Most még ennyi. Magasra tették nagyon a mércét az elsővel, így egy kicsit magukkal toltak ki. A mackós hangzás viszont maradt, ennek nagyon örülök.
Rájöttem, hogy Redrummal van valami közözen beteges oldalunk. Annak idején a The Drones-nél is egy húron pendültünk. Ezzel is így lesz.
Mondom... most már unom a doomot! Biztos én vagyok a gonosz, mikor azt mondom, hogy a Sabbath kipattantott a földből egy csomó majmot, aki azt hiszi, hogy a 13 miatt most az egész világ doomért szomjazik... De a zenei világ mindig is arról szólt, hogy a paletta 99%-ának nincs saját akarata, csak sodródik.
Azt hiszem, most már egy kicsit unom a doomot. Túl sok lett belőle mostanság.
Fájdalmasan gyatra valami. Ha nem épp konyhát csempézek, bizonyára kinyomom a vége előtt... Hangja éppen van a csávónak, csak füle nincs. Meg fantáziája sem. A zenészeknek sem.
Vannak, akik kijelentik, minőséget csak lassú munkával lehet létrehozni, ezért mereven elzárkóznak Senmuthtól. A valódi ok szerintem az lehet, hogy ismerni szeretnék a világ összes metallemezét, ami ellen Senmuth vét, mert hát ki képes egy előadótól kéthetente meghallgatni minden új kiadványt? Senmuth esetében nem igaz az, hogy a jó munkához idő kell. Ez a ruszki fószer egy hét alatt képes minőségi lemezt írni. Ahogy ezt is. Gondolkodom a maximumon. Eddig kb 150 lemezt írt.
Jót tesz neki az első dalban az a begyorsulás és a Silence-ben az ének. Sajnos ezen kívül gyakorlatilag semmire nem emlékszem belőle. Unalmas hangjegytologatás.
Kislány nagy hanggal és hajjal. Egyszer is fájdalmasan ment le. Többször meg nem fog. Például azért, mert ez a hangjegy és ütem szédelgés a harmadik számtól erősen fárasztó lett. Memóriajáték... Csakhogy kamu az egész. Az hangjegyléptetések 95%-a nyolcados váltás. A többi negyedes. Ha már nagyon különlegesnek érezzük magunkat, és progoskodni akarunk, csináljuk rendesen... Ahogy Senmuth pl :-D Engem ez a gitáros nem ver át. Ötlet nem sok van benne, de még technikailag sem különleges. Előbbi mellett mondjuk ez már nem nagy bűn.
Szerintem a legtöbb embernek Newsted a kedvenc metalikás tagja (vagy Lars? :-D). Ez a zene viszont télleg plöttyedt narancs. Sajnos még csak csalódás sem ért. A Soldierhead kissé punkos lazulása egy kicsit tetszett. Vagy csak már megszoktam a klip miatt. Az ének nagyon gyatra. Fantáziátlanul: egy sor a zenében, egy sor a szövegben, semmi átfedés, nincsenek átcsúsztatott sorok, egyszerűen fapados.
Nagyon díjazom, hogy nem ment át egy pillanatra sem kocsmai hőbölgésbe, ahogy a gagyi hazai űberfolk nagy csapat teszi. Ha ez történt volna, akkor mínusz 5-6 pont garantált, de a komoly megközelítés miatt eléggé élveztem hallgatni.
Nem érzem, hogy kevesebb lenne az előzőnél, ugyanolyan fantáziadúsan beteges, mint az volt. Nem is kap kevesebbet.
Sorry, de ez borzasztó, én sem bírom egynél többször végigszenvedni.
A zene kifejezetten jó, régies hard rock, az énekesnek nem sok hangja van, a két dolog kombinációja ennyit eredményez. :-)
Ez volt a kör legjobb doomos versenyzője, de az unalmas, egysíkú ének ezt is eléggé lehúzza. Zeneileg nagyon jó.
A hangulata megfelelő, az a bajom vele, hogy csak a befejező 2 dalt érzem többé-kevésbé jónak, az énekesnek nincs rossz hangja, de az énektémák szerintem többnyire fantáziátlanok, kidolgozatlannak tűnnek. Emiatt az egész nem eléggé hatásos számomra sajnos.
Alapvetően tetszik. Ez a kiindulópont, aztán majd kiderül, mi lesz a vége.
Szeretem ezt a stílust, de muszáj valami különbséget tenni az élmezőny és a nagy átlag közt, és úgy érzem, ez az utóbbiba tartozik.
Jó lenne ez, de persze ezt is az ének veti vissza... Karyn Crisis jobb lenne ha végig hörögne, mert azt nő létére elég jól csinálja, de ez a "nem akarunk hörögni de tisztán sem akarunk énekelni" módszer eléggé fárasztó.
Nem rossz a kivitelezés, de nem érint meg különösebben.
Ez jó, így én is szeretem ezt a fajta zenét.
Izgalmas, figyelmet követelő zene érdekes hangszereléssel és sounddal. Itt is az ének miatt kap kevesebbet.
Amit kedvelek a metál különféle műfajaiban, azt itt nem találom meg, így számomra igen kevés értékkel bír. Magyarán nem nekem szól.
Szeretem az ódon hard rock/metál anyagokat. A megszólalással nincs is gondom, de az énekes gyenge. A szólók plusz egy pont.
Az unalmas és hamis éneket leszámítva fasza egy doom lemez ez. Isten bizony, instrumentális formában is többet kapna....
A gyenge vagy kópia énekesek fordulója ez. A SM frontembere Messiah Marcolin manírjain nőtt fel,- talán még a svéd csuhája is rámenne - de jó dalokat nem tudnak írni.(....azért ezzel sok epikus doom csapat van így.)
A gazdag életműből ki lehet csemegézni igen jó lemezeket. De mi lenne, ha egyszer hagyná "megérni az ötleteket?" Én szívesen hallgattam most is...
Sajnos kevés maradandó momentumot hallok itt, a kötelező elemek variálgatása meg nem okoz nagy örömet. Talán másodjára jobb lesz!
Büntet a dalnok(nő) rendesen, de a zenei részek jók és különlegesek. Nem nagyon követem őket, ám hetedik lemezre többet, jobbat várnék.
Néha, mintha Chuck Billy-t hallanám énekelni, de a zene azért nem az a szint. Profi, jól felépített lemez,de már régóta nem izgat az ilyen.
Kevés pagan/folk/black csapat alkot tartósan magas színvonalon, a Panychida azonban közéjük tartozik. Eddigi lemezeik rendre jól szerepeltek a hp-n és bízom benne, most sem lesz másként. Ez bizony a műfaj krémje, így megy a maximum pont.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 251. 252. 253. 254. 255. 256. 257. 258. ... 430. Full screen Vertikális nézet
2014. február 8.
Nagaarum Pistike66 viribusunitis ∑:
1. viribusunitis
Panychida
Grief for an Idol
8 9 10 9
2. Pistike66
Hail Spirit Noir
Oi Magoi
9 9.5 8 8.8
3. Nagaarum
Senmuth
Энгр&#...
9.5 7.5 8 8.3
4. nascence
Altar Of Betelgeuze
Darkness Sustains The Silence
5 7 7.5 6.5
5. BlackZone
Ephel Duath
Hemmed By Light, Shaped By Dar...
4.5 6.5 7 6
6. mike666
Everlasting
March Of Time
5 6 6.5 5.8
7. Unknownsoldier
Newsted
Heavy Metal Music
5 6 6 5.7
8. Pewoon
Demon Eye
Leave the Light
2.5 7 6.5 5.3
9. boymester
Stone Magnum
From Time​.​.̴...
2 6 6 4.7
10. Redrum
Thee Silver Mt. Zion...
Fuck Off Get Free We Pour Ligh...
8 3 2 4.3
∑:
5.9 6.8 6.8 6.5
boymester 2017. január 28., szombat, 16:59
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Sok epikus doom banda...ezernyi énekes, ezernyi megoldás...de hol van ez az ezernyi??? Sok-sok évnyi kutakodás, demóvadászás és hallgatózás után kb. 100 működő epikus, tradícionális doom metal zenekart tudnék felsorolni, se többet, se kevesebbet...hol van ez a több ezer death, black zenekarhoz, amiből naponta alakul egy valamelyik sufniban??? Bármelyiket jóval könnyebb gyártani, mint egy jó doom lemezt, épp ezért a középszerűbbeket a műfaj szar helyzete, háttérbe szorítása mellett pusztán felvállalásukért, kitartásukért is tudom becsülni! Arról ne is beszéljünk, hogy a leghúsosabb riffek, a legfogósabb témák legyenek azok bármilyen műfajba ágyazva, a doomban gyökereznek...
--
Youtube csatorna
bahon 2014. február 8., szombat, 15:01
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Én tudnék mesélni a gyenge átlagokról! Megtegyem? Kicsit kiszínezem majd, hogy ne aludjál el közben! :-)
Nagaarum 2014. február 8., szombat, 07:56
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Ritka gyenge kör volt. Nem is emlékszem, lett volna-e ilyen szar az átlagom valaha.
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Nagaarum 2014. február 8., szombat, 06:39
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz nascence üzenetére:

