Vicar of Satan (demo) (2008)
A Debrecenben honos Domhring igen kurta múltra tekint vissza, lévén idén januárban alakult. Ez a tény a meglehetősen érett zenét hallva annyiban lehet csalóka, hogy a jelenlegi tagok (Abaoth, Messor, Fervens, Georgius és Shandorh) valamennyien rendelkeznek zenészi múlttal. A tagság előző projektjei közt van számon tartva a feloszlott Gargara és a kárpátaljai Castrum is, valamint Shandorh bőgős párhuzamosan a Raventor soraiban is megtalálható.

A Credo In Unum Satanem méltóképpen felvezeti a Domhring misztikus sötétségbe burkolózott black metal-ját. A Decease Of A Dominician Exorcist középtempós, jó öreg norvég hatásokkal felvértezett feketefémet tartogat, a zene maga a Satyricon és a Mayhem korai lemezeinek fúziójaként képzelhető el leginkább. Az A Shameful Matrimony-t az Oppidum Köpcsény hivatott felvezetni. Ez a tétel jóval kaotikusabb gitárjátékot vonultat fel, amely végeredményben egy igazán hangulatos nótát indukál. Újabb instrumentális felvezető következik, majd a végére marad a Rise And Fall Of The Satan's Vicar. A nóta tempó tekintetében őrlángon indul, majd begyújtják Domhringék a rakétákat. Itt éreztem némi gubancot a keverésben, elég kuszán szólalnak meg helyenként a hangszerek, valamint azok dominanciájával is lehetett volna még mit babrálni. A kiállással egybekötött szólós rész viszont homályba veti ezt a minimális hiányosságot.

A véleményem változatlan a tekintetben, hogy a demók esetében az összkép, a hangulat a mérvadó, nem szabad feleslegesen túlzásokba esni, vagy szőrszálhasogatónak lenni ezeknél a kiadványoknál. A Vicar of Satan pedig ebben az aspektusban stabil jelesre vizsgázott. Van elképzelés a zenészekben zeneírás és koncepció terén is. A lemez a XVII. században élt hírhedt Lisztius Lászlóról terjengő mondákra építkezik, ami igazán felüdítő volt számomra ebben a kopírozós underground állóvízben. A demó struktúrája sem hétköznapi, hiszen a Tormentor - Recipe Ferrum lemezéhez hasonlóan itt is minden dal egy saját felvezetőt kapott, ami előzetesen megteremti a közelgő dal atmoszféráját, betekintést enged a tétel szellemiségébe.

Nyugodt szívvel ajánlom a demót, hail underground!
Domhring_Vicar_of_Satan_demo_2008
Kiadó:
Stílus:
Black metal
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Credo In Unum Satanem...
2.Decease Of A Dominician Exorcist
3.Oppidum Köpcsény
4.A Shameful Matrimony
5.Listius' Furious Carnal Desire
6.Rise And Fall Of The Satan's Vicar
Írta:
Infam
2008. augusztus 23., szombat, 17:35
Facebook:
Domhring interjú
Interjú, Infam @ 2009. január 10., szombat, 15:13
Domhring, Death Warrant, Hungarica, Sear Bliss - 2008.11.08. Debrecen, Új Vigadó
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2008. november 22., szombat, 01:15
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Hungarian Tribute to - Burzum (2008)
Kritika, Infam @ 2008. június 19., csütörtök, 00:16
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render