The Idoru interjú 2013
- Már nem ez az első interjúnk, így térjünk is rá a lényegre, azaz honnan jött az ötlet, hogy újra kiadjátok a "Time" Albumot?

- Üdv!
Nyilván a Fonogram díj ismételt elnyerése okán történt az újrakiadás. A lemez szépen összefoglalja az elmúlt 4 évünk zenei termékét.

- A két dal megvolt már, vagy a "legyen már valami extra is a lemezen, ha újra kiadjuk" miatt születtek?

- Csak a Not Alone volt meg, amit nyomott az mr2, viszont az Idoru must be destroyed-ot pont, hogy a Fonogram díjátadó ihlette.

- Melyik a kedvenc dalotok a lemezről és miért?

- Természetesen az Idoru must be destroyed! :)
Egyszerű és nagyszerű, paréj de van benne zeneiség és koncerten kegyetlenül csap!
- Mi inspirálja a szövegeiteket?

- A kis életünk.

- Kétszer is nyertetek Fonogram díjat az év legjobb hard-rock v. heavy metal albuma kategóriában. Amikor először nyertetek, mi volt az első reakciótok?

- Az, hogy lecsókoltam a díj átadóját. (Keresztes Ildikó) :)
G.cinagy volt az öröm!!! Akkoriban a banda megítélése hagyott némi kívánni valót maga után, de a díj óriási elégtételt és megnyugvást jelentett. Mutogattuk is rendesen középső ujjunk az after partyn, vicces volt (mi mindenképp annak gondoltuk...).

- Szoktatok időnként akusztikus bulikat is vállalni, ami mostanában eléggé trend lett, köszönhetően az MR2-nek. Hogy fogadta a közönségetek, hogy nem torz gitárokkal hallja a nótáitokat?

- Imádják, akárcsak mi.
Tök jó kontraszt a zúzdával szemben, az előadásról és a kommunikációról nem is beszélve.
Családias a hangulat, áramlik és tapintható a: THE LOVE!
Röviden és tömören az akusztikról: Beérezzük és megtehetjük.
Hozzáteszem, az akusztikus köntösbe bújtatott rockzenei számok jóval az mr2 előtt is világszerte működtek.

- Turnéztatok Japánban az Ignite-tal, sőt két EU-turnét is lenyomtatok a legendás Misfits-szel, ezt a fegyvertényt rajtatok kívül egy magyar banda sem mondhatja el magáról. Miért nem lett ezeknek a dolgoknak folytatása végül? Ezeken azért el lehetett volna indulni egy komolyabb nemzetközi áttörés irányába, nem?

- Nem, vagy nem jellemző.
Ez nem így működik, csak a logika mondatja ezt.
Már sok éve sokszor elmondtam, hogy a külföldi piac jellemzően összezárt, főleg a kelet-európai bandák előtt. Nincs befektető, aki 1 banda mögé akarna állni. Manapság talán újra van némi remény a felzárkózásra, köszönhetően a Facebook-Youtube térhódításának, mert ugye kevesebb pénzt kell a promócióba ölni. Mi is újra mozgolódunk, deee fasz se tudja, majd elválik. Nem mellesleg, amint átlépjük a határt, minden hiányzó láncszem a helyére kerül és az az érzés kerülget minket, hogy van értelme létezésünknek. Itthon következő a helyzet: NYUGATOT HOZUNK KELETRE! Ez meg ki a f.szt érdekel?! :)

- Az említett japán turné mellett gyk. egész Európát bejártátok. Hol volt a legőrültebb a közönség?


- Kiskacsa fürdik, LENGYELORSZÁGBAN!!!

- Mire vagytok a legbüszkébbek, amit elértetek az Idoru-val?

- Arra, ha valaki lát minket, egyből vigyázzba áll, ó yeah! Legyen az akár 1 menő amcsi banda, vagy 1 "bebaszott-tokaji-borrocker" figura. :) Az utóbbi nem biztos, hogy érti, viszont pogózik! 1 szóval: a respekt!

- Miért volt annyi tagcsere az Idoru-ban? Hogy látjátok, a közönség mennyire fogadta el az új felállást?

