Vannak rajta izom dalok, de ugye nem egy Cop Killer (ami nekem alap tőlük)! Az biztos, hogy oda tették magukat most is és hozzák a tőlük elvárható színvonalat? dühös, energikus, arcba mászóan realisztikus album lett a jelent világ/amerika társadalmi, szociális és politikai hétköznapjairól. A Motorhead feldolgozást, ugyan úgy mint a korábbi Slayer-t rendesen a saját arcukra gyúrták, viszont az Amy Leevel közös duett az nem kellet volna.
Okés, hogy 4 éve nem adtak ki albumot, de ez akkor is mi? 1000x eljátszott kirakat-témák összelegye? 4 év alatt ennyire tellett. Egy vicc! Peresze erő, meg agresszív (igaz ez utóbbi gyengéden pislog csak), ezért unalmas a metalcore.
EZ EGY GYILKOLÓGÉP, EGY HARCKOCSI! LEGYALULT MINT A SZ.RT! Zseniális, ahogy összemossák az ipari, elektronikus kaotikát és az éjfekete nordikus black metal határait. Ez az album egy bizarr futurisztikus sci-fi film aláfestő zenéjének is elmenne.
A műfaj kedvelőinek igazi csemege a banda újabb űrutazása! Nekem is az! Imádom a hússzú utazásokat instrumentális sci-fi stoner/doom zenéjüket, ami ha néha vontatott is kissé, de meglehetősen rétegezett. A narrációban kölcsönzött szövegrészletek, amik (néha) most is korabeli NASA jelentések, beszélgetések részletei, nagyon jó hangulatot adnak témáikhoz. A banda már 2012 óta megtalálta az útját és remélem így folytatják tovább.
Ó, hogy ez rendre előkerül. Talán híresek? Mert nekem nem jön be... Akad pár izmos riff, nagyon feelingesek a szólók kopottasságuk ellenére is, viszont pár dal után már feldolgozásra szorulnak... Another Level vitte magasan a pálmát, azért rohadtul kellett hozzá Jasta hozzájárulása, a többire bólogattam egyet, aztán elfelejtettem...
Első hallgatásra megmondom őszintén, az elektronikus beütés nem jött át. De másodjára már tudtam, mire számíthatok és nagyon letaglózott. Tényleg erős anyag. Egyedül a vokál lehetett volna valamivel változatosabb, mert azt akár ki is cserélhettük volna pár dalban, nem biztos, hogy észrevettük volna a csínyt...
Nagyon tehetséges és szemtelenül fiatal társaságról van szó, de a végeredmény nálam alig ugorja meg az átlagos stoner, space rock ingerküszöböt. Hosszú, sok helyen pedig igencsak sablonos. Eszembe juttatta viszont a pár évvel ezelőtti Dr. Sludgelove című magyar lemezt, amit inkább meghallgattam újra.
Lásd: kritika
Csak a szokásos, ortodox dolgok BM terén. Jól összekalapálták, de több, mint egy tucat banda rohangál a színtéren hasonló - jobb - teljesítménnyel. Plusz pont, hogy a holland ékes anyanyelven előadott nóták nem zavarják az ember idegeit. (Habár a monoton károgás hosszú távon hazavágja a produkciót.) - Háttérzeneként nálam egész jól működött. Láttunk, hallottunk már ilyet. Ennyi. - Aki szereti a hangulatos és ortodox értékeket felvonultató BM zenét annak tuti bejön.
Ezek a nóták egy aranytorkú, de legalább is egy közepes hangterjedelemmel rendelkező énekesért kiáltanak, s nem ártana egészséges hosszúságúra megnyírni sem a számokat. A többi az jöhet. Az a baj, hogy ezek hiányában sajnos az érdeklődés hamar lankadni kezd, ezt pedig nem részletezem, hogy mit okoz... Vannak benne lehetőségek, s a pontszám most csak jóindulatból ennyi, bízom benne, hogy megtalálják a helyes utat a skacok. A narráció nem vokál, s feleslegesen hosszúnak is tartom.
