Dying Wish interjú
Fémforgács: - Először is meséljetek, miért épp most jött el az ideje, hogy újra aktivizáljátok a bandát?

Ács S.: - Ezt már egy ideje forgattuk a fejünkben. Macival sokszor felidéztük a régi időket. Jó koncertek, jó próbák, jól működő banda, ahol mindenki tudja és teszi is a dolgát. Amikor pedig egy Stardrive próba feloszlásba fulladt, az állomás felé autózva el is döntöttük, hogy újra kezdjük. 

Fémforgács: - Érdemes volna felidézni a kezdeteket, az elejétől áttekinteni a "Wishstory"-t!

Maci: - A Wishstory csaknem 16 évvel ezelőtt, 1996 novemberében kezdődött, mikor is öcsémmel, majd Moldoványi Jani segédletével összekalapáltuk ezt a bandát. Az első demót egy vendég énekessel vettük fel, majd közvetlenül a második felvétele előtt csatlakozott hozzánk Monori Gyuri. Innen nem volt megállás, koncerteztünk ezerrel, majd jött a Silent Horizon EP, immáron a Hammer égisze alatt. Ez a kapcsolat elég rendesen segítette előre az akkor már megállíthatatlanul pörgő zenekart.
A tagcserék sem kerültek el bennünket, a Never-ending Road lemezre már új szintisünk és gitárosunk lett. Ács Sanyi azóta is oszlopos tagja a bandának. Óriási élmény volt ez az időszak, milliónyi koncerttel, turnék, fesztiválok követték egymást. A lendületünket az új dobos és énekes keresése törte meg csak. Viszonylag hamar jöttek az új emberek, először Garcia Dávid az ütős posztra, majd Dömötör Balázs foglalta el a frontemberi helyet. Ettől az időszaktól nincs koncerten szintisünk, mivel Nádas Peti csak a stúdiózást vállalta velünk. Így koncerteken ma is gépről megy a billentyű.
Ezzel a felállással jött 2005-ben az eddigi utolsó kiadványunk, a d.y.i.n.g.w.i.s.h. album.

Lemez megjelenés után Dávid el, Jani vissza. Koncertezünk, fesztiválozunk, klipeket gyártunk és készülünk az új lemezre. Sajnos Balázs bejelenti, hogy a család mellet nincs több ideje a bandára. Elbúcsúztatjuk, de nem találunk mást a helyére.

Négy év csendes „haldoklás” újra itt vagyunk! Ha-ha!

Dióhéjban ennyi a sztorink, aki részletesebben kíváncsi a történetre a honlapunkon kedvére olvasgathat.

Fémforgács: - Mi is volt az oka Balázs 2007-es távozásának?
Miért is nem folytattátok a csapatot Balázs kiszállása után? Ennyire nehéz énekest találni?


Ács S.: - Balázs kiválásának nagyon egyszerű volt az oka. Született egy kislánya és több időt szeretett volna a családjával tölteni. Ezt egyébként nagyon korrekt módon meg tudtuk beszélni annak idején, és minden harag nélkül váltunk el. 

Maci: - Nehezebb volt énekest találni, mint gondoltuk, olyannyira, hogy nem is sikerült. Persze, lehet csak mi tettük túl magasra a mércét. Volt egy elképzelésünk, hogy milyen „hangot” szeretnénk a zenekar élére, de ezt egyetlen jelentkezőben sem találtuk meg. Vagy másfél évig keresgéltünk, hirdetéseket adtunk fel és hallgattuk meg a jelentkezőket, sajnos sikertelenül. Közben kezdett ellaposodni a dolog, mindenki kezdett a saját dolgaival foglalkozni és a DW egyre jobban háttérbe szorult.


Fémforgács: - Az publikus, hogy milyen jelentkezők voltak és miért nem váltak be?

Maci: - Ez inkább legyen a mi kis titkaink egyike!


Fémforgács: - A dobos poszton történt ugyan változás, de érdekelne, milyen volt ennyi idő után az első próba?

Ács S.: - Igen, sajnos Moldoványi Jani nem tudta vállalni az állást az egyéb elfoglaltságai miatt, így került hivatalosan is a zenekarba Kocsis Krisztián, aki a DW mellet a Decadence-ben is üt.
Teljesen kézenfekvő volt hogy Őt hívjuk, mivel pár éve már kisegített minket egy felvidéki bulin. Akkor is jól helyt állt, mára pedig egy pontos, tökösen ütő dobos lett belőle, szóval köztünk a helye.

Maci: - Az első próba előtt azért mi már néhány hónappal összeültünk átdumálni a dolgokat, hogy mit is akarunk kezdeni magunkkal és a dalokat is elkezdtük otthon újra tanulgatni. Azért voltak vicces dolgok, mire minden összeállt! 

Fémforgács: - A zenekar újjáalakulásának, reaktiválásának híre azért elég jó visszhagokat generált tapasztalatom szerint. Hogy látjátok most a zenekar jelenét, jövőjét?

Maci: - Úgy indultunk, hogy érezzük jól magunkat, zenéljünk, koncertezzünk, aztán majd kialakul valami! Nem támasztottunk nagy elvárásokat a zenekarral és magunkkal szemben, itt most a zenélés öröme hozott össze bennünket. Úgy éreztük jó kis csapat voltunk mi így együtt és még van keresni valónk a mai zenei világban. Persze az eltelt évek alatt innen-onnan lehetett hallani, hogy mikor lesz már megint Dying Wish, szóval lehet örülni, mi is azt tesszük.

