Hát ez a kör sem lesz az új felfedezettek melegágya... Érdekes, de kiforratlan a Jade muzsikája. Nem feltétlenül győztek meg arról, hogy keressem a nevüket a jövőben.
Az Isole kistestvére immár felnőtt, igazán érett emberként tetszeleg a világ előtt, de a tőlük elvárható tisztes iparosmunkán túl nem sok minden marad meg most sem az Ereb Altorból nekem. Főhajtás és viking hangulat akad bőven, zeneileg viszont annyira nem tud megragadni. A debütálást inkább meghallgatom még százszor.
Kell egyfajta zenei minőség és kiemelkedő női énekhang ahhoz, hogy a sajnálatosan kialakult hímsovinizmusomat a női énekesekkel szemben le tudjam vetkőzni. Ez a zenekar még radarra sem került soha...
Mint a langyos, fürdősóval megbolondított lábvíz. Nem kellemetlen, de azért nem is egy luxus élmény a Block Buster (és kismillió társának) zenéje.
Megmondom őszintén, az EP-k és a rövidebb kiadványok HP kompatibilitásának ötlete számomra sosem volt túl szimpatikus és most sem az. Legfőképp, hogy itt van egy nagyszerű zenekar, akiknek a két dalos kiadványa után más nem maradt bennem, mint hiányérzet. Nem azért, mert magából a dalokból hiányzik valami, hanem inkább a tracklistről a 3-as, 4-es és stb. tétel... Korrekt értékelést nehéz lenne így megfogalmazni, minden esetre a két dal tetszett.
Kellett ez nekem, mint egy falat kenyér. Oké, tudnak hangszeren játszani, én kevésbé. Oszt' akkor most mi van???
Számomra ez a vonal a death/doom metal. Egy mínusz az eredetiség hiánya miatt.
Nem különösebben vártam ezt a kiadványt a nagyobb nevek ellenére sem, így nem okozott különösebb csalódást. A végeredmény ugyan profi, de messzemenően átlagos. Az ének kifejezetten monoton, lélektelen és irritáló.
Nem én vagyok a stílus célközönsége továbbra sem. Az átlagos taposógépzajhoz képest azonban kevésbé idegesített. Nekem ez hat, nekik meg hatalmas dicsőség! A lassabb részeket még élveztem is.
Kár érte, de ahogyan már előttem reflektáltak rá, a fő témák nem tartanak ki a nóták végéig. Szingapúri black/death nótacsokor a stílus minden szerethető elemével. Mindenesetre a nemzetközi bemutatkozás megtörtént.
Sajnos a legkevésbé sem tudok azonosulni ezzel a viking érzéssel, ergo nem nekem zenélnek, szerencsére. A profizmust a zenekarral kapcsolatosan elismerem, ellenben az egyediség legkisebb szikráját sem vélem felfedezni. A Quorthon bácsi által fémjelzett Bathory albumok minőségi kritériumai ellenére is sokkal egyénibb ízt képviselnek. Én maradok abban az érában, a többieknek meg jó szórakozást hozzá. - Aki szeretne elvágyódni a messzi északra az tegye, én maradok itthon, egyenlőre. (Már csak Csiharékat kéne rávenni egy új albumra.)
A Recless, Veneficium, Save Me nóták felépítésben, megoldásaiban hozzák az általam ronggyá hallgatott Comalies korong hangulatát. Az Under The Surface és az albumzáró Black Anima kivételével viszont nem hagyott most sem túl sok maradandó élményt a zenekar, mert az említett dalocskák elég pofásra sikeredtek. Tudom, nem egyszerű Scabbia kisasszony, és Ferro bácsi helyzete albumról albumra megújulni, újat hozni, mert a 3. album óta történt beskatulyázásnak elég nehéz megfelelni. [(5*8,5)+(6*5)]/11=6,59
No, így kell ízig vérig amerikainak ható zenét játszani. - Ha nem tudom, hogy finnek, simán elhiszem, hogy egy újabb tengerentúli rockbanda. - Nem túl eredeti, de kellemes a sok csörömpölés mellett. Nem akarják megváltani a stílust, leginkább elhalászgatnak az állóvízen...
