Dominion (2009)
A német Infinite Horizon-t a progresszív metal szerelmesei számára egyáltalán nem ismeretlen, idegen név. A Neunkirchen-i csapat 1997-ben alakult és idén leszállította negyedik minőségi lemezét. Még akkor is, ha a külcsín mondhatni borzalmas, ez a szomorú angyal szobor vagy dimenzió és sámán féleség a borítón valami szörnyű dolgot takarhatna. Azt kell, hogy mondjam német barátainknak csak zenei tudása van, szépségérzéke vizuálisan annál kevesebb, ugyanis mindegyik vagy 5 perces PS meló, vagy gagyi rajz. Na, de siránkozni nem kell, hiszen támadnak…


…és be is csapodnak, változatos játékukkal, energikus riffjeikkel és az ezerféle dallammal, melyben nagy szerepet kap a billentyű (Bastian Fuchs), így sok helyen elektronikus, már-már ipari jellegű vezekléseket kapunk. Miközben a power-es, és lagymatag thrash-es riffek szántják fel a rengeteg igényes szólóval megtámogatott ezerféle hangon ékelő Marc Lemmler-t. Így tehát a gyönyörködtető rock zenétől egészen a bitang thrash-ig jutunk, és utazás közben rengeteg féle színnel és fajjal futunk össze, avagy az öreg vándor masszív bandukolása a Fates Warning, Symphony X és Savatage örömmel és szomorúsággfal teli földjein, néha átúszva a Threshold illetve az Angel Dust hűvös folyóit.
A végtelenségig megkomponált, tudatosan, de mégis gerincből fakadó építkezésekkel, amelyek színessége még több megoldást dob fel, de csak súrolják a következő témaváltás közepette. Miközben az ember képes elveszni, ebben a dallamos, de azért masszív halmazban, melyet az Infinite Horizon borít ránk lassanként, megfontoltan és észrevétlenül. A vokál nem kevés helyen villantotta fel Bruce Dickinson orgánumát, de valahogy a háttér még sem epikus heavy metal.


Érdekes, hogy míg mondjuk a Dream Theater vagy a Queensrÿche megint csak progresszív metal, én ott mégis jobban érzem a művészkedés és faszverés retusálását, vagy éppen takargatását sem, mint mondjuk az Infinite Horizon-t esetében, pedig az az érdekes, hogy lényegében nem áll túl távol tőle…

Infinite_Horizon_Dominion_2009
Kiadó:
Stílus:
Progresszív modern erőhalmaz power massza
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.I'm Alive (4:53)
2.God of Lies (4:29)
3.28 Days (5:30)
4.Liar (5:36)
5.Code of Decadence (5:55)
6.N.G.S. (5:20)
7.Pay high fly low (5:25)
8.Lines in the Sand (4:36)
9.Living on the Edge (6:22)
10.Oblivion (4:28)
Írta:
haragSICK
2009. december 5., szombat, 22:15
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.007 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'5ei96ea4e60e0b1d97jflhps05','','szoveg|s:7:\"XWLUYJV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.215.177.171','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1