She Said Destroy
This City Speaks in Tongues (2008)
„A hallgatás manapság az egyetlen dolog, amiből nincs haszon.”
/Max Picard/


Kössünk rövid, de addig is intenzív ismeretséget a fővárosi és nagyon idióta nevű She Said Destroy formációval. A norvég srácok Askerben alakultak 2000-ban, majd a lemezek és siker orientáltsága végett a fővárosba tették át székhelyüket. A This City Speaks in Tongues a második nagylemezük, melyet rengeteg demó előzött meg. A promó csupán egy írott CD, így nem értékelem a külsőségeket, de ha eredetibe kapom meg, akkor se hiszem, hogy nagyon meghatott volna a dolog, hiszen vessetek egy pillantást a borítóra… nem gyengén vérszegény. A hangzás viszont korrekt, melyben minden hangszer jól hallható, masszív massza, amely lüktet a ritmusok lánctalpai alatt.


Zeneileg a She Said Destroy olyan hibrid, ami első hallásra nagyon erős, ám harmadszorra már érezhetően unalmas és kiismert, amely innen is-onnan is merít. A tudás nagyon a helyén van, de mellesleg sem merülhetett volna fel semmiféle gyengeség ilyen téren, hiszen a legendás Extol halmazból itt szaggatja a négyhúrosát Ace Washington. És akkor mi lenne ez a hibrid?
Hát kérem szépen, véreres tömlőit nyomja szánkba a melodikus death metal, erős thrash burjánzással megfejelve, egy adag HC és metalcore ízzel, amiben itt-ott a modernebb black metal némely szegmense is felüti a fejét, ahogy a grind alap is érzékelhető – de semmi túl komoly. Ennyire kevert ízek mellett azt hiszem evidens, hogy nem kezdek el semmilyen banda nevével sem dobálózni.


A tavalyi koronggal a srácok jól teljesítenek, és nagyon rendbe van zeneileg, csak mint már utaltam rá, valahogy olyan lerágott, átnyálazott csont hangulata van ennek a 40 percnek, amiben néhol még progresszív és jazz elemek is érezhetőek (Extol vonal) illetve némi post-HC is. Egy biztos, a mai fiatal generációnak, akik egybe akarnak kapni mindent (hiszen kimaradtak a múlt stílusainak kialakulásából és törekvéseiből), szóval számukra simán 10 pontos és etalon korong, de mi vén pöcsök, csak bólogatjuk a fejünket és a hallott komplex és profi és igényes zene emlékeztet azokra az időkre, mikor még gyerekek voltunk…She_Said_Destroy_This_City_Speaks_in_Tongues_2008
Kiadó:
Tabu Recordings Tabu Recordings
Forgalmazó:
Stílus:
Masszák masszája, avagy a hibrid élvezetek
Értékelés:
 
Pont
: 8.2 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.This City Speaks in Tongues (4:43)
2.We Will Never Learn (4:33)
3.An Age of Leeches (4:59)
4.Tea and Toast at the Very End of Time (4:37)
5.No Zen (5:16)
6.I Love This Place (4:53)
7.Consider This a Warning (4:58)
8.Servitude (7:00)
Írta:
haragSICK
2009. november 11., szerda, 12:36
Facebook:
Extol - Extol (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. augusztus 25., vasárnap, 09:47
Benea Reach - Alleviat (2008)
Kritika, haragSICK @ 2009. március 29., vasárnap, 16:58
Koncertek
A Tour for the Loud
december 7.,
A38 Hajó
Deep Purple
december 9.,
Papp László Budapest Sportaréna
CoreLeoni
december 11.,
Dürer Kert
Jinjer
december 22.,
Barba Negra
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render