Absurdity interjú

A szemfülesebb olvasóknak már ismerősen kell, hogy csengjen a francia Absurdity neve, Eriket faggattam a csapattal és a mindennapokkal kapcsolatban, amibe néhol zNo a sampleres és háttérénekes is bele-bele szólt, vele is készült kérdezz-felelek, de erről majd később, egyenlőre nézzük mi a helyzet az ipari death metal szörnyeteggel!

Köszöntelek titeket Magyarországról és örülök, hogy lehetőséget kaptam az interjúra. Először is kérlek mutassad be a zenekart, kinek mi a pozíciója, mióta tag!


Erik: Szia Zoli! Igazán büszkék vagyunk, hogy szerepelhetünk a web’zineteken, nagyon köszönjük. Íme:

Az Absurdity egy 6 tagú zenekar, a felállás Olivier (ének), Cédric (gitárok), David (basszus), Arnaud (dob), zNo (sampler - háttérvokál) és jómagam, szintén gitáron. A mostani felállásunk egy éve van meg és csak az énekes és én maradtunk az eredeti felállásból.

Mesélnél nekem a Naked Scarecrow-ról és az Inhumate-ről? Mit kell tudni tudni samplereserekről, Ricardo Gomes-ről (művész nevén zNo-ról)?

Erik: Ők a barátaink, ugyanabban a városban élnek, ahol mi. Valójában Ricardo szokott játszani a Naked Scarecrow-val. Az Inhumate alapbanda az itteni grindcore szcénában.

zNo: Ezek a bandák megmutatják nekünk, mi az igazi őrület...

A helyzet az, hogy több kisebb és feltörekvő francia fura bandával is kapcsolatba kerültem az évek során, így pl. az ipari noise kísérleti Whourkr vagy a crossover gore bohóckodással, a Cadaveric Hunter-rel, s tudod a meglepő, az hogy minőségi zenéjük ellenére egyiknek sincs (volt) kiadója, és mindegyik saját terjesztésben és szerzői kiadásban adta ki anyagjaikat, ahogy ti is. Ennyire nincs Franciaországban értelmes kiadó, vagy ennyire nem akarják magukat inkorrekt szerződések közé zárni a zenészek? Amúgy ismered a két említett csapatot?

Erik: Sohasem hallottam a Whourkr-ról, elmentem a zenekari oldalukra... Bassza meg ezek a srácok zseniális zenét játszanak... A Cadaveric Hunter-t viszont ismertem. Kérdésedre válaszolva sok jó kiadó van, de ezzel a lemezkrízissel (az emberek többet töltenek le mint valaha) óvatosak mielőtt aláírnak egy új bandának. Valójában nincs komoly ígéretünk lemez kiadására, valójában nem is kerestünk ilyet... De most kint van az új lemez, keresni fogunk egy kiadót.

zNo: Ez ám zene számomra! :}

Milyen bandákra vagy büszke, kérlek emelj ki párat a hazai scenétekből?

Erik: Mindenki ismeri most a GOJIRA-t, ők most a vezetők, világszerte elismerik őket. Van sok remek banda, akik eszembe jutnak most, azok a Loudblast, Dagoba és a teljes DIRTY 8 crew tetséges csapatokkal foglalkozik. Közülük az egyik (SUPERBUTT) magyar. :}

Milyen csapatok voltak rátok hatással?

Erik: Azt mondhatom, hogy az összes nagy banda akikkel játszottunk, mint a Gojira, Suffocation, vagy a Dew Scented például. Nekik közvetlen fertőzéssel van ránk, hiszen ha ilyen bandákkal játszunk, az hatással van a hozzáállásunkra, sőt a zenei tudásunkra is. Ha általánosságban beszélünk, akkor olyan bandákat említhetek, mint a Hatebreed, Fear Factory, Napalm Death vagy a Sepultura és Morbid Angel...

A kritikámba megemlítettem a szintén deathcore (de sokkal iparibb és kísérletibb) angol Ted Maul nevét, ismered őket? És hogy alakult hogy a kezdeti thrash-death és HC elegyből ma deathcore-t játszotok? Nem trend felé orientálódás ez?

Erik: Igen, igazad van. A Ted Maul hangzása inkább d’n’b-indusztriál, részben másabb, mint az Absurdity-é, ám én ennek ellenére nagyon szeretem ahogy zenélnek, és a hangzásuk is remek! A muzikális irányultságunkról szólva, azt mondhatom, hogy természetes módon következett abból, hogy összeálltunk. Mindannyian különböző fajta zenéket hallgatunk, van aki tiszta death metalt, vannak, akik hardcore rajongók... Ahogy ezeket összekevertük, létrehoztunk egy hibrid stílust, amely a hatásainkból áll össze... Nincs emögött semmi divatozás, csak a zene, amit szeretünk.

