The March (2008)
Az bostoni Unearth nem újversenyző a metalcore pénzéhes szakmájában, így hát a divatcore jelző rájuk nézve nem igazán találó, hiszen a scene kezdetiben alakult, mikor még csak az első komolyabb hullámok indultak meg… 1998… azóta átestek pár tagcserén, készítettek egy valag lemezt, immáron a negyedik nagy nekifutás részesei lehetünk, amely hangzásában és külsőségeiben is megüti a jelen követelményeit.


Az évek során nem túl sokat változtak, némelyik korongjuk extrémebb vagy HC-sebb, akadnak dallamos dolgok, ahogy a felhozatal itt is vegyes. Az energikus ütlegelések mellett, az igencsak nyálcsorgató refrének is feltűnnek, amik rengeteg agressziót nyelnek el, s ezzel a The March éle is csorbul. Fellelhetőek a zakatolások (melyek kicsit thrash-esek, tehát thrashcore szerűek) és a szaggatások is. Isten igazából, a nagy név ellenére semmi igazán nagy ördögnőséget nem hallhatunk, s ha csak mondjuk ide a szomszédba lesünk át, a Német hantokon termő Maroon, Heaven Shall Burn, Fear My Thoughts combot figyelgetve, akkor hasonló minőséget, koncepciót és zenét lelünk fel… a differencia minimális, sőt!
Nincs is ezen mit megrágni, akinek még tetszik ez a metalkórosdi, az egy remek lemezzel lepheti meg magát, akinek meg hányingere van az egésztől az egy lépést se tegyen érte. Én nem tettem… jött, meghallgattam, megírtam, nem túl hosszúra nyújtva a dolgot, de mit írjak egy vérbeli és profi metalcore csapat lemezéről? Hogy jó? Hogy ötletes? S hogy a témák és a műfaj követelményei már a könyökömön jönnek ki?
Így van szóról-szóra, bár egy ekkora névtől, mely a tengerentúlról érkezik ráadásképpen, kicsit többet, egyedibbet és legfőképpen világmegváltó friss vért vártam volna el, ami kicsit újra rendezi a lassan leülő divatcore trendek sakktábláit. A királynő alszik, a király a parancsok feleségével mulat, a bástyák erősek, a ló pogózik, nagyokat rúgva mosh-ol a tömeg közepén, a futó őrjöng, a sok paraszt pedig halad előre, ahogy a stílus és a jelen megkívánja…

Erős anyag, de ennyi, akinek nem volt elég az utóbbi közel 8-10 év (már kb. ilyen időtájt kezdődött meg a reinkarnáció és a divatmozgalmak fényes attitűdje), az tegyen egy próbát az új Unearth-tel, aminél ők készítettek már jobbat is – max. nem voltak ennyire igényes és valóban némileg újító szándékú (de a Maroon már pár éve lelőtte a poént) szólók…

Unearth_The_March_2008
Kiadó:
Stílus:
Metalcore
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.My Will Be Done (3:37)
2.Hail the Shrine (3:57)
3.Crow Killer (3:17)
4.Grave of Opportunity (3:53)
5.We Are Not Anonymous (3:03)
6.The March (3:29)
7.Cutman (3:12)
8.The Chosen (3:53)
9.Letting Go (4:43)
10.Truth or Consequence (4:10)
Írta:
haragSICK
2008. november 7., péntek, 10:02
Facebook:
Roller 2009. január 26., hétfő, 16:53
Roller
Csatlakozott:
2009. január 26.
Hozzászólások: 6
Válasz butch üzenetére:


Igaz. Én ezt még nem hallottam, valamelyik klipes számot csak, de az alapján ugyanolyan semmitmondó, mint az ez előtti. Igazából csak az Oncoming Stormot tartom szóra érdemesnek tőlük, és még azt se mondhatom, hogy legalább élőben ütnek, mert nem láttam még őket :-)Engem élőben sem győztek meg, pedig nem egy cikkben olvastam, hogy milyen jó koncerteket nyomnak. Egy Dillinger Escape Plan vagy egy Converge lemezhez/koncerthez képest gyengécske ez a zenekar. Az album pedig gyenge.
A "thrash" jelzőt még szerencsére nem láttam Unearth jellemzésnél, de jót mosolyognék rajta.:D
haragSICK 2008. november 7., péntek, 20:52
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz Thomas üzenetére:

Emlékszem, még a hullám elején az Unearth egy olyan banda volt, akikben talán volt is valami...pont ezért várna tőlük az ember ma olyan lemezt, ami azért túlmutat az ezerszer lerágott témákon. De ahogy olvasom a cikked, ezt már tőlük hiába várjuk, úgyhogy részemről felejtős.


Nem csak részedről, bár egyre komplexebbek, mégis egyre ötlettelenebbek is, ennél ahogy butch is írta, a Oncoming S. kissé párszor jobb... holott az 2004-es, én pedig még rosszabb vagyok, hiszen nekem a 2002-es Endless kislemez tőlük a csúcs!
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
Thomas 2008. november 7., péntek, 20:40
Thomas
Csatlakozott:
2008. január 4.
Hozzászólások: 110
Emlékszem, még a hullám elején az Unearth egy olyan banda volt, akikben talán volt is valami...pont ezért várna tőlük az ember ma olyan lemezt, ami azért túlmutat az ezerszer lerágott témákon. De ahogy olvasom a cikked, ezt már tőlük hiába várjuk, úgyhogy részemről felejtős.
--
.:+h0m@$:.
butch 2008. november 7., péntek, 13:08
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Válasz bjorn666 üzenetére:

Fasza a kritika. Ez az Unearth album nem túl jó.

Eddig sem voltam nagy rajongójuk, de most alapból negatívan áltam hozzá, mert elkezdte a kiadójuk a "thrash" címkével nyomni őket. Ami ezért elég pofátlanság...

Igaz. Én ezt még nem hallottam, valamelyik klipes számot csak, de az alapján ugyanolyan semmitmondó, mint az ez előtti. Igazából csak az Oncoming Stormot tartom szóra érdemesnek tőlük, és még azt se mondhatom, hogy legalább élőben ütnek, mert nem láttam még őket :-)
bjorn666 2008. november 7., péntek, 12:13
bjorn666
Csatlakozott:
2006. november 2.
Hozzászólások: 295
Fasza a kritika. Ez az Unearth album nem túl jó.

Eddig sem voltam nagy rajongójuk, de most alapból negatívan áltam hozzá, mert elkezdte a kiadójuk a "thrash" címkével nyomni őket. Ami ezért elég pofátlanság...
Koncertek
Gothoom Open Air Fest 2020
július 23.,
Revištské Podzámčie
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.078 seconds to render