Lásd kritika.
Egyedi, eredeti, más, mint a többi, különleges, furcsa... és még lehet folytatni, de számomra ez prüntyögés és zenementes művészkedés, ami valamilyen más megközelítéssel, más tudatállapotban biztosan élvezhető (valaki másnak). A gyermeki énem meglétének kérdése pedig végképp nem ezen a lemezen múlik.
Remek doom metalt játszik a Procession. Semmi egetverő, de határozottan minőségi. Jó hallgatni.
Hangfátyol ünnepélyes dallamokkal. Rám kimondottan hatott az egyik hűvös, csendes reggelen. Egy magányos, mindentől elszigetelt, mizantróp karácsonyi éj háttérzenéje. Ritka alkalom, hogy erre ráhangolódtam...
Komoly cucc. Hallgatásra mindenképpen érdemes anyag. Értékelem a komoly hozzáállást, a határozottságot benne. Vannak ennél fogósabb anyagok, de a minőség itt is tetten érhető.
Nagyon szép, változatos és hangulatos zene. Hamar bele lehet kapaszkodni, nekem minden esetre könnyen ment. Vannak 10 pontos dalok is a lemezen, de az is megtörténhet, hogy a további hallgatások elhozzák a 10 pontot a teljes lemezre. Ajándékszerű meglepetés.
Egyszerre laza, szellős és fogós, komoly, hangulatos. Kimondottan tetszett.
A harmadik dalnál kaptam fel először a fejem, aztán megint valamikor az album vége felé. Három hallgatás után is eléggé semmitmondó lemeznek tűnik nekem. Hacsak valaki meg nem győz arról, hogy a negyedik meghallgatás csodákra képes, ezt sem veszem elő többé. Pedig a borító és a származás nagyon felkeltette az érdeklődésemet. UPDATE: volt, aki igyekezett meggyőzni, hol is keressem a kapaszkodókat, és bár a zenei tartalmat nem tartom rossznak, az énekes rikácsolása valamiért zavaró, és túlságosan az előtérben van.
Nem mondom, hogy teljesen értéktelen, de túl szürke és átlagos ahhoz, hogy a jövőben is elővegyem.
Rágós falat. Kezd kicsit sok lenni ez már nekem. Egyébként korrekt anyag, de bele-beletörik a bicskám.
Nem akarok túl szigorú lenni az anyaggal... de az leszek. Hazai és nemzetközi viszonylattól függetlenül értékelve, a saját meglátásaim szerint ez egy kicsit sem kiemelkedő album. Nincsenek hangulati csúcsok, apró, szinte érzékelhetetlen, (de sűrű!) hullámokban gyűrűződik az atmoszféra, de nem csúcsosodik ki sehol. Az énektémákat sem érzem különlegesnek. Nem érzek semmilyen (mögöttes) pluszt az albumban, ami arra késztetne, hogy újra és újra elővegyem és mélyebben elmerüljek benne. Egyszer bőven elég volt.
Nincs annyi tudatmódosító szer a világon, ami befogadhatóvá tenné számomra ezt az albumot. Kicsit olyan volt az egész, mint egy alapból lebegő The B-52's egy kis extra acid-del felkeverve. Mármint... mi a...??? Mindegy, néhol egész jól elszórakoztatott az istentelen agyzsibbasztása mellett is.
Boymester kritikáját olvasva csak egyetértően tudtam bólogatni, miközben zengett a fülemben a Doom Decimation. Annyit tudnék csak hozzátenni, hogy kifejezetten jó dallamok ide, remek ének oda, engem egy dolog hiánya zavart baromira, mégpedig az igazán döngölős, erőteljes, karizmatikus melódiáké. Valahogy hiányzott az erő, a durvulás az amúgy jó riffekből és dallamokból. Ez lehet a keverés okán is, nem tudom megmondani, de egyértelmű hiányérzettel zártam be a Spotify-t az utolsó dal lecsengése után. A borító pedig... :D :D UPDATE: Az album második felére annyira rákattantam, hogy muszáj megdobnom még egy ponttal a lemezt.
Nem igazán érzek fejlődést a Lustre zenéjében, már ami az elmúlt éveit illeti. Szállítja ezeket a lebegő, kellemesen hullámzó ambient dallamokat, de bármiféle benyomás nélkül libben tovább a mű. Persze nem zavaró, sőt, a maga kis bájával rendelkezdő és azt megtartó zenéről beszélünk az esetemben, de harmatgyenge az a feeling-függöny, amivel próbál bevonni engem a zene. Egy dologra azért jó volt, eszembe juttatta a jó pár körrel ezelőtti Planetshine albumot -aminek amúgy azóta a nevét is elfelejtettem-, úgyhogy ezúton is kösz, Lustre, pörgetem is újra a Way to Nowhere-t, téged pedig engedlek tovaprüntyögni az éterben.
Maga a színpadi előadása a bandának valóban nem volt annyira meggyőző, ahogyan BlackZone is említette, ellenben a hangulata engem baromira elkapott a daloknak -meg úgy az egész koncertnek. Előtte és utána is hallgattam az aktuális lemezüket, és minden egyes újabb hallgatással más és más elemeket, apró érdekességeket, újabb megkapó elemeket fedeztem fel. Tetszik ez a fajta sötét utazás, amit prezentálnak nekünk a lengyelek, szóval bármikor örömmel fogom elővenni a Conscious Darkness-t a jövőben.
