Nem rossz, profi, meg minden, de számomra kicsit egyhangú volt és lehetett volna rövidebb is, vannak rajta töltelékszámok.
Végigszenvedtem ezt a valamit. Az a legidegesítőbb az egészben, hogy ennek az idegbetegnek a pszichotikus üvöltözése/rikácsolása/óbégatása tönkrebassza az egészet (a kántálós vokál is remek azért), és számomra teljes mértékben élvezhetetlenné tette. Így sokkal többet nem is tudok ezen értékelni, pedig a zene és hangzás nem lenne gáz. Azt pedig, hogy e pszichotikus rikácsolás elviseléséhez kell a hű, de nagy zenei, értelmi és/vagy érzelmi intelligencia/tolerancia meg nyitottság (mert ez igaz kéne, hogy legyen visszafelé is, ám valahogy az mégsem megy), is unalmas már olvasni. Ez a vokálnak nem nevezhető valami max. a mazochistáknak tetszik (és itt most szigorúan a vokálra gondolok csak), akiknek fogalma sincs arról, hogy kicsoda például egy Michael Kiske...akinek a hangjában annyi érzelem, fantázia és különlegesség van, még így, 50 év felett is, hogy ez a "banda" még a talpát sem csókolhatná meg (vagy akár megint említhetem King Diamondot, aki valóban tud letaglózó, félelmetes hangulatot, atmoszférát--és nem csak azt-- teremteni a lemezein, ami úgy kenterbe veri ezt, mint a szart). Ez a lemez mindent csinál, csak nem szórakoztat (amiről számomra a zenehallgatás szól).
A zene profi, de számomra ez túlságosan egysíkú.
Az előző, 2015-ös Extermination lemezükkel pont az volt a baj, hogy baromi hosszú lett (15 dal, 62 percben), így számomra ez a majdnem 39 perc felüdülés volt (főleg egy Amenra után). Egyébként zeneileg hozzák a magas nívót, amit tőlük várni lehet és jellemző rájuk több mint 40 éve. Igen, emiatt veteránoknak tekinthetők, de abszolút nem voltak sosem mainstream banda, innen sem ismeri őket szinte senki, de a hétköznapi metalt hallgatók közül sem, sőt, megnéztem most jó néhány másik magyar oldalt, hát igencsak kevés Raven lemezkritikát illetve hírt találtam, a korai lemezeikről szinte semmit.
Ez számomra, ha lehet mondani, a tökéletes háttérzene (ahogy Puzsér mondaná, nem zavar, miközben dolgozom, igaz, az neki a 4 pont, mint megtudhattuk), a háttérben teljesen jól elhallgatom. Viszont ha oda kéne komolyabban figyelnem, a lemez kb. felénél már elunnám a dolgot. Pedig tényleg kellemes, csak számomra unalomba fullad, és fárasztó egy idő után. Az, hogy magyarok, mindenképp pozitívum, de én például ezért nem fogok jobb pontszámot adni, valamint, mert elsődlegesen én nem az ilyen jellegű zenéket szeretem/hallgatom.
Emlékszem, hogy a Schildfront split anyaggal találkoztam velük először, amiről a Schildfront nóta mai napig a kedvencem tőlük. Aztán bele-vagy meghallgattam az első néhány lemezüket, de utána nem követtem az elmúlt két nagylemezt (a Guten Tag-ot úgy emlékszem, még hallgattam), mert valahogy nem annyira kötött le. Ez a lemez viszont szintén jó lett, már nem egészen olyan, mint a Schildfront, de nem sok bajom volt vele. Idővel bepótolom a köztes anyagokat is. Valamint, engem egyáltalán nem zavart a német nyelv, sőt, nagyon is szeretem a nem csak angolul éneklő bandákat is. A második CD-n (még mielőtt valaki felhozná, hogy miért van a linkelt youtube-listán ennyi szám) a lemez dalai különböző vendégekkel hallhatóak, mint például Farkas Zotya az Ektomorfból vagy éppen Robse az Equilibriumból, érdekességképpen teljesen jó lett az is.