Megfelelő hangulat mellett tökéletes választás. Stílusában nem kiemelkedő, de minden ízében hozza az elvártakat. Aki vevő az atmoszférikus-post metal dolgok iránt, s nem ijed meg az instrumentális albumoktól, annak ez tökéletes választás. S pont. :)
Előre jelzem, az én "készülékemben" van a hiba. Sikerült lenyűgöznie monotonitásában. Csak a stílus kedvelőnek. - Én inkább messze elkerülöm az ilyesmit.
Ezt a zenekart sem Hellhammer dobolása, sem az a tény nem menti meg az unalomtól, hogy itt bizony ex Arcturus, Covenat tagok is felbukkannak... Majd legközelebb. Sajnos a norvégiai black szcéna apraja s nagyja sem tudta elérni azt a bizonyos ingerküszöböt most itt nálam, amire mindent elismerően már csettinteni is tudnék.
Üde színfolt a stílus kék egén. Nem csak öncélú fitymacsattogtatás, hanem kerek, egész nóták tárháza. - Végre nem csak szétönről és a jó öreg halálról van itt szó. - Tetszik, hogy végre elhagytuk a Földet. :) - Köszönet az ajánlónak, felvéve a többi album közé. :)
Alapvetően jó alapokra épízkezik a singapuri brigád. A gond azzal van, hogy ötletes, 10 másodpercbe sűrített riffek nem tartanak ki egy egész szám hosszában. Az album nem hosszú, de ennek ellenére a végére elfáradtam. Értelmiségi death-black kompozíció minden mocsoktól mentesen.
Ez most kifejezetten jól esett, felszabadító a sok dörgedelmes death-black anyag után. A 80-as évek laza rock tempójában buliznak egy nagyot a srácok. Az Aerosmith hatása tagadhatlan, ami viszont jó, hogy hozzájuk méltó szinten űzik ezt a műfajt. Szívesen látnék még HP-n néhanapján egy-egy ilyen rock anyagot is.
A korábbi megmozdulásai sem voltak feledhetőek a Woe-nak, igaz soha nem sikerült hosszabb távú barátságot kötnöm velük. Habár itt csak két hosszabb számot lehet értékelni, azt viszont nagyon pozitív megítéléssel. Nem hoznak túl sok újdonságot, de a szikár blacket jó aránnyal vegyítik a modern hangzással. Elhallgattam volna még ezt a lendületes, magáva lragadó dalfoylamot.
Ehhez aztán kell a pofa, hogy ilyen tempóban tolják a semmitmondást művészetét. Gerinctelen maszturbálás, de még abból is az a fajta, ami jobb esetben is csak egy öreg néni lábmosó vízéhez hasonlítható. Az egy dolog, hogy instrumentális, de ez még nem indok arra, hogy ilyen személytelen legyen a hangszeres játék. A hangszerek fingfoszlány csalogató böködése teszi fel a koronát a sznobéria ráncos homlokára. Nem tudom megérteni, hogy miért mindig itt végződik a történet, ha a post-elemeket hívják segítségül. Eltervezett, kimért szándék lapul a homályban, csak itt most nem sikerült neki a háttérben maradnia.
A banda logoja meglehetősen gagyira sikeredett. Szerencsére a zene kapcsán már igazi minőség vezényelte a bandát. A doom hatásokat jól adagolják, mindig jókor töri meg a death metálos darálás az agonizálást. Az eredetiség tényleg hiányzik, de ettől eltekintve nagyon hangulatos anyag.
Nem mertem volna fogadni arra, hogy ekkora sikere lesz a szinfonikus elemekkel felhígtott technikás death metálnak. Én is üde színfoltnak gondolom. Tetszik, hogy a hangzást szellősre hagyták, a dallamok kivehetőek és követhetőek.
Igen határozottan ellenkeznem kell az itt olvasott véleményekkel, vagy legalábbis egy részével. Ez a demóból lett 4 számos EP a death metalt a lehető legjobb formájában mutatja be. A négy dal sötét, vészjósló hangulata tömjénfüstként lengi be a termet, amelyben megszólal. A Bölzer EP-ken hallott ádáz tekervényekhez hasonló fogós (!), elsőrangú témák, az ember agyába fészket rakó harmóniák... nemhogy fárasztóvá, hanem kiemelkedővé teszik ezt a rövid kiadványt. Sikerül minden szerzeményben megragadniuk valamit, ami gyökeret ereszt még a betonba is, hogy a repedéseken keresztül a világra eressze az alsó rétegek mérges gázait. Tucatszor meghallgattam már, és fogom is még!
