The Silent Howling (2008)
A holland mészárszék és halálosztó brigádot, azt hiszem nem kell bemutatnom a death metal scene egyetlen komolyabb rajongójának sem, hiszen munkásságuk és zenei tudásuk egyaránt kultikus és komplex. A Sinister 1988-ban alakult Schiedamban, és azóta rengeteg lemezen és tagcserén vannak túl. Kicsit úgy fest az új Sinister, mint a Sepultura, csak itt még durvább a helyzet, hiszen egyetlen eredeti tag sincs már a fedélzeten, így hát a zene se, az amit megszokhattunk tőlük. A 95-ös Hate a death metal berkein belül egy igazi etalon album volt, amelyben bár szép szólót kaptunk dallamok terén, de korántsem lehet összehasonlítani a The Silent Howling-gel.


 
Kiadó: Massacre records, tehát nincs borító, csak CD korong, és azon is néha bemondja egy idegesítő hang, hogy ez promó és a Massacre records legújabb kiadványa (így el is tekintek a külsőségek értékelésétől)… de nem csak ez a narrátor lesz a társunk ezen a kompromisszumokkal teli közel 50 percben, hanem különböző beszédek és híradások bevágásai, melyek egész színessé teszik az összképet, s így azok a dolgok is érezhetővé-érthetővé válnak, melyek esetleg a mély hörgés kísérte dallamos zenéből nem szűrne le elsőre a hallgató. A befogadás korántsem nehézkes, hiszen mint már utaltam rá, igencsak "szerelmetes" a dolog, bár benne fogantak a vágták, de ennyi skandináv akusztikus témát és szólót, soha se hallottam még tőlük. Sok helyen már a progresszív építkezésen is túl mennek, és teljesen mást kapunk, mint amit az egykori Sinister képviselt.
Ha nagyon le akarnám a dolgot egyszerűsíteni, akkor ez egy régi Sinister + melodikus death metal hatásokkal s pár deathcore húzással megtámogatva, a végeredmény mégsem rossz, sőt, itt és ebben az esetben a fentebb említett ma divatos két műfaj, egy végletekig megszerkesztett, letisztázott és feljátszott anyagot takarnak. Igaz, újítást nem sokat tartalmaz, de ettől még félelmetesen jók az építkezések, a hirtelen leállások és dallam füzérek, melyekre itt-ott billentyűk is ráfekszenek, és lebegősen atmoszférát emelnek a vérgőzösThe Silent Howling fölé. A dobok és a témák némelyike már annyira gépies és steril (szinte már-már ipari), hogy a BehemothSatanica lemeze jutott eszembe. Sokan elkurvulással vádolhatják majd a Sinister jelenlegi legénységét és teljesítményét (mondjuk a nevet nem értem, miért tartották meg…), s talán bennem van a hiba, de egy magával ragadó és komplex anyagot tettek le az asztalra. Hemzsegnek a gyilkos riffek, a brutális begyorsulások, melyek mellett gyönyörű dallamok teljesednek be, mind a szólók, mint az akusztikus megoldások terén (némelyikhez hasonlót még nem is nagyon hallottam!), s közben állandóan beszélnek… mintha egy élet romlásáról és a horror mindennapokká válásáról hallgatnánk rádióműsort…


Direkt nem említettem meg valódi csapatokhoz fogható hatásokat, ennek oka, hogy nem szeretném a holland mészárszéket megalázni, és disznókat hajtani pengékkel teli malmaik alá, mikor az emberi húst és agyvelőt egyszer jobban is kívánják, másodszor meg is érdemeljük a bezúzást. A The Silent Howling egy remekmű, hatalmas témákkal és iszonyatosan élvezetes megoldásokkal, ötletekkel melyek hibridek, de nagyon is életképesek, azonban ennek ellenére maximális pontszámot semmiképpen sem érdemelnek!

Sinister_The_Silent_Howling_2008
Kiadó:
Stílus:
Death metal
Értékelés:
 
Pont
: 9.9 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Republic of the grave (5:29)
2.Summit of sacrifice (6:52)
3.Fortified bravery (6:16)
4.The silent howling (10:16)
5.The kill to come (5:57)
6.Palace of the fates (6:19)
7.If it bleeds... (6:37)
Írta:
haragSICK
2008. augusztus 4., hétfő, 16:45
Facebook:
haragSICK 2008. augusztus 5., kedd, 18:32
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Érteni vélem az éled :} és igazad van a Samael esetében történt elkurvulásról, még annak ellenére is, hogy ott a 2 főtag továbbra is viszi a csapatot, amely egyre kevésbé hasonlít egykori önmagára. A Sinister esetében mindez névválasztás terén ennek ellenére is determinálja a mentalitást. Nem kellett volna bugyuta név, akármi lehet a nevük, megfelelő managmenttel és produceri háttérrel nem jelent nagy gondot bereklámozni hogy egy Sinister reinkarnációról van szó, mely az eredeti névhez hűen minőségi és komplex anyag... De végül is ez legyen a legkevesebb, a The Silent Howling egy remekmű a maga nemében.
--
"MisanThr0PiG!!!"
Sheol 2008. augusztus 5., kedd, 16:35
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Meg a lemezboltok polcain is kinn lesz aug. 22-étől. :-p
Nem értem miért akkora gond, hogy nem változtattak nevet. :-D
Vettek volna fel valami új, bugyuta nevet a jól csengő, bejáratott helyett?
Pláne, hogy ezzel a zenei teljesítménnyel nem hoznak szégyent a névre.
Akkor már inkább a Samael és társaitól követeld meg szerintem! :-p
haragSICK 2008. augusztus 5., kedd, 16:18
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Pár hét és kinn lesz a nem belepofázos rip is a neten.

Nem, nem adok rá 10-est :-p
Ha más néven adták volna ki, akkor igen, de így Sinister égisz alatt nem :}
--
"MisanThr0PiG!!!"
Sheol 2008. augusztus 5., kedd, 16:04
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
"azonban ennek ellenére maximális pontszámot semmiképpen sem érdemelnek!"

Nem-e? (10, azaz tíz pontos album.) :-p
Thomas 2008. augusztus 5., kedd, 15:22
Thomas
Csatlakozott:
2008. január 4.
Hozzászólások: 110
Kitűnő anyag, bár valóban nem Sinister... Sosem értettem, miért tartja meg ilyenkor a banda a régi nevet, mikor már teljesen más a tagság, és emiatt a zene is. Viszont zeneileg frankó és jó hangulatos lemez, szerintem sokszor meg fogom hallgatni, miután beszereztem a beledumálás nélküli változatot.
--
.:+h0m@$:.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.048 seconds to render