What Horrors Await (2009)
Az amerikai Jungle Rot korántsem csenghet ismeretlenül a death metal halmazok szerelmesei előtt, a dzsungel és malária adagolta vakcinás rothadás 1994-ben alakult Kenosha-ban. A korai kezdés ellenére a What Horrors Await csupán a hatodik nagylemez, s bizony ebből nem nehéz leszűrni, hogy a srácok igencsak nem kapkodják el. Ennek okai talán abban keresendőek, hogy nem egy zenészt használtak már el, s lényegében Dave Matrise (ének – gitár) kivételével minden poszton volt már csere (jelenleg is a basszeros pozíciót vendégként a Fleshgrind-os James Genenz látja el). Zeneileg a Jungle Rot soha sem volt tekinthető színtiszta death metalnak, hiszen alapvetően zenéjük vontatott, lassú, cammogó, némi HC és thrash lökettel vegyítve a lassú erjedést.


A Jungle Rot csak pár fokkal lenne modernebb és ráfoghatnánk a deathcore jelzőt, ám az amerikai srácok kitartóan ragaszkodnak az old school death metal egyik szegmenséhez, a lassú cammogáshoz. A What Horrors Await semmivel se másabb, mint a többi korongjuk, talán egy kicsit változatosabb és összetettebb lett, de ezt leszámítva ugyanazt a képletet vázolják fel, ez pedig a Six Feet Under (volt is közös túrné, Chris Barnes nehezen talált volna náluk jobb előzenekart), aztán megemlíthető még a korai Pro-Pain földműves jellege, némi későbbi Obituary és Slayer, Destruction (feldolgozást is passzítottak fel zombi kommandósaink) és kész is a nehézkes képlet, mely kétes színben csillog a fiolákban, pezseg és gőzöl, s persze ha rajtuk múlna, akkor ölne is. Összesítve tehát a death metal egy groovosabb és lassabb vérfertőzését kapjuk (talán kivételt képez a End of An Age vágtája), amiben a HC és thrash elemek is tetten érhetőek. A szövegkoncepció mit sem változott, háború, borzalmak, halál, kínok és kínzás, fegyverropogás és bombatölcsér, avagy a post-modern Vietnám…


Szólókat most sem kapunk túl sokat, és ahol van is, ott sem annyira odavalónak hat (erősen korai Slayer szerűek, csak ninyenek annyira az alapokra feszítve), a sebesség pedig csak ritkán lesz gyors, alapvetően középtempó, vágta, szaggatás, lebegés és cammogás a dzsungel fogságában, ahol az egyetlen valós kiút a már ezerszer lerágott létezéselméleti végtermék, avagy a Halál!


 
Jungle_Rot_What_Horrors_Await_2009
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Militarista dzsungel fém...
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Worst Case Scenerio
2.The Unstopable
3.Straitjacket Life
4.State of War
5.Two Faced Disgrace
6.End of An Age
7.Speak the Truth
8.What Horrors Await
9.Nerve Gas Catastrophe
10.Braindead
11.Atrocity
12.Exit Wounds
13.Invincible Force (Destruction cover)
14.Black Candle Mass
Írta:
haragSICK
2009. október 10., szombat, 11:35
Facebook:
alcapone 2009. október 11., vasárnap, 17:59
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Kevés olyan zenekar van, amelynek hibátlan a munkássága.
Na ők pont ilyenek. \m/
--
gabraucht nach dem deutschen reinheitsgebot
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render