Izland szépségét és komorságát, kies és kietlen világát egyaránt megelevenítő zene. A Sólstafir szelleme egyértelműen ott lebeg az album felett, ami valamilyen szinten érthető is. Viszont annyira nem érzem lenyűgözőnek, a végtelenségbe lebegő dallamok valahogy sosem fognak talajt, sosem telepednek le. Szárnyalnak a messzeségbe szüntelen, engem viszont nem kapnak fel és repítenek magukkal. Gyönyörű album, aláírom, de ez a fajta magába forduló szépség engem most nem vonzott be. Amúgy az album második fele sokkalta erősebbre és szuggesztívebbre sikeredett.
Nem kifejezetten vagyok oda az effajta műfajkapcsolásért, de itt valamire szerintem nagyon ráéreztek a Cloak-os srácok. Aláírom, zeneileg egy kellemesen langyos egy helyben történő lubickolásnak lehetünk fültanúi, ahol a kirobbanó, kimagasló, meghökkentő elemek hiánya az egyetlen probléma, amit fel tudok vetni. Szerencsére ezt feledtetik a remek gitárfutamokkal és dallamokkal. Egyszerűen jól esik hallgatni az albumot. Élvezetes, kiszámítható, magabiztos hömpölygés a maga módján. Talán a jövőben egy kis váratlan extremitással fűszerezve kapunk egy jó értelemben vett szélsőségesebb anyagot.
Kicsit bajban vagyok most ezzel a lemezzel. Ez egy olyan album, ami csakis fejhallgatóval működik. Legalábbis nálam, úgy tűnik. Háttérzenének semmiképpen sem ajánlanám, de úgy sem, hogy ha közben nem tudjuk maximálisan ráfordítani a figyelmünket, hiába bömböl a hangszórókból. Viszont hangulat és megfelelő mértékű átszellemülés is kell hozzá, különben nem fog működni. Tegnap meghallgattam egyszer, akkor konkrétan untam, úgy éreztem, hogy tömve van az egész töltelék témákkal, ahogyan enshomhet is említette. Ma meló közben úgy ment el mellettem a lemez, hogy egyetlen percére sem figyeltem fel közben, egyetlen momentuma sem ragadt meg a fejemben. Most meg ülök a kanapén a sötét szobában, fejemen a Sennheiser, és egyszerűen imádom! Minden apró mozzanatát, minden dühös károgását, minden bús, megrázó dallamát csak úgy szívom magamba. A pontszámon még agyalok, meglátom majd, az idő mennyire kedvez a lemeznek, de az biztos, hogy csak úgy nem érdemes nekiülnöm. A dobot amúgy nagyon bírtam benne, valahogy egy egyfajta ősi, egyszerű erőt sugárzott. Ja igen, és csakis egyben hallgatva működik a varázsa!
Egy fokkal változatosabbnak érzem a Bestia Arcana anyagánál, több érdekes elemre figyeltem fel a hallgatása közben, viszont egyelőre ez sem tűnik értékesebbnek számomra, mint masszív háttérzene. Talán pár hallgatás után újraértékelem majd, de az nem sok jót jelent, hogy miközben szólt a lemez, végig az járt a fejemben, hogy "Hmm, de meghallgatnám most inkább az Altarage idei LP-jét...". Az anyag hossza is elég merész, talán lehetett volna csípni belőle. Egyelőre maradok a 7 pontnál, aztán majd az idő eldönti.
Hangulatilag, zeneileg sajnos semmire sem tudtam felkapni a fejem. Egysíkú, gonosz, kavargó feketeség, ami többszöri hallgatás után sem indított el bennem semmit. Pedig már június óta többször is terítékre került, de nálam maximum háttérzeneként állja meg a helyét. Ha már Naas dicstelen himnuszaira vágyom, inkább fogom elővenni az idei Terra Damnatát.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 351. 352. 353. 354. 355. 356. 357. 358. ... 438. Full screen Vertikális nézet
2017. november 25.
farrrkas Weide ∑:
1. Weide
Cloak
To Venomous Depths
8.5 9 8.8
2. Kriss
Blaze Of Perdition
Conscious Darkness
8 9 8.5
3. boymester
Procession
Doom Decimation
8 8 8
4. farrrkas
Perihelion
Örvény
10 6 8
5. McFrost1977
Katla.
Móðurástin
9 7 8
6. ensomhet
Auðn
Farvegir Fyrndar
7 7 7
7. BlackZone
Bestia Arcana
Holókauston
7 6 6.5
8. thomas_lord
Desolate Shrine
Deliverance from the Godless V...
6 7 6.5
9. Solmyr
Lustre
Still Innocence
7 6 6.5
10. nascence
Primus
The Desaturating Seven
4 4 4
∑:
7.5 6.9 7.2
ensomhet 2017. december 5., kedd, 11:54
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Ezek szerint már nem csak popdalokat tud, hanem lassan bármit, ráadásul minél nagyobb mintából dolgozik, annál egyedibb lehet, főleg ha tudnak bele kódolni olyan részt, hogy ne csak "másoljon", hanem "improvizáljon".
Weide 2017. december 3., vasárnap, 00:19
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz ensomhet üzenetére:

Are you Sirious? :-p Így már értem mire utaltál.
Mondjuk, ha azt nézzük, egy égből pottyant mesék is elég trippy a kivágott gyermekrajz-figurákkal, a tágas égen andalgó teveled, vagy énvelem vagy a Kovács Pistivel.

Egyébként, rövidesen egyre több olyan zene lesz, ami AI fog összerakni, kíváncsi vagyok milyen lesz majd azok megítélése. Popdalokat, slágereket már egész jól tud alkotni, de mint ahogy a GO-t be tudta úgy tanulni, hogy először felfedezte az emberi által alkalmazott stratégiákat, majd utána sajátokat is konstruált, ki tudja ez a zene közegébe átvive hova vezet majd.


Bazzki... Ezt csekkold:
http://theoutline.com/post/2556/this-frostbitten-black-metal-album-was-created-by-an-artificial-intelligence
Balthazaar 2017. november 25., szombat, 17:49
Balthazaar
Csatlakozott:
2017. július 9.
Hozzászólások: 305
Válasz Nagaarum üzenetére:

Nem fogok a végére érni, ne várjatok! :-S


Ó... (wtf)
--
Stay mötal! - Adopt a goat like Baphomet! :-p
srppk 2017. november 25., szombat, 16:58
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 118
Válasz Weide üzenetére:

Sekhet Hetep, srppk, ti végignyomjátok?


Nem, most ennyire tellett.
Weide 2017. november 25., szombat, 16:42
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Sekhet Hetep, srppk, ti végignyomjátok?
Nagaarum 2017. november 25., szombat, 16:05
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Nem fogok a végére érni, ne várjatok! :-S
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
Weide 2017. november 23., csütörtök, 08:59
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz McFrost1977 üzenetére:


Csak poén volt, nincs semmi, csak alul művelt vagyok ehhez :-)


Ugyan már.
McFrost1977 2017. november 22., szerda, 19:45
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz Weide üzenetére:

Az rögtön leesett, min akadt fenn McFrost, csak nem igazán értem az okát.

Csak poén volt, nincs semmi, csak alul művelt vagyok ehhez :-)
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render