Define : Divine (2009)
„...kábán nem is hallottam az anya és gyermeke kapcsolatát elvágó olló utolsó csettenését; zűrzavaros világba süllyedtem, egyszerű látomások, elmosódott bálványok közé.”
/Jean-Paul Sartre – A szavak/


A Breda-i Vermin-ről hajdanán a Nuskull-os időmben írtam már, akkor a 2006-os A Nihilistic Swarm korongjukkal kapcsolatba (akkoriban kerültem kapcsolatba a szintén holland Deity Down Records-szal is), ha ide kattintasz olvashatod és megkímélsz engem is a bio és discográfiai adatok halmazától. Azóta eltelt három év, s a srácok gyúrtak gondolom már egy ideje az új lemezre. A Nihilistic Swarm kapcsán leírtam, hogy akadnak modern core jellegű részek is, az amúgy komplex és rendesen szakító death metal lemezen. Nos, a megfelelő külsőségekkel és remek hangzással felfegyverzett Define : Divine-on a core fertőzés csak elenyészően érzékelhető. Mert mit is kapunk?


Közel 40 perc masszív zúzást, melyben az ultra komplex dobtémák súlykoló és éles riffekkel járják disszonáns keringőjüket. A legérdekesebb azonban az, hogy elvétve a thrash témák felbukkanása milyen variánsokba taszítja az amúgy old school elemekből építkező brutal death metalt, melyben igényes és jól felpörgetett szólók színesítik a kavalkádot. Néhol grindcore burjánzások emelkednek ki, és lényegében egy valag banda felsorolható lehetne az új Vermin kapcsán, a Morbid Angel-től és a Cannibal Corpse-on, a holland Altar-tól egészen a Job For A Cowboy-ig, vagy az angol Cancer-ig. Két okból nem teszek listázást, az egyik, hogy rengeteg csapat hatása lehetne megemlíthető, a másik pedig hogy ettől függetlenül a Vermin aprítós muzsikája a maga mély basszusával és kifacsart dallamaival, agresszív szaggatásaival, ha nem is individuum, de korántsem nevezhető másolatnak. Akik vevők a komplex és brutális fém ízekre, zaklatott hangvételű burjánzásokkal, azok ezt is két pofával zabálják majd!


A borítóért Robbert Kok a felelős, és azt hiszem a külsőségek jól mutatják be azt, amin a Vermin 40 percén keresztül halad, nem is beszélve az erősen személyes és mély szövegekről. Olyan tank ez vagy megrepedt gumiszoba, amely nem csak láncos talpaival tapossa a lelkünk és a testünk, de lövegei is mély sebeket és krátereket hagynak az éteri hártyán… avagy I walk among you!


Vermin_Define_Divine_2009
Kiadó:
Stílus:
Komplex öldöklés massza
Értékelés:
 
Pont
: 9.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Inferiorganism (3:32)
2.Define : Divine (4:09)
3.Imminent Perfection (2:57)
4.Synthetic Reality (2:40)
5.I Walk Among You (5:39)
6.Idolize The Poisonous (4:09)
7.Nucleus (4:37)
8.Surrounded By The Silent (2:07)
9.The Inner Anomaly (5:00)
10.Supremechanism (3:34)
Írta:
haragSICK
2009. október 31., szombat, 12:53
Facebook:
alcapone 2009. november 17., kedd, 01:30
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Második hallásra ez is beütött. \m/
Nem kicsit tudnak a srácok, a nyitó instrumentális tétel viszi a pálmát.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render