ingerküszöb alatti
A Sgúrr sokadjára sem tetszett meg. Most már meg tudom fogalmazni, hogy mi a bajom vele. Annak a lemeznek gyakorlatilag a két bő negyed órás szám a veleje, a többi ezt a két "hegyet" készíti elő, vezeti le és át. Nos ebből a kettőből a második (Sgúrr Elide Mór) egyáltalán nem tetszik. Sőt! Határozottan gyengének érzem Kátai mércével. Ezek után a Meta megváltást hozott és ismét önfeledten merülök el Tamás világában, amiből semmi sem zökkent ki. A Thy Catafalque az egyetlen zenei képződmény ahol létjogosultságát érzem a népzenei motívumoknak, sőt, ez az egyetlen zene ahol nem csak önmagukért vannak ezek a motívumok jelen, nem csak öncélú kihasználása és megerőszakolása a hagyományos zenei kultúránknak a metal közegben, hanem szerves része, eleme, építőköve annak.
Ha jól hazudok, akkor az előző lemezüket pont én ajánlottam be és az bizony meg is rengetett anno. Ennek sokszor nekifutottam, de még egyszer sem jutottam a végére. Kár érte...
Mit is lehet mondani egy friss In The Woods... lemezről? Nehéz ügy. Aki nem érzi át ennek a súlyát, úgy gondolom, hogy nincs tisztában a banda fontosságával. Nem fektet két vállra a lemez, nem harsog, nem ripacskodik (mint az utolsó Arcturus). Úgy érzem, hogy ez nem egy folytatás, hanem egyfajta újrakezdés. Ennek erős bizonyítékát abban érzem, hogy utalás és konkrét zenei motívumokon keresztül ez a lemez folyamatosan visszanyúl a zseniális Heart of the Ages debüthöz. Az, hogy idén élőben is láthattam őket, egyfajta ünnep, ajándék volt. Sokat fogom hallgatni, elemezni, értelmezni magamban, ugyan úgy, ahogy tettem azt a banda minden egyes kiadványával. Emellett is úgy érzem, hogy talán egy következő lemez lehet az Omnio örököse majd.
Én jazzt nem nagyon hallok benne, elég "egyenes" kis anyag ez. Számomra ez inkább képvisel egyfajta southernes, improvizatív vadságot, amit nagyon tudok élvezni. A másik ami totálisan megfogott, az a lüktető, dinamikus és végtelenül meleg hangzás. Végre hangszereket hallok, hús-vér emberek által megszólaltatva. Nem egy korszakos mestermű, de debütnek több mint kiváló. Ja és könnyeden szórakoztató is egyben, mondtam már? :)
Őszinte leszek, ami lehet árnyékot vet egyébként sem magas renomémra... de hát kit érdekel ez, nem igaz? :D Szóval én imádom a Deathspell Omega jellegű zenéket. Viszonylag gyakran hallgatom is. Csak, hogy valahogy agyatlan vagyok hozzá, mert egyszerűen egy hangot nem tudok megjegyezni belőle. Meg felidézni sem. Hallgatni még is szeretem. Ez is tök jó. Olyan vagyok ilyenkor, mint a kutya aki tévét néz. Nem tudja mi történik, nem hiszem, hogy bármit is értene belőle, de ott ül a tévé előtt és nézi izgatottan.
Gondolkoztam azon, hogy farrrkashoz hasonló epikus kommenten keresztül mutassak be egy más megközelítést, de igazából nem akarok senkit sem meggyőzni semmiről. Mindenki azt lát / hall / értékel amit csak akar... Engem eddig messze minden lemezen felül ez köt le a leginkább.
Leginkább a Warlight ugrott be róla. Zajos, zabolátlan r'n'r-os, koszos, mint a skandináv bandák ezen a vonalon. A dalok lehetnének erősebbek, de minden számban volt 1-2 dolog, amire felkaptam a fejem, így marad a pozitív értékelés.
Azt hittem, hogy nem megy 8 főlé, de már a HP indulása óta minden nap lepörög és egyre jobban tetszik. Frankós!
fú... hát ez nekem jól esett. Ezer éve nem hallgattam Dismembert és ez a lemez kicsit nosztalgikus hangulatba hozott. Szeretem ezt a gitárhangzást is.
Azon már nem is csodálkozom, hogy milyen régóta készülnek igen magas színvonalú lemezek a TC háza táján. Azon sem, hogy friss, mai hangzású a lemez. Szurkolok, hogy még sokáig tartson ki a lendület!
Bőven feljebb lenne a helye. A korábbi lemezek is elég jók, most sem lőttek mellé.
Nem fogok rohanni, hogy azonnal megvegyem. A zenekar munkássága korábban elment mellettem, most meg már nem érdekel. Profi, jól szól, de hatástalan.
Nem hiszem, hogy még egyszer ráfanyalodnék, de voltak részek, amelyek tetszettek.
Sűrű, barátságtalan zene. Idő kell neki és odafigyelve hallgatni. Megéri, az első benyomáshoz képest két pontot javított.
Ha túltesszük magunkat a borító okozta sokkon, és nem várunk újító szándékú dalokat, akár még meg is szerethetjük a lemezt....na persze azért ez barokkos túlzás...
Az egyik meglepetés. Kiváló technikás/progresszív death, kicsit unalmas énekkel. Lesz ebből valami...figyelni fogom őket.
Kedvemre való, ahogy ezek a cseh gyerekek a death metált tolják. Semmi katarzis vagy zenei forradalom nincs, de nem is volt cél. Csak egy kiváló lemez a régi, hűséges fanoknak.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 321. 322. 323. 324. 325. 326. 327. 328. ... 432. Full screen Vertikális nézet
2016. október 1.
emp viribusunitis ∑:
1. boymester
Thy Catafalque
Meta
9 9.5 9.3
2. Werewolfrulez
Colosso
Obnoxious
9 8.5 8.8
3. viribusunitis
Brutally Deceased
Satanic Corpse
8 9 8.5
4. McFrost1977
Sektemtum
Panacea
10 7 8.5
5. nascence
In The Woods...
Pure
9 7.5 8.3
6. BlackZone
Plebeian Grandstand
False Highs, True Lows
8 8 8
7. emp
Baron Crâne
Baron Crâne
9 6 7.5
8. Kriss
Withered
Grief Relic
6.5 8.5 7.5
9. farrrkas
The Wounded Kings
Visions in Bone
6 8 7
10. Sekhet_Hetep
Possessor
Dead by Dawn
7 7 7
∑:
8.2 7.9 8
Nagaarum 2016. október 1., szombat, 19:04
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Pistike66 üzenetére:


7-ig még várok, aztán hajrá. :-)

Kész!
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
Pistike66 2016. október 1., szombat, 18:54
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz ZeroVoid üzenetére:Ja, így már értem. Itt ülök már egy órája és csak nézek miért nem ért még véget ez a kör XD

7-ig még várok, aztán hajrá. :-)
ZeroVoid 2016. október 1., szombat, 18:51
ZeroVoid
Csatlakozott:
2014. december 30.
Hozzászólások: 180
Válasz Nagaarum üzenetére:

Kaphatok fél óra haladékot a kör indítása előtt? :-D


Ja, így már értem. Itt ülök már egy órája és csak nézek miért nem ért még véget ez a kör XD
boymester 2016. október 1., szombat, 18:45
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Az a durva, hogy számomra a Neolunar hatott giccsesebbnek és a metal/Kátai light kontraszt nélkül nem volt több, mint kellemes háttérzene. Vagy inkább egy félkész Thy Catafalque, amire még nem került fel a gitár.
--
Youtube csatorna
Pistike66 2016. október 1., szombat, 18:35
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Nagaarum üzenetére:


Hétre megleszek! Bocsánat. :-$

Azért ebből ne csináljunk gyakorlatot, de most megvárom, ha már szóltál. :-D
Nagaarum 2016. október 1., szombat, 18:34
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Pistike66 üzenetére:


Kaphatsz. :-D

Hétre megleszek! Bocsánat. :-$
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
Pistike66 2016. október 1., szombat, 17:59
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Nagaarum üzenetére:

Kaphatok fél óra haladékot a kör indítása előtt? :-D

Kaphatsz. :-D
Nagaarum 2016. október 1., szombat, 17:29
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Kaphatok fél óra haladékot a kör indítása előtt? :-D
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.053 seconds to render