Lethal Conflict
Düsterwald (2008)

A Thorondir viking és pogány metal brigád 2007-ben nyert életet Baváriában, német földön. A banda nevét egy J. R. R. Tolkien tollából született figura ihlette.

Egy természeti hang kavalkád jelzi a Naves Draconum intró által, hogy betettük lábunk a ködös erdőbe (Düsterwald). A Gods from the Past kertelés nélkül lebbenti meg a Thorondir tömény, nyers zenei világát, amely erősen megdörrenő gitárokon, tempós lábdobra és –pagan/viking metal berkekben nem újdonságként – hörgő vokálra épül. Az erdő komor árnyait festi le zenei eszközökkel a Schwarze Schwingen, itt a gitárok már bőszen jól megjegyezhető melódiákat árasztanak magukból, afféle Finntroll módjára.


A Finntroll vonal szinte a végletekig kíséri a lemezt, jó öreg Jaktens Tid hatások és hangulatvilág szűrődik ki a Mit erhobenem Horn-ból is. A folytatásban folyamatosan kerülnek felszínre a pogány-viking metal iskolában (lemezeről…) elsajátított témák, hangok. A címadó dal egy elkeseredett kezdeményezésként próbál az egyéniség halvány szálaiba kapaszkodni, ám csak apró szépségtapaszként aposztrofálható ez a fajta igyekezet. A szintijáték kellemesnek nevezhető, de a tiszta vokálról szólván csak a gyenge szó jut eszembe. A kántálós-károgós ének ezen a ponton egy régi lemezt, az Eisregen Leichenlager-ét juttatta eszembe, fogalmam nincs miért. A Die Runensage zárótétel pedig meglepő módon nem sematikus outro, hanem némi technikás gitárfitogtatás levezetésképp.

A lemez mindössze 28 percet rabol el az életünkből a maga kilenc tételével. Ha egy olyan világban élnénk, ahol sem Finntroll, sem Bathory nem létezne, akkor eredetinek lehetne nevezni a német Thorondir produkcióját. Ámbátor, sajnos evilágon élünk.

Thorondir_Dusterwald_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Pogány / Viking Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Naves Draconum
2.Gods from the Past
3.Skaldenmet
4.Schwarze Schwingen
5.Cursed by the Gods
6.Mit erhobenem Horn
7.Nordwindes Zorn
8.Düsterwald
9.Die Runensage
Írta:
Infam
2009. július 1., szerda, 22:00
Facebook:
zemial 2009. július 3., péntek, 10:31
zemial
Csatlakozott:
2006. március 26.
Hozzászólások: 123
vérszegény =]
--
Only DEATH is real
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render