Nekem kicsit olyannak tűnik, mint a Shining és az Entombed szerelemgyermeke egy ausztrál szűrőgépezeten átengedve. Ráadásul nem egyszerű black/death elegyet játszik a zenekar, amit a hangzás - tuti HM-2 - sem tesz könnyen értelmezhetővé. Nem direkt zene ez, sokkal inkább le kell ülni mellé, s hagyni kell neki időt. A koncepció tökéletes s jól is működik helyenként, mégsem tudok kiemelni egyetlen egy nótát sem a korongról. - No, de tuti, hogy a következő albumuk már még ennél is jobb lesz.
Alapvetően csípem a holland BM szcéna által kitermelt anyagokat, érdekes gyöngyszemekre bukkanhat arrafelé az ember. Néhol a monoton, súlyos atmoszférájukkal, máshol pedig az eklektikus tébolyukkal vesznek le a lábamról a hollandok. A Turia esetében sajnos se ez, sem az nem érvényesül. A 'Met Sterven Beboet' tetszett a leginkább, ott voltak érdekesebb mozzanatok, amiknek köszönhetően újra meg újra lepörgettem a számot, de az album egészét vizsgálva kissé kiforratlannak, egyhangúnak érzem a Degen van Licht-et. Hasonló megközelítésben nálam még mindig az Iskandr 'Euprosopon' lemeze az etalon, köszi boymester anno az ajánlást!
A dob gyilkos, a riffek karcolnak, a szintetizátor meg poén színezetet ad az egésznek. Az egész úgy ahogy van catchy és ténylegesen hallgattatja magát.
Ausztráliában tuti van valami a vízben/levegőben, ami végett olyan sajátos ízt kap a legtöbb metal album, ami a tasmán földeken születik. Mondhatnám, hogy az Earth Rot legújabb szörnyetege egy tipikus black/death anyag, de mégsem. Nehéz röviden megfogalmazni azon nüansznyi finomságokat, amik különlegessé varázsolják a lemezt, mert néhol mélyen meglapulva, alattomosan formálják a számokat a felszín alatt, de szerintem a nyitott fülűek néhány alapos hallgatás után érezni fogják az album varázsát. A vokált külön kiemelném, imádom Jared köpködéseit.
A műfajt nem újítja meg, de jó kis lemez ez.
Nagyon gyenge próbálkozás.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 413. 414. 415. 416. 417. Full screen Vertikális nézet
2020. április 11.
Armand boymester 69Nostromo79 Weide Husky ∑:
1.
Godthrymm
Reflections
  9.5       9.5
2.
Vredehammer
Viperous
10 9   9   9.3
3.
Earth Rot
Black Tides of Obscurity
    8 8.5   8.3
4.
Vinnum Sabbathi
Of Dimensions & Theories
9 6.5 6.5     7.3
5.
Turia
Degen van licht
    7 7   7
6.
Body Count
Carnivore
7 6       6.5
7.
Heaven Shall Burn
Of Truth & Sacrifice
3       8 5.5
8.
Mourir
Animal bouffe animal
        3 3
9.
Helleborus
Saprophytic Divinations
          0
∑:
7.3 7.8 7.2 8.2 5.5 7.3
Blood Stains Europe 2017 - 2017. március 18., Budapest, Dürer Kert
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2017. március 27., hétfő, 07:49
Helleborus - The Carnal Sabbath (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2017. március 13., hétfő, 19:12
Heaven Shall Burn - Wanderer (2016)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. január 22., vasárnap, 08:19
OST - Judgment Night (1993)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. december 2., szerda, 08:14
Rockmaraton 2010 - 2010. július 5-11, Pécs, Malomvölgyi Arborétum
Koncertbeszámoló, baathory @ 2010. július 13., kedd, 14:22
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.044 seconds to render