O'Funeralia (2009)
Az ukrán Autumnia nevének hangzása is már valami misztikus és fagyos ködbe burkolózik, nem is beszélve a zenéről, amely igencsak minőségi ám korántsem egyszerű falat. Érlelt sajt ez, a maga penészével, rothadásával és kukacaival, amint az élő szövetet péppé rágva újat alkot. A kéttagú formáció Dnipropetrovsk-iban született meg, első vérmérgezése a 2004-es In Loneliness Of Two Souls, amit újabb bűnök követtek két évvel rá By the Candles Obsequial címen. Idén itt a harmadik becsmérlése az olvasztott gyönyörök és befarcolt erek hencegő hercegeinek, a hangzás monumentális, a külsőségek pedig egyenesen gyönyörűek. Természetesen a kiadó megint csak a Solitude Productions, a zene pedig valami amiben helyet kap vagy a sludge, vagy a death metal, vagy a funeral vagy a doom. Nos, az Autumnia új korongja lényegében a doom death egyfajta funeral ízű elegye, amely bámulatosan melankolikus és szépen építkező, változatos paletta, helyenként az old school death metalok leállósabb vergődését jutatta eszembe.


Régen hallottam műfajában ennyire igényesen tálalt és ennyire magával ragadó korongot, amiben nem csak a mély hörgés, de a dallamos ének is szerepet kapott és még véletlenül se szeretnék nagyon bandákat mondani, de a Nuclear Blast a 95-től 97-ig rengeteg hasonló masszájú igényes produkciót szállított le és terjesztett, melyek többsége eltűnt a süllyesztőben, az Orphanage-től egészen át a korai End Of Green-ig, beleértve az ilyen apróbb szösszeneteket, mint a Chainsaw Orchestra, Apotheosis vagy éppen a Chiva. Alexander Glavniy felelős a zenéjéért, aki mellesleg egész komoly alkotóeleme a Mournful Gust-nak, szerencsére itt sokkal több ötlet merül fel, s bár az O'Funeralia kiszámítható, lebegése mégis megtartja a haldoklás utolsó pillanatában elbillenő székének lábujjhegyét… majd a gerendán csüngő test lassú himbálózását. S ahogy a zongora és a hegedű lassan elhalkul játszva félénk és szomorú dallamait, melyek néhol már klasszikus zenei tereket súrolnak, úgy borul gyászba a ház…


Korántsem tekinteném az Autumnia új lemezét tökéletes alkotásnak, de azt hiszem egy erős és egyben szigorú 9-est bizony megérdemelnek keményen! Tessék próbálkozni!

Autumnia_OFuneralia_2009
Kiadó:
Stílus:
Délceg öngyilkosok hada-doom prés
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.In Heavens... Among The Tombs http://solitude-prod.com/mp3/autumnia_-_in_heavens....mp3
2.Blessing Your Illness
3.Falling Asleep With Entreaty
4.Breathe Your Mourning Into Me
5.By The Candles Obsequial
Írta:
haragSICK
2009. augusztus 2., vasárnap, 20:51
Facebook:
Thomas 2009. augusztus 11., kedd, 23:33
Thomas
Csatlakozott:
2008. január 4.
Hozzászólások: 110
Jóféle zene ez, legalábbis a magamfajtának. Bár nem üt akkorát, mint a tavalyi Frality (ha jól emlékszem, arról is te írtál), azért hozza a tőle elvárt hangulatot és súlyt. Ez pontosan egy 9-es.
--
.:+h0m@$:.
Koncertek
június 11.,
Pannonia Fields
Slipknot
július 3.,
Papp László Budapest Sportaréna
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.074 seconds to render