Lethal Conflict
Masterstroke
As Days Grow Darker (2009)
Az alant bemutatott csapat új eresztése ez a 11 számos, háromnegyed órás, (és az igazat megvallva, ismét elég izgalommentesre sikeredett) nagylemez.

Finn barátaink, kisebb-nagyobb javulást felmutatva, még mindig az unalmas arany(?) középúton topognak, ahelyett, hogy végre már elköteleznének magukat valamelyik, sokkal izgalmasabb pillanatokkal kecsegtető egyértelműbb, és eredetibb saját irány mellett. Mint előző kritikámban írtam, a fiúk a dallamosabb, kevésbe szigorú szerzemények vs. a szikár riffkészletű, durvább muzsikák párviadalát generálják - eléggé elítélhető (kettős ügynök) módon, azaz mindkét ’felet’ támogatva - szerzeményeikkel.

A friss albumon már túlzásokba is esnek, és ezzel a cselekedetükkel még jobban élesítik az eddig sem csekély kontrasztot a számaik hangzása között, ami a saját kis (zenei)világuk joggal megkérdőjelezhető hitelességét is elősegíti ismét. Elég csak az „Unsteppable” már-már epikus lírába süllyedő, az „Another Step Back”-jének csak akusztikus gitáros, és billentyűs játékos, valamint a teljes egészében progresszív rock-ká alakított „Purity Fades„ trekkjét szembeállítani a dinamikusan, Annihilator módra zakatoló „Stillborn”-nal, a kemény szögelésekkel, effektezett énekkel büntető „Inside Myself”-fel, vagy a tényleg betegesen ’szivárványszínű’ „Old Wounds”-szal. Utóbbiban a Dimebag (R.I.P.) féle szaggatott, modern riffelés találkozik egy ártatlan lyányének-betéttel, amelyek dús szintetizátorszőnyegben süppednek el.

Szóval mindenkinek kedveznek egy kicsit…


Azért, mielőtt még elkezdenénk felvarrni a fekete Masterstroke logós gyász-karszalagokat dzsekinkre, ne temessük őket egészen, mert jópontokat is lehet kiosztani, pl. a karakteres szólókért, az egyes nótákban már sikeres(esebb)en összeért billentyűs és gitártémákért (több ilyen kellene), és a hangzásért. A külcsínt nem tudom megszólni vagy magasztalni, mert egy átlátszó műanyag tokban figyel az ezüst promókorong.

Mindent felfaló, nagy étvággyal (és vastag pénztárcával) bíró zenebarátoknak ajánlott, az ínyencek még legyenek türelemmel egy kicsit. (Nekem, nem tehetek róla, érzékeny a gyomrom:)
Masterstroke_As_Days_Grow_Darker_2009
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Melodikus, prog, heavy, power, stb. metálság 2.0
Értékelés:
 
Pont
: 7.3 / 10
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Wait for the Fall
2.As Days Grow Darker
3.Walls of my Temple
4.Unstoppable
5.Another Step Back
6.Purity Fades
7.Stillborn
8.Into Oblivion
9.Inside Myself
10.Old Wounds
11.Truth Revealed
Írta:
thrashing
2009. május 29., péntek, 13:16
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render