Sanctus Infernum interjú
Aki gyakran olvassa a Fémforgácsot annak nem lehet ismeretlen a kansasi Sanctus Infernum neve, hiszen az idei debütjükről született kritika is, s a lemez mélységén és erőteljes depresszívitásán felbuzdulva e-mailes kérdezz-felelekbe bonyolódtam Mark Anderson-nal. Nem is húznám az időt, kezdődjön a faggatás!
Először is Mark köszönöm az interjú lehetőséget és kérlek mutassad be a zenekart; ki min játszik, hány éves és mióta zenél!


Köszi Zoli, én is nagyra értékelem a lehetőséget. A banda úgy áll össze, hogy én vagyok a gitáros, Rocky az énekes, Chris a dobos, Jason a basszusgitáros. Nagyon hasonló történetünk van. Mindhárman a 30-as éveinkben járunk, és mindannyian a 80-as évek végén kezdtünk zenélni. Sok jó zene jött ki akkoriban, nehéz volt nem meríteni belőlük.

Bátran jelenthetjük ki, hogy Jumali Katani remek munkát végzett a borítóval, azt viszont már nem teljesen értem hogy miért a Solitude Productions a forgalmazó… mennyire vagytok ismertek az országotokban és milyen csapatokat emelnétek ki, melyekre méltón büszke a hazátok?

Jumali egy fantasztikus művész, és mindig is jó volt vele dolgozni. Próbáltunk találni egy művészt helyben, de sikertelenül. Aztán Chris bejött egy próbára egy este és mesélt nekünk erről a srácról, akit a Metal Artist weboldalon talált. Miután megnéztük az oldalt és a galériáját egyből tudtuk, hogy ő a mi emberünk. Szükségtelen mondanunk, hogy ő készítette a következő borítónkat.

Solitude Productions-szel való együttműködésünk egy érdekes történet. Kiadót szerettem volna találni, amelyik foglalkozik doom metal kiadással és olvastam róluk már korábban. Amikor készítettünk pár demót felraktuk a Myspace-ra és küldtünk nekik egy email-t amiben megkértük, hogy hallgassák meg őket. Tetszett nekik az, amit hallottak, és kérdezték, hogy tudunk-e többet küldeni. Azok is tetszettek nekik és mondták, hogy szeretnék kiadni az albumunkat. Nagyon jól sikerült. Nagyon profik voltak, és nagyon könnyű volt velük dolgozni. Nem is lehettem volna boldogabb.

Ami, pedig az ismeretségünket illeti, el kell hogy monjdam még nem vagyunk olyan ismertek itt. Az album márciusban jött ki, és koncertezni akartunk, de még ismeretlen újdonságként hatunk. Minden jól megy eddig. Szeretjük azt, hogy a dolgok alakulnak.

Az itteni bandák? Nagyon sokan vannak, akikre büszkék lehetünk, több mint, amit meg tudnék nevezni. Néhány kedvencem a Morbid Angel, Solitude Aeturnus, Manilla Road, Death, Van Halen, Metallica, Cynic, Fates Warning és a Pantera, s ezek csak néhány közülük.

Ti minek neveznétek a Sanctus Infernum stílusát és úgy egyáltalán mit érdemes tudni a zenekarról?

Úgy mondanám, hogy doom-death banda vagyunk, ami egy keveréke a black metalnak illetve néhány más dolognak. Nem próbálunk meg beleilleni egyik irányzatba se, alapvetően a stílusunk az összegyűjtött külső hatásaink terméke, és zenei érzékenységünké. Az az ötlet, hogy hagyjuk, hogy a zene járja a maga útját olyan természetesen, amennyire csak lehet, bizonyos értelemben, hagyjuk, hogy a zene magát hívja életre. Mindannyian nagyon sokféle zenét hallgatunk, ami kihatással van a hangzásunkra, de a doom és a death metal kétségtelenül a szilárd alapja zenéinknek.

Tudsz mondani olyan nevet, ami gyermekkorotokban is kedvenc volt és mai is annak számít?

Black Sabbath. Soha nem tudom megunni, egyszerűen nem fog rajta az idő. A trendek jönnek, mennek de ők mindig etalonok maradnak. Az emberek Ozzyra helyezik a hangsúlyt és Dio-ra, de a zene igazából velük jó, Ian Gillan-nel és Tony Martin-nal. Mit is mondhatnék Tony-ról? Fenomenális, egy zenész nem volt rám olyan hatással, mint ő!

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

Szeretném megköszönni nektek, hogy időt fordítottatok ránk és elolvastátok az interjút és hogy meghallgattátok a zenénket. Szeretném meghívni őket hogy nézzék meg a MySpace oldalunkat. Gyakran frissítjük, így mindenki naprakész lehet a bandából.

Sör vagy bor? Haha!

SÖR!!! A Heinekent szeretem, de minden, ami üveges jöhet.


Utolsó szó jogán?

Szeretném megköszönni újra az interjút és az album kritikát, nagyon méltányoljuk a támogatást. Remélhetőleg átjutunk Európába és megmutatjuk magunkat a közeljövőben!

Én is köszönöm Mark az interjú lehetőséget és sok szerencsét!


Sanctus_Infernum_interju
Írta:
haragSICK
2008. december 12., péntek, 11:35
Facebook:
Sanctus Infernum - Other Gods (2014)
Kritika, oldboy @ 2016. január 31., vasárnap, 11:15
Lachrimatory - Transient (2014)
Kritika, mike666 @ 2015. május 16., szombat, 00:05
Crypt of Silence - Beyond Shades (2014)
Kritika, viribusunitis @ 2014. november 30., vasárnap, 23:04
Abske Fides - Abske Fides (2012)
Kritika, Nagaarum @ 2012. október 14., vasárnap, 10:26
Comatose Vigil - Fuimus, non Sumus... (2011)
Kritika, Infam @ 2012. március 12., hétfő, 13:49
EchO - Devoid Of Illusions (2011)
Kritika, zeba @ 2012. február 12., vasárnap, 06:21
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.031 seconds to render