Tényleg! Mit gondolsz a jelen metalcore, harmadik vagy szinte már negyedik generációs HC és deathcore arcokról? Szerinted nem szomorú az, hogy ezeknek a 15 éveseknek a többsége az Agnostic Front-ot még névről, a Cro-mags-et még arról se ismerik?

Erik: Haha, tényleg nagy kár! Tudom mire gondolsz, hogy hogyan beszélhet valaki hardcore-ról, ha azt sem tudja mi az az Agnostic Front, Madball vagy Biohazard... Valójában nem érdekel az emberek miket hallgatnak, milyen zene divatos, és mikor válik majd azzá… Úgy néz ki a srácok mindig azokat hallgatják, amit a nagy társaságok mondanak nekik. Valójában ezek között a metalcore bandák között vannak elég jók is, de a legtöbb közülük tök egyforma, nehéz eldönteni melyik a másolat...

Rengeteg dalotok született az eddigi 8 éves fennállás óta, nem gondoltatok rá, hogy jó lenne kiadni egy nagylemezt is végre?

zNo: Igazad van barátom, tényleg nagyon szeretnénk felvenni egy teljes albumot. A helyzet az, hogy készítettünk egy EP-t, hogy tudjunk találni egy társaságot, amely segít bennünket népszerűsíteni... Egy teljes CD elkészítése nagyon drága manapság és nem tudjuk egy teljes album árát előteremteni. Már csak azért sem, mert nincs terjesztésünk, noha épp most írtunk alá a BELIEVE DIGITAL-lal, hogy tegyék elérhetővé a dalainkat legális letöltő helyeken. Tudod milyen nehéz megcsinálni egy lemezt és nincs aki terjessze...

Ez a kérdés egy kicsit elvonatkoztató, de azt hiszem a világvége és szenvedés szövegvilágotoktól nem esik messze, illetve kíváncsi vagyok te hogy látod ezt az egészet. Szóval, nálatok mennyire érzékelhető a mindennapokban a válság? Hiszed, hogy jönnek jobb idők vagy csak reméled? Te miben látod az egész helyzetnek az okát és mi lehetne a megoldás?

Erik: Igen, az Absurdity sokkal inkább „megfigyelője” az egész dolognak, hogy mit művelnek az emberek a földön, kétségbe ejtenek a bolygónkon történő dolgok. Látva az emberek önpusztítását, nem tűnik úgy, hogy az emberiség jobbá válik a jövőben, de még reménykedünk az erkölcsök globális felemelkedésében. A saját országunkban vagy bárhol a krízis csak egy következménye a vezetők üzleti szemétségeinek, a gazdaság uralja a világot ember!

Kicsit tereljük kellemesebbre a témát, sör vagy bor? Haha

Erik: Életmódomból következően egyik sem... Nem iszom és hosszú ideje vegetáriánus vagyok.

zNo: A többiek nevében beszélve azt mondhatom mindkettő! Talán a bor, mert nagyobb az alkohol tartalma :}

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

Erik: Gyönyörű az országotok itt élnek a legszebb csajok a földön, itt a legjobb a sör, mi is van még? Ja igen vannak olyan tehetséges bandák, mint az Isten Háta Mögött, Superbutt vagy a Blind Myself! Így semmi egyebet nem mondhatok, mint hogy szerencsések vagytok!

Utolsó szó jogán?

Erik: Még egyszer köszönet a támogatásért, gyertek és csekkoljátok a dolgainkat a www.absurdity-music.com-on örülnénk, ha játszhatnánk Magyarországon! Éljen a metal!

Köszönöm az interjút, reménykedem benne, hogy egyszer tényleg élőben is összefutunk, vigyázzatok magatokra!

Zoli


Absurdity_interju
Írta:
haragSICK
2009. április 3., péntek, 13:50
Facebook:
Obscene Extreme 2011 - 2011. július 7-9., Trutnov
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2011. július 13., szerda, 14:15
Absurdity - D:\Evolution (2011)
Kritika, haragSICK @ 2011. május 24., kedd, 19:29
City Weezle - Taboo (2010)
Kritika, haragSICK @ 2011. április 24., vasárnap, 22:08
zNo - EP 00 (2006)
Kritika, haragSICK @ 2009. június 2., kedd, 18:00
zNo - Happiness In Love [CD EP 01] (2007)
Kritika, haragSICK @ 2009. június 2., kedd, 17:25
Absurdity - Urban Strife [EP] (2007)
Kritika, haragSICK @ 2009. május 26., kedd, 22:58
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.009 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'q11q24qh2ig0lo02ikrcgqps74','','szoveg|s:7:\"ZJORMXM\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','34.239.147.7','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1