- Azért, amiért az emberek párkapcsolatában is történnek "tagcserék". Ilyen a élet. Valami működik, aztán már nem. Ha eljön az idő, akkor jön a mérlegelés és ezt követően a döntés. Ami tök jó - de valahol szomorú is- hogy nálunk anyagi konzekvenciával nem kell számolni, ezért simán mehetünk a magunk feje-szíve után, hiszen nem a zenéből élünk. Ami onnan bejön, az el is megy a költségekre.
Továbbá mivel igazából sosem volt nagy közönségünk (és most sincs, mert ugye nyugatot hozunk keletre), így a tagcseréknek általában irreveláns a következménye. Nem haltunk bele, hogy vidéken nem 50, hanem 37 ember ugrált, Pesten meg 200 helyett 120. Na BUMM! :) Önmegvalósító művészetet-előadóművészetet folytató önző lények lévén lényeg, hogy mi érezzük a flow-t, a többi "what the fucking ever"! :) Emellett minden tapsért hálásak vagyunk, és bármilyen mellet aláírunk. Azt se baj, ha nőé.
10 éves a banda idén, ez idő alatt 5x történt posztváltás, tehát átlag 2 évente egy. Nem is rossz arány, haha... Tény, hogy 1 közönség generációt már kipörgettünk. A régi felállás 6 éves volt, az új most tart 4-nél, szóval nem is annyira új ez már...
De ha már itt tartunk, nesze nektek 1 aktuális hír: basszerosunk Pásztóy Balázs abbahagyja a zenélést! Inkább a családra meg a karrierre összpontosít. Hajrá, Peace-Love-Unity! Az új basszer Anga-Kis Miklós lesz a Subscribe-ból. Se!

 

- Az Idoru mindig is dallamosabb zenét játszott, mint az itthoni HC/punk/metalcore szcéna képviselői általában. Tudatosan akartatok melodikusabbak lenni a többieknél v. ez az énekesek hangja miatt alakult ki így (legyen szó akár
Andy-ről, akár Józsiról)?

- Tudatosan akartuk a több dallamot, ezért a dallamos éneklésre való képesség és ambíció alapvető kritériuma volt a választásnak.

- Mi volt a legkínosabb élményetek turnék során?

- Persze, hogy szarással meg hugyozással kapcsolatos, ezért hagyjuk is... :)

- Hogyan látjátok a hazai hardcore/metalcore vonal helyzetét?

- Sehogy!- Az élet értelme szerintetek?


- A szeretet!

- Minden idők három legjobb lemeze szerintetek?

- Rage Against The Machine - debut album
Alexisonfire - Old Crows Young Cardinals
The Idoru - Time Special Edition

KÖSZCSÁÁ!
The_Idoru_interju_2013
Írta:
Mindenholottlevo
2013. június 2., vasárnap, 21:15
Facebook:
Nagaarum 2013. június 5., szerda, 15:15
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz bahon üzenetére:

Ezt a videot kár volt megnéznem. :'S

Ez van...
--
Nagaarum YouTube Csatorna
bahon 2013. június 5., szerda, 14:57
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Ezt a videot kár volt megnéznem. :'S
Nagaarum 2013. június 3., hétfő, 21:28
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz boymester üzenetére:

Sokat lendítettek a rockerek hazai megítélésén, az biztos. De én nem ítélkezem senki fölött, a magam módján azonban igénytelenségnek tartom az indokolatlan trágárságot. Bár lehet egy ilyen buli után bárki kivetkőzhet magából.

Van egy szint. Emberi tartásnak hívják...
--
Nagaarum YouTube Csatorna
boymester 2013. június 3., hétfő, 20:01
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Sokat lendítettek a rockerek hazai megítélésén, az biztos. De én nem ítélkezem senki fölött, a magam módján azonban igénytelenségnek tartom az indokolatlan trágárságot. Bár lehet egy ilyen buli után bárki kivetkőzhet magából.
--
Youtube csatorna
Nagaarum 2013. június 3., hétfő, 16:18
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
"Kétszer is nyertetek Fonogram díjat az év legjobb hard-rock v. heavy metal albuma kategóriában. Amikor először nyertetek, mi volt az első reakciótok?"

Ez:

10:54-nél:


Helyette szégyellem magamat.
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'8neoorjrpbcq9ojl4k3pft7is5','','szoveg|s:7:\"NPAYHGU\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','3.227.235.183','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1