A következő két körre is van új Senmuth album, a 153. és 154. (a) (8)

Ne kísérts! :-D
--
Nagaarum YouTube Csatorna
nascence 2014. február 7., péntek, 20:31
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
A következő két körre is van új Senmuth album, a 153. és 154. (a) (8)
Belial 2014. február 2., vasárnap, 05:04
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz Nagaarum üzenetére:


Mert a Dimmu és a Cradle "szoptatós" blacket játszik. Nem rossz bandák, de sok közük nincs az eredeti recepthez...


Ezt nagyon jól megfogalmaztad. :-)
Amúgy kb rám is tízen éves koromban hatottak igazán, mostani fejjel hallgatva azt mondanám hogy a korai Cradle lemezek inkább metal, a Dimmu lemezek meg remek háttér zenék, az új albumok viszont már egyik bandától sem voltak igazán meggyőzőek.
mike666 2014. február 1., szombat, 13:25
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz Nagaarum üzenetére:


Mert a Dimmu és a Cradle "szoptatós" blacket játszik. Nem rossz bandák, de sok közük nincs az eredeti recepthez...


Gyönyörű és diplomatikus megfogalmazás. Én is valami ilyesmit akartam írni csak nem jutott eszembe a jó kifejezés. Mondjuk én úgy állok a két bandával, hogy mindkettőnek tetszenek a régi anyagaik, hiszen megjelenésük idején voltam tizenéves és le is nyűgöztek azon nyomban, az újabbakból csak a Cradle lemezek jönnek be. És igen: egyiket sem tartom black metálnak, de ezt nem is kezelem problémaként. A Dimmut is csak egyszerűen unom, nem kötnek le az újabb cuccaik.
--
és persze más bolygón tilos kilincset nyalni
Nagaarum 2014. február 1., szombat, 09:49
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz rudolftor üzenetére:


Nálunk a kínaiba a kinyúlott nyaku akciós polók között van Dimmu meg Cradle poló is! (knifed)

Mert a Dimmu és a Cradle "szoptatós" blacket játszik. Nem rossz bandák, de sok közük nincs az eredeti recepthez...
--
Nagaarum YouTube Csatorna
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render