Én szeretem az ilyesmit. A faék egyszerűséggel előadott gótikus rock/metal néha kifejezetten jól tud esni. Nem a Tribulation szintje (az utolsó lemezt rongyosra hallgattam), de jók a dalok. Az a kamasz kappanhang, vagy hogy nevezzem, nem mindig az, amire az ember vágyik, de illik ide, én befogadom.
Én rosszabbra számítottam a borító alapján (nem mintha bármennyire is tetszene, amit hallok), de az az igazság, hogy nem értelmetlen csörömpölés hallható itt, hanem zenélés. Csak nagyon, nagyon furcsa stílusban. A Peste Noire nekem is eszembe jutott, sőt, még valamennyire a Sigh is. A minőségbeli eltérések minden téren óriásiak, azonban zenekészítéshez tapadó zavarodott megközelítés benne van. Minden amatőrsége ellenére teljesen igénytelennek mégsem tudnám nevezni. Van benne valami, amit elismerek... csak én az ilyet nem tudom befogadni. A borító nulla pont.
Különös hangulatú anyag, melynek nem sok köze van a metalhoz, mégis bejöhet egy magunkfajtának. Vannak részek, ahol még lúdbőrös élményt is nyújt a korong, és van, ahol nem üt akkorát, de összességében változatos, különleges és hangulatos lemez. Mindenképpen üde színfolt itt. Köszönet az ajánlónak!
Azt hiszem, ez közel tökéletes alkotás minden szempontból. Természetesen összeolvadt szépség, harmónia és hangulat. A (fekete) fém ereje elválaszthatatlan ötvözetben a zeneiség százféle megnyilvánulásával. Annyi kincset szórtak el ezen a lemezen, hogy az utat érdemes sokszor megtenni, ha mindet fel akarja szedni az ember.
Nem mondhatnám, hogy lenyűgözött. Komótosan eltompítja az ember agyát, kellemes hallgatni, főleg azoknak, akiknek az ősibb fajta doom rock/metal eleve kitaposott ösvény, de hallgatása után hamar félreteszi az ember. Azért, nem rossz anyag!
Nos, engem ez nagyon megfogott. Itt olyan ádáz dolgokkal operál a számomra teljesen ismeretlen zenekar, hogy csak néztem! Meglátjuk, működik-e hosszú távon, de most annyira tetszik az itt hallható zabolátlanság és kreativitás násza, hogy muszáj 9-essel jutalmaznom a produkciót. Sajnos kevés időm maradt rá, rossz érzékkel utoljára hagytam és csak két meghallgatás után döntök, de sokszor meg fogom még hallgatni. Avantgárd... méghozzá jó értelemben!
Az első fele az anyagnak nem állja ki a próbát nálam, a második fele viszont igen. Felemás érzés, mert ahol egy-egy fogós, jól eltalált riff, téma uralkodik (pl. a 6. tétel nagyon jó!) az nagyon tetszik, de sok az átlagos, szürke pillanat, ami viszont csak szól, de érdemleges nem nagyon történik. A 7-es túl szigorúnak tűnik, amikor az erős dalokat hallom, a 8-as túl nagylelkűnek az összképet nézve. Ha fél pontok nem lennének, 7-est adnék rá, de így élek a lehetőséggel.
Az utóbbi években tudtak már meglepetést okozni remek stoner lemezek, vagy olyanok, amelyekben nagy mennyiségű stoner hangulat dobogott. Az ASG ilyen volt, például. A Birdstone számomra túlságosan a blues felől közelít, ami maximum eljut a rockig. Én azért ezt a stílust a metallal összeboronálva szeretem hallgatni, de akkor is csak kiemelkedő nótákkal. Biztosan ezzel sincs gond, de az ilyesmi nálam nem működik.
Industrial death metalra kell számítani, egészen Fear Factorys riffelésekkel is találkozni, modernebb megközelítésű death metal témák vannak túlsúlyban, néhol még egy enyhébb és szerényebb Anaal Nathrakh is eszembe jutott futó pillanatokig, de... mindent egybe vetve, nem veszi le az embert a lábáról az ötleteivel.
Én nem hiszem, hogy az ortodox thrash, illetve Death Angel rajongók egy hangyányit is csalódnának abban, amit itt hallanak. Keménykötésű, erőteljes thrash lemez, amilyet a nagyon szigorú thrash szabályok mentén ma alkotni lehet. Azt azonban nem tudom, hogy a Ghost of Me vokáltémájára miért tudom egy az egyben ráénekelni a Slayer War Enslemble-ját... Nem mintha nagyon meglepne, de azért zavar.
Akármennyire is oldschool elemekből építkezik az Idle Hands, maga a végtermék friss és üde. A gothic feelingnek jót tettek a metal betétek, a heavy riffeknek pedig a gothic kesergések. A tizenéves kamaszként megélt világfádjalmat máig magukkal cipelő portlandiak szövegein persze jobb mielőbb túllendülni, de a zene kárpótol a néhol giccses, szuicid dalszövegekért. Én a borító alapján amúgy egy jóval misztikusabb-elvontabb megközelítésű zenét és atmoszférát vártam, de végül is pozitívan csalódtam az összképet nézve.
