Világok virága (2008)
2007-ben jelent meg a Gyöngyvér debütáló albuma, Lacrimosa címmel. A banda 2005 óta létezik, több demót és rengeteg fellépést tudhatnak maguk mögött, többek között koptatták már a színpadot Tarja, valamint a Deathstars előtt. 2008 májusában adták ki második albumukat, amely a Világok virága címet viseli. Számomra a korong valahogy sokkal lehangolóbb, mint elődje - mind zeneileg, mind szövegileg lágyabb, szomorkásabb. Bár találunk pörgősebb részeket a lemezen – sajnos csak részeket – olyan igazi gyors számot nem. De az mindenképpen pozitívumként szolgál, hogy Orbán-Duczos Tamás hangja nagyon illik ehhez a szomorkásabb hangulathoz – de azért a „vidámabb” formát is ki lehetne próbálni.

A cd a Bíbor fátyol című számmal indul, ami szerintem az egyik legjobb dal az albumon, amelyből már klip is készült úgy, mint a Jázmin kertekből, a harmadik számból – ami a személyes kedvencem.

Ahogy hallgattam, nekem kicsit egyhangúnak tűntek a dalok, mindegyikben a gyors és lassú részek váltakoznak, mintha egy kicsit ugyanolyanok lennének – igazán lehetett volna egy jó kis pörgős nóta.

Kis változatosság a Holdatyák mosolyában figyelhető meg, nagyon szépen kidolgozott szám lett, melyben egy duettnek lehetünk fültanúi, ahol Tamás Pere Nikivel énekel. Nikinek gyönyörű hangja van, szép és tiszta, és tökéletesen passzol a számhoz, a zenekarhoz és persze Tamás hangjához – ráadásként a dal egy egyházi kórus énekével indul.

Annak ellenére, hogy egy picit egyhangúak a számok, ahogy hallgatja az ember, fülbemászó dallamai és refrénjei vannak. Az Ártatlanban hallhatjuk a Viadana kamarakórust, ami akár a cd záró számaként is megállná a helyét – de meg kell hagyni nagyon szép lett.

A szövegekért és dalokért Mazán Attila, a gitáros felel, aki egyben a zenekar motorja, vezetője. Igazán jól összefogta a srácokat, és azért jó kis dalokat hoztak össze ismét. A borítóért – a zenekar „hetedik” tagjának is nevezett – Kóros Tamás felelt, ami igazán szép lett.

Nem kell félreérteni, nem tartom rossznak a lemezt, csupán nekem az előző jobban tetszett.
Mindenkinek ajánlom a lemezt, jól sikerült, és kíváncsian várjuk a következőt!

Gyongyver_Vilagok_viraga_2008
Kiadó:
Stílus:
gothic metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Bíbor fátyol
2.Hallhatatlan ámok
3.Jázmin kertek
4.Kedvesem, ne félj
5.Csendes hajnal
6.Holdatyánk mosolya
7.Borostyán
8.Megálmodtalak
9.Igaz csók, ha elkísér
10.Ártatlan
11.Kegyelem viharában
12.Hol baj nem érhet el
Írta:
Skinner\
2009. január 17., szombat, 14:15
Facebook:
Gothica 2015 - Barba Negra, 2015. október 24.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. november 2., hétfő, 14:04
Gyöngyvér - Lacrimosa (2007)
Kritika, Skinner's Cage @ 2007. május 5., szombat
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render