A Järtecken a viking hangulaton kívül a férfias, marcona riffekre, izmos megszólalásra is nagy hangsúlyt fektetett. Igazi keménykötésű metal lemez.
Az első pár dallal úgy voltam, hogy ha sörözés közben, vagy valakinek az autójában ez szól, nem zavarna, ám a hetedik nótától arrafelé nagyon kikezdte a türelmemet a csapat a "nyálas" szerzeményekkel. Én amúgy az Aerosmith-t sem bírtam soha meghallgatni, szóval nem nekem szól, talán ennyi az egész.
Teljesen tisztességes doom-death anyag. Kiemelkedőnek nem mondanám, eredetinek meg pláne nem, de abban a sötét stílusban alkot, ami számomra nagyon szimpatikus. Érdemes próbálkozni vele!
A Fleshgod Apocalypse jutott a Singularity zenéjéről eszembe. Nekem nagyon ritkán jönnek be a szimfo-technikás-steril death anyagok. Vannak ötletek, de engem a közeg, amelyben elhelyezték őket, nem hat meg. Próbálkozzanak a műfaj hívei.
Epikus, hangulatos, rideg, viking! Valóban benne él a Bathory örökség lángja, a pagan black metal mai felfogásában. Egyedül csak a nagyobb férfikórusokat hiányolom belőle.
Lehet, hogy én más lemezt hallgatok, mint itt más? Szilárd ?foss? hangfoszlányok, amik végig mennek a post metáltól a doomig. Igaz, hogy sokan eljátszották már ezeket, de erre a műfajban (is) ez a jellemző. vagyis a szokásos post, kísérleti instrumentációk andalgós lecsendesült hullámai, amik viharként törnek ki. Igaz a zenei pontosság hagy kívánni valót, de hol nem!?
A ?90-es évek bánat doom metalja jókora death kaszabolással és thrasher szólókkal. Kemény, mint a kád széle. Egy precízen romboló halál gép!
Az utóbbi időben kissé telitett lett a technikás ufó death metal színtér. Íme egy újabb jelentkező, akik igen is jól tolják. Dallamos, veszettül brutális és van kozmikus sebessége, nem is akármilyen. Öveket bekötni.
Elmegy.
Komoly zene, komoly előadóktól. Lassan már több jó black zenekar lesz az USA-ban mint a skandináv félszigeten.
Nekem tetszett.
Nem metal, nem underground, nekem mégis nagyon tetszik! Bővebben: lásd, kritika!
Én nem érzek itt sznobériát, indokolatlanul hosszú játékidőt viszont igen! Ebből a fajta instrumentális muzsikából 70+ perc roppant sok. 35-40 percben önmagában is jobban megállná a helyét, fenntartaná a figyelmet. Háttérzenének viszont még így is megteszi!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 401. 402. 403. 404. 405. Full screen Vertikális nézet
2019. október 26.
boymester 69Nostromo79 nascence farrrkas Armand Husky oldboy ∑:
1.
Woe
A Violent Dread
8.5   9     9   8.8
2.
Ereb Altor
Järtecken
8 6.5   8.5 9     8
3.
Mortiferum
Disgorged From Psychotic Depth...
9 5 8.5 7.5 9     7.8
4.
Singularity
Place of Chains
6 9 8.5 6 9     7.7
5.
Jade
Smoking Mirror
6 6 6.5 10   6   6.9
6.
Block Buster
Losing Gravity
6 7 8 5     8.5 6.9
7.
Mortem
Ravnsvart
6.5 6           6.3
8.
Lacuna Coil
Black Anima
5 7           6
9.
Orso
Paninoteca
4 8 2   6 7.5 6 5.6
∑:
6.6 6.8 7.1 7.4 8.3 7.5 7.3 7.1
Sons Of Crom - The Black Tower (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 17., kedd, 20:08
Interjú Szabó Szabolccsal - a Drow frontemberével
Interjú, 9000Sanyi @ 2015. október 5., hétfő, 10:51
VII. The Chromized Land fesztivál - 2008.08.22. - Debrecen, Új Vigadó
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2008. augusztus 26., kedd, 22:48
Mortem - interjú
Interjú, zemial @ 2007. március 1., csütörtök
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render