Eddig ennek a csapatnak a munkásságát sem ismertem, de nem volt ez a lemez sem rossz háttérzeneként. Igaz, itt azért egy-két dalra, témára felkaptam a fejem, közelebb áll hozzám a stílus. Megint csak ki tudom emelni az instrumentális A Fine Red Mist számot, mint talán a legjobb és a nagyon szép outro-t (Monument to Ruin), csak kár, hogy ilyen rövid.
Egyáltalán nem volt rossz, számomra háttérzenének most tökéletes volt, miközben az órarendet finomítgatom. Az utolsó, instrumentális szám valóban talán a legjobb a lemezen.
Nem rossz zúzda, a kritikában leírtak is rendben vannak. Szeretem a szimfonikus/epikus black/death vonalat (az Immortal-féle blacket kevésbé), de nekem annyira nem tetszett, mint Dimmurtalnak. Számomra is rendben van, de vannak ennél jobbak is ebben a stílusban (például az Ex Deo új lemezére nagyon kíváncsi vagyok, de sajnos nem volt időm még meghallgatni). A svéd szövegvilág ad neki egy pluszt, mint mondjuk a Finntrollnál is.
Ennyi ostobaságot leírni, amit itt olvasok egyeseknél a bandához kapcsolódóan...a Janceké a kedvencem, ami akkora ordas nagy baromság és hülyeség, hogy az hihetetlen (sokan jókat röhögnek rajta). Sok mindent le lehet írni erről a 3 énekesről, akik ebben a bandában vannak, de azt, hogy "elöregedett hangjuk lenne"...szégyen. Pont, hogy az ellenkezője igaz, mindhárman kurva jók még így 50 felett is és ez tény. Feljött itt, hogy az Amenra lemezéről csak jó értékelések születtek, hát, én a Helloweenhez kapcsolódóan sem nagyon olvasok rosszakat... A lemezről nem igazán tudok rossz dalt mondani, de a legjobban az előzetes Skyfall mellett (ami az elejétől a végéig egy speed/power/heavy metal mestermű mind a 12 percével) a Best Time, Fear for the Fallen, Mass Pollution, Cyanide és a Robot King számok jöttek be a legjobban. Az irántuk érzett tisztelet miatt megérdemli a lemez a max. pontszámot.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 449. 450. 451. 452. 453. 454. 455. Full screen Vertikális nézet
2021. szeptember 25.
∑:
1.
Helloween
Helloween
10 10
2.
Varg
Zeichen
8 8
3.
Raven
Metal City
8 8
4.
Heathen
Empire of the Blind
7 7
5.
Night Crowned
Hädanfärd
7 7
6. Husky
Aversed
Impermanent
7 7
7.
Fires in the Distanc...
Echoes from Deep November
6.5 6.5
8. oldboy
Maverick Spirits
7FRVK6
6 6
9. dimmurtal
Deformatory
Inversion of the Unseen Horizo...
5 5
10.
Amenra
De Doorn
1 1
∑:
6.6 6.6
Tökfejű leszek - még ha van is belőle elég - FEZEN 2018: Az első nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. augusztus 23., csütörtök, 10:09
Amenra - Mass VI (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 21., szombat, 14:27
Helloween - Walls of Jericho (1985)
Kritika, pzoltan @ 2016. október 31., hétfő, 14:35
Rockmaraton, nyolcadik nap - Július 15., Dunaújváros
Koncertbeszámoló, Lew @ 2016. július 18., hétfő, 15:36
Endless River - Sundered Time (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. április 16., szombat, 11:20
Burning Sun Fanzine #1
Kultúra, 9000Sanyi @ 2015. szeptember 22., kedd, 09:33
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'h7503bdh208f9slasu72c87ck3','','szoveg|s:7:\"FCGQLKG\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.232.99','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1