Seven Scars
In God We Rust (2008)
Az ír Seven Scars zenekar 2006 nyarán alakult meg és a februárban megjelenő Ep-jükkel próbálnak beférkőzni a metaliparba, mint sokan mások. A csapat szinte semmilyen múlttal nem rendelkezik, talán annyi érdekesség, hogy az énekesük Paul Flynn a szintén ír Sirocco folk-heavy metal bandából kiválva érkezett az új bandába.


Amikor először belehallgattam egyből a nagykanizsai Self-Destruction-ből Ramon hangja jutott az eszembe, nagyon hasonlít Paul-éra, dallamosnak nevezhető énekre besegít Kevin a háttér énekes is ordibálásaival, a változatosságot hiányolom, néha már kicsit unalmas. Az Ep hangzását nagyon szépen kikeverték. A gitár letisztult sok thrash/hc-s riffeket tartalmaz, a dob őszhangban van a basszussal. Gyors riffeket és lassú leállós részek mellett találhatunk régi Pro-Pain-es megoldásokat is. A következő bandák befolyását egyértelműen kilehet venni a zenéjükből a régi ízeket, mint például a Pantera, Slayer, Sepultura, Machine Head, Metallica, megfertőzte az újhullámú trendi bandák Throwdown, Hatebreed, Bloodsimple, Chimera világával, tehát a régi nagyok és az új modern metal keverékének nevezhetjük, mégsem sorolható a tucatnyi metalcore-os csapatok közé, stílusilag thrashcore-ban határoznám meg őket. A borító tetszetős, divatos, de valami mást kellett volna tervezni helyette, mert nem illik a stílushoz. A szövegvilágra rátéve az amerikai állom világ lefikázása és a nihilisztikus metalcore egyvelege. Srácok az idei hazai koncertek után 2009-re tervezik a debütáló album kiadását, majd egy amerikai és egy európai turnén való részvételt.


 
Lényegében egy jó bemutatkozás lehet az 5 számos Ep, de valami egyedülállóbb dologgal kéne próbálkozniuk a srácoknak, nem rossz amit csinálnak csak túl sok ilyen banda akad mostanság és hiányolom az egyéniséget, ennek ellenére remélem a nagylemezen már több új ízt fogunk hallani és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!
Seven_Scars_In_God_We_Rust_2008
Kiadó:
Stílus:
ThrashCore
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.In God We Rust
2.Burning Preacher Nation
3.The Need to Bleed
4.You Will Rot
5.Turn to Stone
Írta:
Brandan
2008. július 26., szombat, 17:07
Facebook:
Brandan 2008. július 27., vasárnap, 10:24
Brandan
Csatlakozott:
2008. június 19.
Hozzászólások: 125
sajnos nem egy LoveCore, de hát ez van...
zao 2008. július 26., szombat, 18:30
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
színtiszta metál. \m/, :-D
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.046 seconds to render