Hemlock
No Time For Sorrow (2008)
Na ez az a banda akik semmilyen fórumon nem szeretnek beszélni a múltjukról, csak a jelenlegi helyzet a lényeg, mert végülis NINCS IDŐ FÁJDALOMRA! Las Vegasban nyúzták őket e világra, egy igazi eredeti példa arra, hogy egy zenekar koncertek útján faragja bele a nevét az underground zenei iparba. Olyanokkal tépték a húrokat, mint a Slayer, Hatebreed, Soulfly, Otep, Slipknot, Lamb of God, Disturbed, Chimaira, Drowning Pool, HedPE, Shadows Fall, Snot, Devildriver,Sepultra, Exodus, Sevendust, Arch Enemy, és még ki tudja, mikről nem tudunk. A Hemlockot nem lehet minősíteni, egy baromi erős súlytás a metalban, hát emberek, ez elég kemény hangvétel…

Lényegében az alapok HC elemek, ez a zene elég súlyosnak mondható, kőkemény lüktetések, és erőt adó riffek. Sugárzik a brutalitás, és a szövegeket is könnyen magunkévá tehetjük, mivel egyenesen adják magukat, lineáris vonalon másznak rá a nyelvedre. A koncerteken is 1-2 refrén után ordítja a tömeg, miközben sz*rrá veri a szomszédját, lol. Egész lassan indul a lemez, de ez is talán egy kis fogás, hogy jobban felpörgesse a hallgatót. Csűrik-csavarják a témákat, addig, amíg fel nem állsz a székedből. Nem véletlenül élő show formájában van nagyobb kereslet, ezt nem lehet kibírni ülve. A címadó dal a „No Time For Sorrow” magáért beszél, megfogó szövegvilága miatt tényleg könnyen elsajátítható, és mindenki tudja hogy mire nincs idő. A „What You Don’t Know” című dal a leg HC-sebb költemény a lemezen, igazi amerikai energiakoktél. Egyből bevillant a Hatebreed és az Icepick, valahogy detto ugyanaz a hatás amit kiváltottak belőlem. Annak ellenére teljesen hibrid zenéről beszélhetünk, vannak olyan szegmensei, amik nem ide illenek, de azt sem mondom, hogy nem ide valóak. A „Beaulity” című dal ami a legjobban rávilágít erre, olyan gitártémákat vesznek itt elő a farzsebből, hogy nekem is tátva maradt a szám, hiszen nem teljesen ezt képzeltem volna folytatásnak, 2., 3. hallgatásra már teljesen ráálltam magam is a vadulásra. Vannak dallamok is elrejtve, de csak válaszolgatnak az üvöltésre, illetve másfajta duál vokálok, ami szintén az újhullám nagy fogása, ez is hibrid. Ügyesen építették fel ezt a lemezt, nem hagyják az embert punnyadni, nincsenek elszállások, nincsenek lazulások, csak a nyers erő, és felülhetsz a hullámvasútra, mert kedved támadhat végigordítani a dalokat. Látszik, hogy nem sokat adnak a digitális rögzítésre, mert meg kell említenem külön hogy az artwork nem egy főnyeremény, nem fogja felkelteni az érdeklődésedet, ha csak nézelődsz egy zeneboltban.



Nem nagyon lehet tovább részletezni ezt a koránt sem komplex lemezt, egy full egyszerű darálógép a recept. Megspékelve agresszív, és offenzív vokálokkal, ami nagyjából megint a HC torzó vonalat erősíti a zenében. Kíváncsi lennék egy élő showra amit produkálnak, Amerikában elég hírhedtek, jó koncert repujuk van, de ezen meg sem lepődök, hiszen nem lehet unatkozni a hallgatása során. Aki elég feszes tökű az vegye nyugodtan elő ezt a lemezt, ha elbírja, lol. Készüljetek egy kis vonatzakatolásra a Hemlock fémművekben!

