Carnage Junkie (2008)
"Körülszaglászott és azt mondta, frisshús-szagot érzek…”
/Charles Perrault/

A svéd acélmunkások, avagy a Paganizer mostani kritikájának több apropója is van, avagy had meséljek a furcsaságok tárlatáról (ha egyszer már a biográfiai és discográgiai adatok körét kihagyom – a lapalján láthatod a Scandinavian warmachine lemezük kritikáját és ott már leírtam, amit érdemes tudni a háromfős bagázsról). Az első, hogy a promót eredetileg butch kollégám vállalta be, de mivel én írtam az „előző” korongjukról is, így utólag átküldte nekem – igaz ő is megírhatta volna, most már én követem el, s amúgy pedig köszönöm Zoli! A furcsaságok következő lajstroma, hogy a Carnage Junkie a Scandinavian warmachine előtti nekifutás, tehát írok egy lemezről, amely már lassan egy éve kijött és azóta egy újabb is követte (mi értelme? – egy 15 éves kultikus dologról érdemes, hiszen a romantikus időzés és a hatások keresése mindig megmelengeti a szívet és a lelket), no de ez még mind semmi, ha azt nézem, hogy a promón a Paganizer helyett Paganzer-r írt a kiadó… nem hiszed el? Itt csekkold, haha. S most hogy már a 2008-as novemberi lemez minden furcsaságát megosztottam a kedves olvasóval, lássuk miből is élünk!


A hatalmas világháló torrent és blogok tarkította halmazában kering és a különböző nívósabb disztrokban rendelhető is a Carnage Junkie limitált verziója, ami plusz öt nótát tartalmaz, amelyeket különböző splitekről és kislemezekről válogattak rá, de persze mondanom se kell, a promó a 12 dalos, és nem a 17-es, haha - megint csak a kritika értelmetlensége tűnik fel, nem? A Paganizer, ahogy korábban, így most ezúttal (vagy akkoriban) sem tért le a kijelölt útról, militarista svéd halál penge, az Edge Of Sanity, Grave, Dismember és az pubokba vigyorgó cigarettát pöfékelő Asphyx alapjait nézve, tehát akinek nem derült volna ki, a Carnage Junkie alapvetően old school death metal, elenyésző thrash-es filinggel. A dalok mindegyike jól összerakott, súlyos tétel, melyben a felvezetésnek, beindulásnak és a középtempónak és a doomos cammogásnak is megvan a maga helye. A hangzás tipikus Dismember döngölés, mélyre hangolva, valahonnan a pincéből áradó hullabűzzel keserítve a pesszimista naturalizmust, amelynek elmarad a bálványimádó jellege és a materalisztikusan érzéki konkretizmusa is. Egyszerre vergődik benne az élet és a haldoklás mélyen átitatva a militarista rozsdával, mely mögött ott tanyázik a skandináv gyaloghadosztály és a véres tüzérségi üteg, melyek csak 35 perc körül kezdik meg apokaliptikus kapitulációjukat.


Semmivel se gyengébb vagy jobb, mint a fentebb már említett Scandinavian warmachine, ugyanazt a folyamot adja és szeletet egy idősíkból és szakból, amely a 80-as évek végén élte hullafoltos tavaszi virágzását…


Paganizer_Carnage_Junkie_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Régi sulis svéd-acél...
Értékelés:
 
Pont
: 9.2 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Death Plain and Simple (1:23)
2.Among the Unknowing Dead (3:37)
3.Alone in the Morgue (3:25)
4.Blunt Blade Surgery (3:27)
5.Just Here Rotting (3:32)
6.Grinded And Exiled (0:50)
7.Heal Not Your Wounds (2:51)
8.Carnage Junkie (3:02)
9.Sweet Decay (4:15)
10.Mummified Alive (2:35)
11.The Rope Tightens (2:07)
12.The Cadaverous (3:38)
Írta:
haragSICK
2009. október 4., vasárnap, 12:52
Facebook:
butch 2009. október 5., hétfő, 09:47
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Örülök, hogy odaért hozzád Zoli. Így korrektebb, ha már az előzőt is Te írtad meg. Én meg elnéztem a borító elírása miatt, figyelmetlen voltam, mikor bevállaltam. Mintha úgy emlékeznék, hogy 17 track volt amúgy a cd-n, de igazából mindegy.
Amúgy a Ribspreader persze, hogy hasonló, ugyanaz az áporodott svéd death világ, ugyanazokkal a hatásokkal, mint a PAganizernél.
tomlord 2009. október 4., vasárnap, 13:55
tomlord
Csatlakozott:
2009. október 2.
Hozzászólások: 102
nagyon jó kis csapar kicsit ripsreaderhez hasonlítanám.nagyon jól zúznak jó death metalt nyomnak.érdemes meghallgatni őket. \m/
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render