Szilánkok (2009)
A 2006-ban megjelent "Széllel szemben" című anyagot hallottam ettől az igazán tökös, ám mégis kellemes hard rock-ot játszó csapattól, ami azzal keltette fel az érdeklődésemet, hogy akkor "szerződtették" le az egykori Lady Macbeth énekes Balogh Lacit. Mivel nagy rajongója voltam a szolnoki csapatnak (meg én is ott születtem) úgymond kötelességemnek éreztem, hogy meghallgassam hova is került "Cica". Véleményem szerint jobb helyre nem is kerülhetett volna.


Az új, "Szilánkok" címre keresztelt anyagot hallgatva semmi kétségem nincs afelől, hogy a csapat óriási hangulatú bulikat tud csinálni, mert a dalok "igénylik" a tömeget, az együtt-éneklést, hogy "visszhangja" legyen minden elénekelt sornak. Ebből kifolyólag az is egyértelmű, hogy nincsenek túl mélyreható, társadalmi problémákat megoldó szövegek, inkább arra koncentrálnak, hogy a hallgató jól tudja érezni magát, kicsit ellazuljon. Azért nem kell bugyuta szerelmes-dalokra asszociálni, annál azért többet mondanak a srácok által interpretált dalok. Persze van két kivétel is, hogy erősítse a szabályt. A "Legyen kicsit jobb" és a "Szép volt fiúk" az, ahol azért megszólaltatják a nép hangját, kicsit panaszkodósra-cinkelősre veszik a figurát, de ennyi belefér.


A jól felépített dalsorrend miatt a dalok nagyon egységesen ülnek az albumon, nem lenne érdemes egyenként kielemezni őket, de itt is kivételt kell tegyek egy dal-párral. A "rémálmos" gyerekénekkel előadott "Lidércintro" jól vezeti elő a "Ments meg álmaimtól" dalt, ahol bizony felbukkannak a Mercyful Fate-es hangulatú gitártémák, de nem nyúlásról beszélek, csak hangulatról, vagy még inkább egyfajta érzésről. Mivel a banda nem tudja meghazudtolni igazi gyökereit, a dal szépen átúszik a lemezen megszokott hard rock vonalra, de a dalban hallható riff szerintem félelmetesen jó.


Az egész produkcióról lesüt, hogy igazi zeneimádók, fanatikusok tolják a banda szekerét, minden tiszteletet megérdemelnek, nagyon jól csinálják. Azt sem tudják takargatni, hogy a magyar hard rock színtér egyik legjobbjától tanultak, hiszen a bandából többen is a Tunyogi Band sorait erősítették.
Csak a legjobbakat tudom kívánni nekik, óriási amit művelnek. Jó, hogy vannak, jó, hogy azt és úgy csinálják ahogy, mert igenis van kereslet erre a fajta zenére.
Idogep_Szilankok_2009
Kiadó:
Stílus:
Hard Rock
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Hagyj már békén
2.Légy enyém egészen
3.Ébren is álmodom
4.Őszinte vagyok
5.Nem támadok rád
6.Vigyázz még ránk
7.Legyen kicsit jobb
8.Lidércintro
9.Ments meg álmaimtól
10.Ne segítsetek
11.Bőr a bőrön
12.Szép volt fiúk
Írta:
maniac
2009. szeptember 13., vasárnap, 16:06
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render