Godspeed (2005)
A csapatot 1998 októberében az énekes Andy B. Franck hozta életre. Megalakulásuk után egy évvel elkészült bemutatkozó korongjuk Truth To Promises címmel, amit a Noise Records jelentett meg. 2002-ben kiadót váltott a csapat és a Metal Blade Recordshoz igazolt át. Még ebben az évben kiadták PhorcefulAhead című művüket. Majd a tavalyi Twice Second után idén megérkezett ötödik korongjuk, aminek a GodSpeed címet adták. A hangmérnöki munkákat, keverést és editálást Dennis Ward végezte a House Of Music Stúdióban (Winterbach, Németország) 2005 júniusában. A maszterizálási munkákat Achim Köhler csinálta az Indiscreet Audióban 2005 júliusában. A borítót Travis Smith készítette.

Andy B. Franck énekes neve ismerősen csenghet a Brainstorm zenekar neve kapcsán is a rajongóknak. A srác az említett formációban is a dalospacsirta szerepét tölti be. Nos az eddigi 4 nagylemez kapcsán a csapatot a Nevermore zenekarral szokták hasonlítgatni. De amíg Nevermore egyre komlexebb zenét játszik, addig a Symphorce egyre egyszerűbb, közérthetőbb dalokat próbál írni. Akusztikus introval indul a korong, amit a Everlasting Life című nóta követ, igazi középtempós döngölős dal. Aztán akad a lemezen gothic rock riffelés a Nowhere című dalban. Nem maradhat el a lemezről a power ballada sem. Andy B. Franck énekes nem okoz semmi meglepetést, hozza a tőle eddig hallottakat. A gitárosok is változatos témákat sorakoztatnak fel a lemezen. Mindezekhez kellően megfelelő alapot biztosít a dob és basszus játéka is. A korong vastagon, nagyon jól szól.

A Symphorce próbál menekülni a Nevermore árnyékából. És azt gondolom ez a lemez jó lépcsőfok ehhez. Sikerült könnyen befogadható dalokat írni a korongra. És azért akad slágeres dalocska is a The Mirrored Room hangjaiba ültetve. Ajánlom a lemezt a Brainstorm rajongoknak és a Power Metal kedvelőinek.
Symphorce_Godspeed_2005
Stílus:
Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Forsight
2.Everlasting Life
3.No Shelter
4.Nowhere
5.Haunting
6.Black Water
7.Wounds Will Last Within
8.Your Cold Embrace
9.Without A Trace
10.The Mirrored Room
11.Crawling Walls For You
Írta:
Dolmen
2005. október 22., szombat
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.007 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'lf1np69l9464l0049mb344urr1','','szoveg|s:7:\"YBRWFWV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:6:\"tc.php\";lyricsrow|i:1;','54.234.191.202','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1