Könnyek Könyve (Tome Of Tears) (2005)
Végre kijött az új CE album. A valaha volt legjobb... A zenekar a korábbi albumok által kitaposott ösvényen haladva véleményem szerint vérprofi, igazi ízes black alkotással rukkolt ki. Amit a korábbiakból olykor hiányoltam, az az igényesség. Ezzel az albummal azonban szívességet tettek nekem. Ha csak a külsőségeket nézzük: fantasztikus borító, hangfalszaggató hangzás.

De tartalom sem okoz csalódást. Értelmes, ámde a stílusnak 100%ban megfelelő blacket hallunk végig a lemezen. Minden szám kiváló, az ötletekből nem fogytak ki egy dal esetében sem. Dallamos és egyben brutális, de ezt már megszokhattuk a korábbi kiadásokból. Szintén megszokott már a kétnyelvű kiadás, ami szintén jópont, nembeszélve arról az áldásáról, hogy megduplázza a lemez hosszát (vagyis a lemezek számát), ami ugye nincs 40 perc. A dalszövegek úgyszintén kiválóak. Valamely fórumon azt olvastam, hogy hiányolják a vallásos (értsd: nyílt vallásellenes) utalásokat. Na ez egy újabb lépés az igényesség felé, hogy sajátos dalszövegvilággal bírnak, de valamelyest burkoltan ezek is megtalálhatóak.

Úgy gondolom ez az album blackesebb, mint az Eltörölt Világ, de ez gyakorlatilag nem jelent semmit, hisz nem azért hallgatunk valamit mert black vagy akármi, hanem azért mert tetszik.

A legjobb számok a Véristenkirályság, az Angyalok nyelvén és az Ördögi Anyag: Ember.

Nem vagyok teljesen tisztában a lemez kiadásának körülményeivel, azazhogy a Nail mennyire neves kiadó idehaza, illetve, hogy milyen terjesztést és promóciót kapott az album, de annyi biztos, hogy ilyen teljesítmény után a maximumot érdemli minden tekintetben. Értem ezalatt, hogy ezzel az anyaggal akár nemzetközi szinten is lenne keresnivalójuk, remélem valaki felfigyel rájuk külhonban is. Azért merem ezt írni, mert valljuk be, a CE már nem egy underground banda, ami azt is jelenti, hogy megütött egy bizonyos szintet, ami után egynémely nagyokos pózbandának kiáltja ki őket. (félreértés ne essék: több magyar underground kedvencem van) Én a külsőségekkel egyáltalán nem foglalkozom, csupán meghallgatom a zenét, és az alapján döntök, hisz egy zenekart a produktuma alapján kell megítélni.
Christian_Epidemic_Konnyek_Konyve_Tome_Of_Tears_2005
Stílus:
Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
Dalok:
1.Into (Intro)
2.Véristenkirályság (Bloodgodkingdom)
3.Könnyek könyve (Tome of tears)
4.Utolsó szavam (My last word)
5.Angyalok nyelvén (Your scent)
6.Ördögi anyag: Ember (Devils material: Human)
7.Emberen felül (Beyond human power)
8.Bűnök révén (Through sin)
9.A tűz éjszakája (Night of fire)
Írta:
Ezt a cikket Aske néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2005. november 5., szombat
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'ogplsikr9gl1oh0u7bfk4ge192','','szoveg|s:7:\"MQFJFWV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:13:\"current93.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.184.215','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1