Disseminating Obscenity (2009)
Ez a korong ugyan már év elején megjelent, mégis érdemes pár sor erejéig visszatérni rá. Az angol banda eredetileg a Detrimentum side-projektjeként jött létre az énekes Eddie és a dobos Jon vezetésével, ez utóbbi úriember az a bizonyos Jon Rush, aki a goregrindként indult, majd idővel egyre konszolidáltabb vizekre evező néhai Gorerotted (ma már csak The Rotted) soraiban csépelte a dobcuccot. Hozzájuk csatlakozott két Tom (B és C) a Beef Conspiracy-ből és Paul, aki a Brainchoke-ban játszik. Kijött egy háromszámos demójuk, melynek mindhárom dala felkerült később egy cseh és két brazil bandával közös splitre, és ezzel el is érkezünk a Disseminating Obscenity-hez, ami a bemutatkozó nagylemezük.
Az Infected Disarray nem okozhat csalódást annak, aki valami igazán visszataszító és beteges death metalra vágyik, s már széthallgatta a kaliforniai Disgorge lemezeit. A tíz szám mindegyike hihetetlenül brutális, váltásokkal sűrűn tarkított riff-özönt takar a stílusban elengedhetetlen slejmes hányással (melyet a szakzsargon a WC-öblítős jelzővel illet) és brekegéssel kísérve. A precízen megkomponált, kíméletlenül áramló riffek a Disgorge mellett a Malignancy stílusát idézik, emellé a Fleshgrind, vagy a Suffocation keménységét kell képzelni. A számokat csak a köztük lévő villanásnyi szünetek különítik el egymástól, s annyira tömények, hogy jó pár hallgatásnak kell eltelnie, mire egy-egy jellegzetesebb téma, basszuskiállás, vagy váltás kezd kiragadhatóvá válni a kegyetlen mészárlásból. Legkönnyebben talán a Masticated Remains of Detruncation vagy a Promulgation of Infected Innards emelhető ki a tíz szerzemény közül, mivel ezek a korong leggyorsabb pillanatai, itt már a Brodequin neve is felmerült bennem, bár azt hozzá kell tennem, az Infected Disarray esetében a tempók variatívabbak, nem merülnek ki a végeláthatatlan blastbeat-özönben. Ettől függetlenül a lemez változatosnak nem nevezhető, inkább jellemezhető egyetlen széttagolhatatlan tömbként, azonban az embertelen brutalitás és a riffek magasan az átlag feletti minősége ezt ellensúlyozza. További erényeik közt szerepel az ének és a viszonylag egyedinek vehető hangzás. Eddie a lehető legextrémebb hangokat préseli ki magából, bugyborékol, brekeg, hörög és visít, és eléggé előre is lettek keverve a vokáljai, illetve nincsenek olyan mélyre hangolva, mint a pályatársak többsége. Egy kicsit karcosabb, levegősebb, áttekinthetőbb a sound; a pergők hangosan kopognak, a lábdob alig hallhatóan csattog, a gitár pedig egy némileg száraz, nem mindent maga alá temetően vaskos, ugyanakkor erőteljes megszólalást kapott.

A lemez mindemellett szövegileg is hozza, ami ehhez a zenéhez illik, orvosi szakszótárak, anatómia tankönyvek és helyszínelések jegyzőkönyveinek böngészése mellé ajánlottak. Aki kedveli a fentebb elhangzottak munkásságát, annak kötelező ez az elmebeteg lemez.
Infected_Disarray_Disseminating_Obscenity_2009
Kiadó:
Stílus:
death/grind
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Pre-natal Excavation of Diseased Ovarian Atrocity, Demonstrating the Necessity for Extreme Prejudicial Infanticide Within the Vomit Filled Womb (03:20)
2.To the Sorrow Filled Eyes and Pallid Bloated Corpulence of My Drowned Children (03:37)
3.Masticated Remains of Detruncation (03:03)
4.The Opening to Her Torso (04:16)
5.Exhumation and Gross Disfiguration of Festering Stiffs (01:38)
6.Promulgation of Infected Innards (04:47)
7.Gestated Human Slurry (02:51)
8.Viscous Dermal Tissue Necrotizing in Venereal Quagmire (03:18)
9.Side Order of Flies (03:07)
10.Disseminating Obscenity (05:16)
Írta:
butch
2009. november 25., szerda, 10:55
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render