A négy kiesett év rengeteg idő, szinte egy új generáció jár koncertekre, hogy őket hogyan szólítja meg a zenénk, nem tudhatjuk és a sokat szidott gazdasági helyzet sem kedvez a koncertezésnek, lemez kiadásnak. Minden kiderül a maga idejében!


Fémforgács: - A következő állomás az első koncert volt. Gondolom lázas felkészülés folyt? Hogyan sikerült?


Ács S.: - Mindenképpen egy karcagi bulit akartunk kezdésnek. Adott volt egy jó koncert terem az Ifi Házban, jó hangosítás, és a lelkes közönség tele haverral. A 10 éves jubileumi buli is ott volt telt házzal.Érdekes volt újra megtanulni a dalokat. A stonerben belassult csuklóm csak figyelt hogy miért kell megint ilyen gyors témákat játszani. Ha-ha!
A koncert hangulata óriási volt. Baromi jó érzés volt újra együtt játszani ezeket a dalokat. Koncert után fülig ért a szánk!!!

Fémforgács: - Azóta megjártátok Szlovákiát is, meg voltatok Székelyföldön is. Meséljetek!

Ács S.: - A felvidékre a Vale Of Tears-es haverokkal mentünk, tehát a jó hangulat borítékolva volt. A székelyudvarhelyi bulit viszont Balázs betegsége miatt le kellett mondanunk. Szerencsére már meg van az új dátum. Május 5.-én bepótoljuk.
Viszont december 23-án Debrecenben a Moby Dick-kel volt közös bulink. Ez überelt minden eddigit. Hatalmas hangulat, szuper közönség, jó hangosítás.Fémforgács: - Friss hír, hogy a január 28-ai 7. Gothica fesztiválon Ti is ott lesztek. Hogy kerültetek be a programba?

Maci: - Nagy örömünkre meghívtak bennünket! Úgy néz ki, idejében kezdtük újra a zenekart, ez lesz a budapesti újrakezdő bulink. A másik apropója, mint meg tudtuk, mi vagyunk a Gothica fesztivál történetében az egyetlen fellépő, aki az összes ilyen rendezvényen szerepelt.
Izgalmas lesz, már nagyon várjuk! 

Fémforgács: - Különleges műsorral készültök?

Maci: - Kedvenc dalainkat viszzük és két feldolgozást, amiből az egyiket ezer évvel ezelőtt játszottuk és az újjáalakulás örömére szedtük elő! Aki figyeli a facebook oldalunkat már tudja miről van szó, a többieknek legyen meglepetés!  

Fémforgács: - Nyilván nem akartok a babérjaitokon ülni, van már valami elképzelés, mikor lehet új dalokat hallani? Születtek olyan témák, amikből lehet új Dying Wish dal?

Maci: - Nos, nagylemezre egy ideig még nem kell számítani, viszont egy új dalt rögzítünk február vége fele! Tavasszal klip is fog valószínűleg készülni hozzá!
A gépem otthon tele van felvett ötletekkel, dalokkal, majd azokból is szemezgetünk, de idővel jönnek majd az új témák is!

Fémforgács: - Egyáltalán, lehet-e, akarjátok-e még azt az utat járni, illetve nyilván az eltelt időszakban hatott rátok egy, s más, ami nyilván meghatározza a követendő utat?

- Hogy milyen nóták jönnek ki majd belőlünk, ez a jövő titka. Nyílván rengeteg új hatásunk van, ami majd itt-ott felbukkan. A most felvételre kerülő új dal is más arcát mutatja a zenekarnak, mégis benne van az a tipikusan Dying Wish íz. Az biztos, hogy Ács megtanult a Stardrive-ban jó rock nótákat írni és szólózni, amit ki is használok. Ha-ha!

Fémforgács: - A korai években, mintegy kuriózumként volt egy Wishstory című fanzine-etek, amit koncerteken terjesztettek (nekem is van belőle), folytatása várható esetleg?

Maci: - Biztos, hogy nem! Az a múltunk egy darabkája, ami annak idején tök jó volt, ma már sajnos nincs időnk rá. 

Fémforgács: - Csak részben kapcsolódik, de a bandából hárman is tagjai voltatok a már nem létező Stardrive-nak. Lehet tudni miért is lett vége?

Ács S.: - Majd egy sör mellett elmondom. Ha-ha!!!

Fémforgács: - Zárásként még valami, amiről nem beszéltünk, de fontosnak tartotok megemlíteni?

- Köszönjük a lehetőséget, minden jót kívánunk és még rengeteg Dying Wish koncertet, ahol találkozhatunk! Metal!!!
Dying_Wish_interju
Írta:
9000Sanyi
2012. január 13., péntek, 00:28
Facebook:
Decadence - Téveszmélet (2017)
Kritika, 9000Sanyi @ 2018. május 7., hétfő, 15:03
Dying Wish - Tükörország (2016)
Kritika, 9000Sanyi @ 2016. december 7., szerda, 16:47
Dying Wish interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2016. október 4., kedd, 14:09
X. Nightbreed - Ecsegfalva, 2016. 07. 09.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2016. augusztus 10., szerda, 10:56
Nightbreed Budapest - 2016.02.13., Supersonic
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2016. február 26., péntek, 07:33
Nightbreed 2015 - Ecsegfalva, 2015. július 4.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. július 22., szerda, 17:02
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.009 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
't17hvng9pcf76eoi6d742fq1e3','','szoveg|s:7:\"GSFNBRS\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','3.215.180.226','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1