobb metal bandájára, igen-igen, az Akelára. Úgy gondoltam, hogy a banda majd mindenféle kutya-hasonlattal fog traktálni (kutyafüle, ebenguba, meg ilyen ostobaságok), de szerencsére nem ez történt. Persze vannak dalok, amikben előfordulnak az általamnál sokkal jópofább és találóbb hasonlatok, meg a csapat imázsa is erre épül, mindenféle erőlködés-erőltetés nélkül.


A zene a Tankcsapda-Sex Action vonalon mozog, ösztönös zúzás, igazi "élőben kell hallani" hangulatot árasztva magából. Ezzel nem arra célzok, hogy rossz lenne a dalok hangzása, de nem tudom olyan hangosan hallgatni, ahogyan azt szeretném :-)
Mert hallgatom, hallgatom és nem tudom megunni. A refrének különösen tetszenek, kivétel nélkül mindegyik. Ez is csak azt az érzésemet erősíti, hogy élőben lehet ez az igazi.
A dalokat külön-külön nem kell kielemezni, mert az összes dal egy nagy egészet alkot, ami -szerintem- egy elsőlemezes bandánál elismerés kell legyen. Persze vannak kedvenceim, amiket meg kell nevezzek.
Első helyezett: Csont a kutyának. Tökéletes összhang a zene és a szöveg között, a legerősebb refrénnel megáldott dal az albumon, üt, de nagyot. Remélhetőleg a címzettekhez is eljut a dal üzenete.
Második helyen a lemezt záró Áldozz fel, pont azért mert teljesen eltér a többi daltól, mégis "kutyás". "Kutyásan" darkos és rock-os. Egyszerűen jó.
A harmadik kedvenc pedig a lemez második track-je, a címadó Kutyaként élsz. Igazi bulis, veszett dal ez.


Nagyon sajnálom, hogy a CD külalakjáról nem tudok beszámolni, én az a fajta régimódi gyerek vagyok aki szeret elmerülni a borítók tartalmában. A letöltött mp3 is jól szólt a fülesben, de a CD az igazi, na.
A csapat debütalbuma bekerült a nagy kedvencek közé, természetesen kijár a 10 pont, ajánlom nekik, hogy a következő anyagukon legalább ilyen minőségű dalokkal rukkoljanak elő ;-)
Dirty_Dogs_Kutyakent_elsz_2009
Kiadó:
Stílus:
Dirty Rock/Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Vaúúú!!!
2.Kutyaként élsz
3.Legyen ez az utolsó
4.Tegnapi bűnök
5.Bánj velem úgy
6.Menedék
7.Még egy cigi
8.Vezess végig
9.Csont a kutyának
10.Mennyit érsz
11.Áldozz fel
Írta:
maniac
2009. december 9., szerda, 22:06
Facebook:
cbatesz 2009. december 17., csütörtök, 14:28
cbatesz
Csatlakozott:
2008. április 16.
Hozzászólások: 253
December 12-én Tatán az Est Presszoban játszuk idei utolsó koncertünket, 22 órától!
Gyertek sokan!
Vaúúú!!!
http://www.dirtydogs.hu

Atesz
--
Atesz
Pistike66 2009. december 14., hétfő, 23:38
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Ritkán hallgatok ilyesmit, de ez tetszik, fasza :-)
maniac 2009. december 12., szombat, 11:17
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Válasz kalap üzenetére:



hát igen, a frontborító és a logó párját ritkítóan igényes!


Persze-persze, egy olyan banda tagjaitol akik valoszinuleg nem a zenelesbol elnek mar csak elvarhato, hogy az onkoltsegen elkeszitett es kiadott albumuknak a boritojat ne sajat maguk tervezzek es kivitelezzek, hanem legalabb olyan ismert alkotoval keszittessek el, mint Havancsak Gyula.
A "tisztesseges csomagolas" kifejezest hasznaltam, ami magaba foglalja a minosegi papirt is, amire az altalad kritizalt frontborito is nyomtatva lett. Sajnalom, hogy ezt nem fejtettem ki bovebben az elozo hozzaszolasomban, valszeg ezert (is) lett a kommented enyhen szarkasztikus.
Sebaj, nem kell a boritot vizslatnod, hiszen letoltheted a zenet a csapat weboldalarol, teljesen INGYEN! Persze erre sem vagy kotelezheto, egesz egyszeruen ki is hagyhatod oket az eletedbol. (bag)
Legyen szep a napod, emelem kalapom. (6)
--

kalap 2009. december 11., péntek, 23:37
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz maniac üzenetére:

Ahogy az lenni szokott, az utolso utani pillanatban megerkezett a csomag. Ma mar nem lesz idom meghallgatni az anyagot CD-rol, de a boritorol annyit mindenkeppen el kell mondjak, hogy nem kell szegyenkezniuk a sracoknak, tisztesseges csomagolast kapott a lemez. Gratula!


hát igen, a frontborító és a logó párját ritkítóan igényes!
maniac 2009. december 11., péntek, 20:34
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Ahogy az lenni szokott, az utolso utani pillanatban megerkezett a csomag. Ma mar nem lesz idom meghallgatni az anyagot CD-rol, de a boritorol annyit mindenkeppen el kell mondjak, hogy nem kell szegyenkezniuk a sracoknak, tisztesseges csomagolast kapott a lemez. Gratula!
--

Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.052 seconds to render