Front the Final Foes (2009)
„A sötétség meglódult, felszökött a mennyezetre, és fintorogva onnan fenyegetőzött.”
/Fjodor Szologub – Undok ördög/


Az ausztrál Ruins nevű formációra lehet nem sokan figyelnének oda és nem adta volna ki a Debemur Morti Productions, ha lényegében nem Psycroptic project lenne - gondolnánk! A Hobart-i légyegében két személyes „horda” 2004-ben alakult, Alex Pope vokál/basszus/szóló illetve a Psycroptic-ból és még jó pár helyről ismerős David Haley dobok. Élőben a szintén Psycroptic-os Joe Haley segíti ki őket gitárok terén és Kai, pedig basszuson. A Front the Final Foes a harmadik nagylemez, stílusilag a black metal berkekből jött, s oda is tart, közel 45 perces komplex súlytás.


Aki azt gondolja, valami kőkemény fekete fémet kap, az nem téved, de nem a szó darázsfészek értelmében, hiszen az old school elemek keverednek itt (gondolok elsősorban a Celtic Frost féle halmazra - tehát valami pokolbéli és ős-thrash ott lélegzik a felszín alatt) a „post”-black jellegű zenékre, mint az újabb Satyricon hempergések. Megtalálható továbbá még a Darkthrone és az egykori Emperor szikrái is. Mindehhez vegyünk hozzá vastag basszusokat, kásás, de mégis riffekbe végződő, gyorsan váltó és morajló gitárokat és komplex dobokat. Legközelebb mindenképpen a Satyricon-hoz lehetne hasonlítani, de másabb annál, másképpen rideg és másként mély. A hangzás iszonyatosan jó (annak ellenére is, hogy nem steril az összkép) és a külsőségeket sem érheti panasz. Viszont a Psycroptic sehol sem érhető tetten, nem tűnik úgy, hogy a tazmániai ördögök bármit is tennének, csak azt hallom, hogy profi zenészek olyan black metalt raktak le az asztalra, amely death metal közeli, és valahol a háttérben a lengyel Behemoth bújik meg.


Nem tökéleteset kaptunk, de a maga nemében törekvést az egyediségre, semmiképpen sem mondhatjuk ki a Runis harmadik próbálkozásáról, hogy szokványos, nagyon is kísérleti jellegű, tehát aki a Satyricon-ra vevő mondjuk a Rebel Extravaganza óta, annak könnyen betalálhat, főhatás mindenképpen a Now, Diabolical repedező síron túli táncterme…

Ruins_Front_the_Final_Foes_2009
Kiadó:
Stílus:
Kísérleti black metál halmaz gyúrma
Értékelés:
 
Pont
: 9.6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Breath Of Void (5:30)
2.The Sum Of Your Loss (5:27)
3.Cult Rapture (4:50)
4.Annihilate (6:28)
5.Front The Final Foes (3:50)
6.Hallways Of The Always (5:35)
7.Keeping This Crown (5:26)
8.With These Winged Words (7:37)
Írta:
haragSICK
2009. október 24., szombat, 17:18
Facebook:
Ruins interjú
Interjú, haragSICK @ 2009. december 5., szombat, 19:25
Psycroptic - Ob(Servant) (2008)
Kritika, haragSICK @ 2008. november 2., vasárnap, 10:26
Psycroptic interjú
Interjú, haragSICK @ 2008. október 30., csütörtök, 21:39
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render