Hemlock_No_Time_For_Sorrow_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
HC torzó
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.World Of The Transparent
2.Red Sky Revolution
3.No Time For Sorrow
4.Bugs
5.Backstabber
6.What You Dont Know
7.And The Friendship Corrodes
8.The Reason
9.To Submerge Another
10.Beautality
11.Product Of Chance
12.Vultures And Ventriloquists
Írta:
zao
2008. augusztus 24., vasárnap, 16:33
Facebook:
ww1tchburn3r 2008. augusztus 25., hétfő, 09:53
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
Értem. Én nem tartom magam akkora embernek, hogy vitába szálljak a bandával, de azért elgondolkodhatnál te is azon, hogy mit másolsz le szolgai módon. Látom nagyon a sziveden viseled az éppen futó trendi bandák sorsát, néha még meg is könnyezed őket, ugye? Legyünk egyenesek és valljuk be, hogy annak ellenére, hogy eléggé nemtitkolt módon a sok lóvéért csinálják, Te nagyvonalúan elfogadod ezt a stiklijüket, sőt még körbe is rajongod őket, csak egy szanaszét baszott kurváról nehéz bebizonyítani, hogy ő bizony finom úrihölgy.
Szerintem az Extreme Noise Terrort elég nagy hiba volt belekeverni a részedről, mivel a korai lemezeik óriási hatással voltak a punk/grindcore szcénára, ezzel nehéz lenne vitába szállnod, az újkori cuccaikról pedig sok deathcore banda tudna mesélni, akik lenyúlták őket, hallgasd meg például a 2001-es Beind and Nothing-on az Awakening c. opuszt, szerintem ismerős lesz. Phil Vane pedig ritka barátságos és közvetlen arc, erről volt alkalmam élőben is meggyőződni, de okulásnak tudom ajánlani a forgácson található két nagyszerű interjút! Amúgy még adós vagy egy válasszal egy korábbi hosszászólásomra, felőlem küldhetsz pm-et is, vagy amit jónak látsz...
köszöntem a jókivánságaidat, neked is hasonlókat!
zao 2008. augusztus 25., hétfő, 01:07
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
mivelhogy a zenekar oldalán található adatok alapján írtam meg a felvezetést, így az ő állításukat tiszteletben tartva írtam azt. látom egy nagyon kifinomult ember minősít engem, aki hihetetlenül igényes és hihetetlenül földalatti zenéket hallgat és kedvel, vegyük például a zseniális ent-t, na ők már tudnak. =) nos igen, van még mit csiszolnom, hiszen nem régóta csinálom ezt a dolgot, és elismerem, hogy vannak hibáim. köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet. ez a banda meg igencsak undergroundnak minősül, mert én is csak most hallottam róluk először, nem a velük fellépő zenekarokat minősítettem. a nagy öregek pedig inkább csak üregek a mostani felhozatalban, nagyon szeretek jó pár régi nagyot, de az új lemezeik miatt csak a rosszullét kerülget. hiába veri mindenki a nyálát, hogy ugyan már underground, kicsit a mainstream felé húz a szívük, mindenki sikeres akar lenni, ezek a srácok megcsinálták odalent, most jön az odafent, talán ezért is büszkélkedtek a velük koncertező hordákkal az oldalukon, ezt meg is értem valamilyen szinten =)

köszönöm az építő kritikát, és tobábbi szép napot kívánok!
ww1tchburn3r 2008. augusztus 24., vasárnap, 23:56
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
egy zenekar koncertek útján faragja bele a nevét az underground zenei iparba - már bocs, de akikkel együtt játszottak, közel sem nevezhetők undergroundnak, sokkal inkább mainstreamnek a metál szcénán belül (szegény exodus nehezen fért volna el anno dynamo fest-en a 88 ezer rajongójával a föld alatt:)) ráadásul a felsoroltak között található egy-két nagy öreg, aki korábbi állításod szerint "szart se tud már produkálni". Azt látom, hogy a pontokat most szűkkezűbben mérted, de egy-két gyermekbetegsége megmaradt a cikkeidnek, ezen nem ártana változtatni a jövőben (ellentmondások a szövegben, a LOL használata, stb)
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.056 seconds to render