Effigies (2009)
Egy fél évvel ezelőtt írtam a fiúk bemutatkozó – és minden sajtóorgánumban nagy sikereket arató – EP-jéről, és most itt a folytatás. Azóta volt náluk történés rendesen, leigazoltak a Powerground Management-hez, és persze új számokat is faragtak, meg videoklipet is barkácsoltak, úgyhogy ez a most górcső alá vett kiadvány nyílegyenes, de egyben kibővített folytatása a debütnek. Ugyanis felkerült rá teljes egészében a „The Werewolf Rising” anyag, és a címadó nóta megfilmesített változata is.

Az új, „Effigies” címet kapott négy szám már mocskos death n’ roll-ként van aposztrofálva a myspace-en és a menedzsment honlapján, de azt hiszem ez csak egy reklámfogás, egy skatulyábatuszkolási-kényszernek megfelelő – igaz figyelemfelkeltő – jelzőkoptatás, hiszen a srácok már az első randinkon is nehezen megfejthető, és felettébb koponyatörő muzsikát vezettek elő elég egyéni előadásmódban. Hála Istennek, ezt a jó szokásukat most sem hagyták el, és ennek a mostani EP-nek a rövid dalcsokra is az akkori lelkendezést igazolja.


Habár a dalcsokor szó ez esetben erőteljes túlzás, hiszen tulajdonképpen csak három szám, a címadó „Effigies”, a „Killing Machine” és a „Million Miles From Home” nevezhető hagyományos hosszúságú és megszokott felépítésű nótának, a záró, alig kétperces „Swallow The Sea” inkább hangszergerjesztős, zenei maszturbálás amolyan vérfarkas módra.

A két első track húzós zakatolásával, rendkívűl lehangolt, mélyről jövő, brutálisan dohogó riffjeivel, érdekes és kicsit furcsa megszólalású gitárszólóival gyomroz, a harmadik „Million…” viszont egy teljesen más világ, néhol akusztikus megoldásokkal, jóval finomabb énekkel előadott, már-már maiden-es gitárharmóniákkal és egyéb effektekkel megbolondított nóta. De ez is jól áll nekik, ez is az ő világuk.

A hangzás még egy picit markánsabbra sikeredett, mint a „Werewolf.."-on, a bónuszként felrakott werkfilm érdekesség, a klip pedig a csapat myspace oldalán is megtekinthető.
Egyszóval kellemes hallgatnivaló, tökéletes folytatás…és még mindig 9-es!

Conans_First_Date_Effigies_2009
Kiadó:
Forgalmazó:
Powerground Management
Stílus:
death n' roll (hivatalosan:)
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Effigies
2.Killing Machine
3.Million Miles From Home
4.Swallow The Sea
5.Punishment
6.Will Not Remain
7.HypoChrist
8.Beyond The Tomb
9.The Werewolf Rising
Írta:
thrashing
2009. október 5., hétfő, 14:02
Facebook:
Conan's First Date - The Devil is on the Loose (2012)
Kritika, oldboy @ 2012. április 1., vasárnap, 14:03
Conan's First Date - Jailbreak (EP) (2011)
Kritika, oldboy @ 2011. február 25., péntek, 10:35
Conan's First Date - The Werewolf Rising (2009)
Kritika, thrashing @ 2009. március 12., csütörtök, 13:04
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render