The Immunity Zone (2008)
A svéd Andromeda 1999-ben alakult Malmöben, harmadik nagylemeznél tartanak, volt egy best of-juk és egy koncert DVD-jük. Zeneileg progresszív metalban utazik abból a művészkedőbb féléből, annak ellenére hogy olyan zenészek tevékenykednek az űrnaszádon, mint Thomas Lejon (az egykori Embraced dobosa - itt most ebben az esetben hihetlenül gyengén szerepel) vagy Johan Reinholdz (aki a Nonexist-ben reszelte a húrokat). A borító szörnyű, bár talán valami kommersz digitális munkánál többre tartom, azonban így is olyan semmit mondó, mint számomra a tartalma.


Soha se voltam egy progresszív metal rajongó, de tudtam értékelni, ha abban mélységeket és valóban remek és eddig kiaknázatlan ötleteket véltem felfedezni, nos az új Andromeda nem erről tanúskodik; nem is annyira metal, inkább progresszív rock és természetesen a faszverő Dream Theather és a Symphony X között mozog. Bár zenélni a svéd srácok nagyon tudnak (s természeten a két megemlített főhatás is erről híres – éppen ez a bajom velük, hogy nem is arról szólnak, hogy miket raknak le az asztalra, hanem ki a nagyobb zenész – ezt nevezem én értelmetlen és szánalmas faszverésnek). Szóval az Andromeda újító szándéka nulla, a dalok szépen felépítettek, kórusok és rengeteg billentyű egészíti ki a dalolászó David Fremberg ingerlő orgánumát. A szólók előtt le a kalappal, azonban az egész mégsem annyira lebegő, mint amilyen lehetne, talán egyedül a szövegeket tudom kiemelni, azok valóban jól sikerültek.


Nem az én zeném, és sajnos nem is tudok benne elmerülni fenntartásoktól mentesen… a lírai részek amúgy nem állnak nekik rosszul, ám lényegében az egész lüktetése és mélysége felszínes, annak ellenére hogy progresszív – korántsem repít, építkezni építkezik, de inkább Bábel féle képpen, az értelmetlen magaslatokba. Aki vevő a progresszív ízekre, melyekben a régi 70-es évek rock zenéje is megtalálható, illetve pár helyen a metal szaggató riff halmazai is, és sokat jelent neki a Dream Theather neve, az biztosan több örömöt és értéket talán ebben a 66 percben…


Andromeda_The_Immunity_Zone_2008
Kiadó:
Stílus:
Progresszív rock/ metal
Értékelés:
 
Pont
: 5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Recognizing Fate
2.Slaves of the Plethoria Season
3.Ghosts on Retinas
4.Censoring Truth
5.Worst Enemy
6.My Star
7.Another Step
8.Shadow of Lucent Moon
9.Veil of Illumination
Írta:
haragSICK
2009. január 18., vasárnap, 10:11
Facebook:
bahon 2011. október 30., vasárnap, 19:42
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Már csak egy hónap és jön az új lemez, ezért gondoltam leporolom a kedvencemet tőlük: a zseniális The Immunity Zone-t.

Ha valaki szereti a prog metált de elriasztotta az 5 pont és a leírt kritika, akkor annak csak annyit mondhatok, hogy hallgassa meg a lemezt!

Nálam erős kilences!!! \m/
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'v7vfn1ee9g4tjttg4dj86gu4n6','','szoveg|s:7:\"EUSJFPI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:12:\"neurosis.php\";lyricsrow|i:1;','3.232.133.141','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1