Várom Hónaljmankós kommentjét, hogy megmondja a tutit. Már előre röhögök. Amúgy nem nagyon szoktam már 1 pontokat osztogatni, hirtelen felindulásból sem, mert lett légyen bármennyire fura is egy lemez, vagy tőlem távol álló egy műfaj, igyekszem némi objektivitást is belevinni a saját értékrendem mellett, hogy elmondhassam, én korrekten igyekeztem belőni az albumot a tabellán. Én itt most sutba vágom minden korrektségem és objektivitásom, mert -bár lehet vannak erényei a lemeznek- én semmi olyan dolgot nem találtam itt, ami jó lenne. Az átvezetők szarok, az azok közti töltelék meg minden, csak nem jó. Nem is igazán értem, mi akar ez lenni, de már messzriől bűzlik, hogy igénytelen, átgondolatlan, bármiféle jóérzéstől mentes random baromság az egész. Most olvasom a Bandcampen, hogy az egyik tagot paranoid skizofréniával diagnosztizálták... bár nem is tudom, jelentenie kéne ennek bármit is az album kapcsán. Na mindegy, én bevágtam a karót, a többit majd megokfejtitek ti. :)
Meg tudom érteni a magas pontokat adó-, és a visszafogottabb tábor tagjait is. Valóban rengeteg kincs és érdekes, rejtett csoda lapul minden egyes hangjegy alatt, amit érdemes lehet (újra) felfedezni, ugyanakkor a fő mozgatóerő hiányzik, hogy újra a nyakamba vegyem az Elégia világát. Hangulata van, de ahhoz nincs ereje, hogy visszahívjon magához újabb és újabb körökre. Ugyanakkor egy dolgot nagyon gyorsan előhozott belőlem; kedvet kaptam újra a Witcher-hez. De nagyon! :D
Jól tudjátok, hogy nem vagyok a pure heavy metal nagy rajongója, viszont néhanapján jól esik kicsit nyugodalmasabb vizekre evezni. Anno bele-belehallgattam a Nagy Mágusok korábbi lemezeibe, de unalmas, hangulattalan sablonzenének éreztem munkáikat, így ki is kerültek a képből behatóbb ismerkedés nélkül. Most viszont nem is a zene, hanem a borító tetszett meg leginkább, úgyhogy arra gondoltam, teszek még egy próbát, hátha. Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy a második hallgatás után már dúdolgattam egyszerű kis szövegeiket, bólogattam szimpla riffjeikre, stb. Nagy ritkán, de jól tud esni egy kicsit nyugisabb, egyszerű, sallangmentes, bőrdzsekis, farkasistenes, vikinges laza heavy, és a Grand Magus albuma pont jókor talált meg. Sőt, ennek hatására újra beleástam magam a régi nagy szerelmem, a power metal jelenlegi szcénájában fogant friss albumok némelyikébe is, úgyhogy lehet majd mike666-ot vissza fogom tudni csábítani egy körre. :D
Jóval meredekebb anyag, mint a két évvel ezelőtti Princesse Terre volt. Nem csak a számok, de a számokon belül is kifejezetten eltérőek bizonyos részek, más-más hangulattal, váratlan váltásokkal, más módon előadva és prezentálva. Nekem kicsivel több karakteresebb, régisulisabb black metal kalapálás jobban feküdt volna, az tetszett igazán az előző anyagukban is. Ettől függetlenül érdekes lemez, a fura francia black-et meg amúgy sem tudom nem szeretni. :D
Olyan megszólalása van az albumnak, hogy először el se hittem, hogy itthoni bandáról van szó. Valamiért viszonylag könnyen ki lehet fülelni, amikor úgymond "hazai a keverés". Itt amúgy Mick Kenney működott közre, úgyhogy talán ennek is köszönhető a pusztító hangzás. Változatos, markáns, friss lemez ez, ami szerintem messze kimagaslik a hazai hasonszőrű zenekarok közül. Nem hosszú amúgy a 46 perc, de én mégis azt mondom, a végére azért már bele tud csömörleni az ember, 1-2 számot szerintem lehetett volna tartogatni a következő lemezre, és akkor végig kitartana a feszesség.
Tyű bazzeg, ilyen ocsmány, trehány borítót rég láttam már! Ja, várjunk csak, a !T.O.O.H.! azért szintén odatettte magát! :D Na de viccet félretéve, ez egy kemény thrash album, pont olyan, amilyennek lennie kell egy thrash lemeznek. Nálam az örök favoritok ebben a műfajban az Iced Earth korai érájában fogant lemzei, de szerintem a Death Angel-nek sem kell egy jottányit sem szégyenkeznie. A nagy thrash fanok (van itt ilyen?) majd megmondják a tutit, de a magam részéről én itt nem érzem sem a behúzott kéziféket, sem a lendület hiányát, hangzásilag is rendben van a cucc szerintem. De az tény, hogy nekem sem az ő nevük ugrik be először, ha éppen ezt a műfajt szeretném pörgetni a lejátszóban. Amúgy nagyon ritkán van itt thrash, lehetne bedobálni néha a jó kis felfedezettjeiteket.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 392. 393. 394. 395. 396. 397. 398. 399. ... 439. Full screen Vertikális nézet
2019. június 22.
farrrkas Weide ∑:
1. farrrkas
Dead to a Dying Worl...
Elegy
10 6 10
2. Eroen
Nyss
Dépayser
9 8 9
3. nascence
Idle Hands
Mana
8 8 8
4. krumpli
Her Name is Calla
Animal Choir
8   8
5. Femforgacs_HP
Death Angel
Humanicide
7.5 7 7.5
6. McFrost1977
Бат...
Пани&#...
7.5   7.5
7. Weide
Grand Magus
Wolf God
7 9 7
8. Freyja
Slytract
Slytract
6.5 8 6.5
9. TrueMayhem
Birdstone
Seer
5   5
10. boymester
!T.O.O.H.!
Komouš EP
3 1 3
∑:
7.2 6.7 7.2
McFrost1977 2019. június 21., péntek, 10:22
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz boymester üzenetére:Hétvégén és a hét elején volt a széria 50-75%-os leárazás alatt steamen:) Úgyhogy még várhatsz akkor.

