Lépj ki az árnyékból (2009)
Az előd Booboo’s Punch már elkezdte azt, amit - a nevet, két tagot, és nyelvet változtatva - a Nova Prospect szinte a tökélyre vitt. Tudniillik az itt hallható 12 szám összhatása, a szédítő magasságban egy feszesre spannolt kötélen remekül egyensúlyozó, és viszonylag gyorsan haladó artistához hasonlít. Aki azért néha ki-kibillen, hol az egyik, hol a másik oldal felé kezd húzni a rúdja, és ahol ezeket az oldalakat elektronizált powerpopnak, illetve a még épp rádióbarátra torzított modern rocknak hívják.

Több nótának is két arca van, mert amikor már teljesen biztosra menve beletennénk őket a megfelelő stílus-skatulyába, és elégedetten hátradőlve sorolnánk a beugrott, szintén énekesnővel kiálló, ihletadó hazai és külföldi bandaneveket (de végre nem az áriázó metallista vonalról), akkor pimaszul egy „oda nem illő” elem elbizonytalanít minket, és a már fix véleményünket sutba dobva, újragondolásra késztet minket. Ez jó jel, és azt jelenti, hogy az egész munkából süt a fiatalos energia, és főként az újításra való törekvés. Hogy ez kit hogyan érint meg, és kinek hogyan jön be, az még a jövő zenéje, viszont fontos információ, hogy a csapat a BPRNR-hoz igazolt, tehát úgy tűnik, a Nova Prospect fiataljai már kiléptek az árnyékból.


A fiúk által feljátszott muzsika teljesen modern, XXI. századi, (rosszmájúan fogalmazva trendi), az elektronikus ketyerék precízen, megfelelő arányban vannak vegyítve a hagyományos rock hangszereivel, Besnyő Gabriella személyében pedig olyan énekesnővel rendelkeznek, akivel (és főleg a hangjával) egy-két „ismerkedés” után baromi könnyen lehet majd a későbbiekben beazonosítani az együttest.

Van persze egy-két túlzás is az albumon, hiszen a „Vándor vagy”-ban azt hittem, hogy az idolgyártó Megasztár valamelyik együtténeklős kórusa lett bekeverve a döntőből kiesett versenyzőkkel, az „Engedj el” számomra már túl szentimentális, a szövegek pedig sokszor veszettül himbálóznak a kissé elgondolkodtatóbb, izgalmasabb megfogalmazás és a többségben lévő sablonos, átlagpop által használt kulcsszavak között.

Pozitívum viszont még, hogy az „önstúdió” ellenére patentul, érthetően szól az anyag, és a körítés (fazon, dizájn, videoklip) is naprakész.

Összegzésképpen azt mondhatom, hogy számomra hosszútávon ez a majd’ egy óra kissé tömény, mint egy negyedkilós marcipánrúd, de ha módjával adagoljuk, akkor bármikor jóízűen fogyasztható desszertként.

A reményteljes kecskeméti tagság: Kiss József – gitár, Kiss Dániel – dob, Schautek Bálint – sampler, Besnyő Gabriella – ének, Pásztóy Balázs – basszusgitár.



 
Nova_Prospect_Lepj_ki_az_arnyekbol_2009
Kiadó:
Stílus:
powerpop/modern rock
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Gemini faktor
2.Szabadon
3.Vándor vagy
4.Ébren álmodunk
5.Jég és Láng
6.A Legnagyobb
7.Senki más
8.A végső part
9.Az égre írjuk fel
10.Nagy vihar lesz...
11.Engedj el!
12.Zuhanunk
Írta:
thrashing
2009. március 8., vasárnap, 21:30
Facebook:
Turnényitány aranylemezzel - 2017.09.29. Ady Endre Művelődési Ház, Miskolc
Koncertbeszámoló, jag @ 2017. október 10., kedd, 14:14
Leander Kills, Nova Prospect - 2016.08.25. Barba Negra Track
Koncertbeszámoló, jag @ 2016. augusztus 27., szombat, 14:35
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render