Impiety
Dominator [EP] (2008)
Ismerkedjünk meg egy újabb Pulverised Records kiadvánnyal, immáron ez a második olyan kiadványok, ami helyi bandát rejt. A szingapúri Impiety egész beszédes múltra tekint vissza, hiszen 1990-ben alakultak Bedok Central, az évek során rengeteg tagváltáson mentek keresztül és mint általában az undergroundabb csapatok, ők is rengeteg kisebb kiadvánnyal jelentkeztek. Kritikánk tárgya is egy kislemez, a mindösszesen öt nagy lemez mellett… műfajuk alapvetően az a fajta old school black metal, amiben a death és thrash metal egyaránt jelen van, s nem kis retro ízzel megkenve indulnak neki a csatának a kereszténység és egyház ellen - avagy a szokásos militarista és sátánista koncepció és propaganda.

 
A Dominator névre elkeresztelt legfrissebb förmedvényük kb. ott kezdi el, ahol a 2007-es Formidonis Nex Cultus korongjuk befejezte, túl sok meglepetést nem tartogatnak, de legyünk őszinték, az ilyesmi zenéket nem is az újítások miatt hallgatjuk. Hiszen ha belegondolunk, hol van ma már a korai Bathory, Sarcofago, Possessed, Hellhammer, Vulcano – sehol, pontosabban a régmúlt nagy hatásai kánonban, a halmazból talán egyedül a Kreator és a Sodom lóg ki, de mivel a szingapúri barátaink az ő esetükben is a kezdeteket respektálták, evidens, hogy a kárpótló és üres tér kitöltését és megemlékezését tarják szem előtt, éppen ebből az okból kerül rá egy Sarcofago feldolgozás is. A témák többsége amúgy inkább a black-thrash körből kerül ki, a death metal csak alattomos résztvevő, ritkán szól közbe. A külsőségek megfelelnek a bevált koncepciónak, a hangzást pedig nem érheti támadás, hiszen kedvenc Pulverised kiadónk mindig is ügyelt a korrekt megszólalásra. Bár egy kicsit nyers ez a 15 perc, de ez is a műfaj és a múltidézés szegmensének tudható be.


 
Egy újabb olyan kiadvány, ami limitálva 1000 db számban látott csak napvilágot, tehát aki kattog az egykori jelen mai átiratain, annak jó lesz sietni a beszerzéssel…

Impiety_Dominator_EP_2008
Kiadó:
Stílus:
Black-thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.2 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Introbliteration
2.Slaughterror Superiority
3.Dominator
4.The Black Vomit (Sarcofago feldolgozás)
5.At War With Temujin
Írta:
haragSICK
2008. július 23., szerda, 09:00
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render