Symmetry of Delirium (2009)
„…arca minden józan emberben undort keltett volna bágyadt-parázna kifejezésével, a teste mégiscsak gyönyörű volt, mint egy törékeny nimfáé, amelyhez valami undok varázslat folytán egy hervadó buja szajha fejét illesztették…”
/Fjodor Szologub – Undok ördög/


Az olasz Murder Therapy egy újabb Deity Down Records kiadvány, s mivel a holland kiadó még két anyagot küldött, a torlódás elkerülése végett túl kell esni ezen is. Nem mintha olyan nagy nehézség vagy fáradsággal járna, hiszen a Bologna-i horda kemény és masszív death metalban utazik, ami műfajilag mindig is a szívem csücske volt. Tavaly nyáron kijött tőlük a The Therapy címre hallgató EP, amelyről nem egy dal a debüt nagylemezen is helyet kapott. A korong jól szól, és a külsőségek is a Deity Down Records-tól megszokottan hibátlanok, a szeplőtlen fogantatás pedig rothadássá vált át?


Nos, igen, a Murder Therapy beteges szövegkoncepciói és zenei grind halmaza egy erős és masszív death metalt eredményez, amely nem nélkülözi a brutál és komplex jelzőket sem. Lényegében három meghatározó csapat mellékvágányaként lehetne jellemezni az olasz bagázst, ez pedig a Morbid Angel és a késői Immolation és Incantation, amit természetesen olyan mai hatások is progresszív vezeklésbe kezdenek, mint az ultra komplex deathcore. A beteg képződmény 32 percen keresztül büntet, amiben nem egy helyen akadnak tiszta vagy kozmikus leállások, melyek olyan hatást keltenek, mintha valóban egy gyilkos elméjében botorkálnánk megcsonkított nők és gyerekek holtestei között. A Symmetry of Delirium tartalmaz egy olyan zaklatott kohéziót is, amihez hasonlóakat a Yog és Converge és "társa"i korongokon hallhatunk. A rengeteg váltás ellenére mégis csak lineáris ez a fajta fejlődés, melynek köszönhetően nem igazán vesszük észre a zilált hangvételű nóták ellenére sem a korong hosszúságát, őrül, üt, tapos és tép; hasít és forró vérrel locsolja teli az áldozati bárány feslett bundáját…


Gyilkos zene ez, rengeteg csemegével a permanens perverzió és prostitúció szerelmeseinek, avagy mi a spermának nevezett szubsztancia egzakt összetétele?!


Murder_Therapy_Symmetry_of_Delirium_2009
Kiadó:
Stílus:
Brutal death metalcore
Értékelés:
 
Pont
: 9.2 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Scourge (2:56)
2.Extra-Ordinary Perfect Machine (2:51)
3.Staring at the Zodiac (2:49)
4.Tales of the Bizarre (3:52)
5.Equilibrium (1:33)
6.Two Shots in Colebrook (3:13)
7.Hidden in Lies (2:36)
8.Asymmetry (2:26)
9.Delirium (10:00)
Írta:
haragSICK
2009. október 24., szombat, 12:38
Facebook:
Murder Therapy - Molochian [EP] (2011)
Kritika, haragSICK @ 2011. június 11., szombat, 17:34
Murder Therapy interjú!
Interjú, haragSICK @ 2009. december 6., vasárnap, 15:25
Koncertek
június 11.,
Pannonia Fields
Slipknot
július 3.,
Papp László Budapest Sportaréna
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render