Jó, hát az a steam, irreális árakon van az összes régi gém, de itt reális, már most sem "drága":
https://www.instant-gaming.com/en/search/?q=dark+souls
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
boymester 2019. június 21., péntek, 10:11
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz McFrost1977 üzenetére:


Ha lesz nyári leárazás, lehet behúzom valamelyiket.


Hétvégén és a hét elején volt a széria 50-75%-os leárazás alatt steamen:) Úgyhogy még várhatsz akkor.
--
Doom is the sound of the soul
McFrost1977 2019. június 21., péntek, 08:44
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz boymester üzenetére:


Ha az elsőt leküzdötte valaki, utána már nincs nagy meglepetés szerintem. A 2. rész első negyede brutális nehéz, majd szinte könnyebbé válik, mint az első rész, a 3. pedig mindkettőnél könnyebb kicsit.

Ha lesz nyári leárazás, lehet behúzom valamelyiket.
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
boymester 2019. június 21., péntek, 07:37
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz McFrost1977 üzenetére:


Annyira, de annyira szeretnék belevágni a 2-3-ba, de félek, hogy lassú és béna vagyok hozzá.

Ha az elsőt leküzdötte valaki, utána már nincs nagy meglepetés szerintem. A 2. rész első negyede brutális nehéz, majd szinte könnyebbé válik, mint az első rész, a 3. pedig mindkettőnél könnyebb kicsit.
--
Doom is the sound of the soul
McFrost1977 2019. június 21., péntek, 07:03
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz boymester üzenetére:

Dark Souls 1-2-3 az én játékom és világom:)

Annyira, de annyira szeretnék belevágni a 2-3-ba, de félek, hogy lassú és béna vagyok hozzá.
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
boymester 2019. június 20., csütörtök, 20:47
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Dark Souls 1-2-3 az én játékom és világom:)
--
Doom is the sound of the soul
Eroen 2019. június 20., csütörtök, 20:07
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 308
Válasz McFrost1977 üzenetére:


Dió után azt túl drágának tartom, mikor ott van a Path of Exile tök ingyen.
Nioh-t vittem most ki, azután a W1 egy lassított felvétel:D Több gémmel szemezek, ami tetszik:
- Dragon Age: Inquisition
- Dark Souls 3
- Kingdom Come: Deliverance
- Monster Hunter: World
- Sekiro: Shadows Die Twice
Ezekből necces a DS3 és a Sekiro, mert azokhoz én már vén vagyok, nincs elég skillem :-D


Hu Poe-ba annak idején csak steamen bele vertem pár száz órát, meg előtte beta meg sima kliens és elmondhatom, büszkén, hogy kb egy közepes karaktert sikerült összehoznom, hogy rohadna meg xD
McFrost1977 2019. június 20., csütörtök, 19:28
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz Weide üzenetére:


Imádom, akkora klasszikus. Én amúgy most a Warhammer Chaosbane-nel szórakoztatom magam. Repetitív Diablo klón, de legalább a zenéje rendben van. :-D

Dió után azt túl drágának tartom, mikor ott van a Path of Exile tök ingyen.
Nioh-t vittem most ki, azután a W1 egy lassított felvétel:D Több gémmel szemezek, ami tetszik:
- Dragon Age: Inquisition
- Dark Souls 3
- Kingdom Come: Deliverance
- Monster Hunter: World
- Sekiro: Shadows Die Twice
Ezekből necces a DS3 és a Sekiro, mert azokhoz én már vén vagyok, nincs elég skillem :-D
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.023 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'pjmlo97qvfh9gmbcgcad55k8g5','','szoveg|s:7:\"USEPAOW\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.11.178','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1