Rockmaraton Előparty I.
A RockMaraton előpartyjának első felvonása március 26-án volt a pécsi ZION klubban. A kapunyitás 17:00-kor volt. Az első banda a Szabadesés 18:00-kor csapott volna a húrok közé, de sajnos a koncert elmaradt betegség miatt, amit már rögtön a bejáratnál közöltek velünk. A többi banda fellépési sorrendje természetesen maradt a tervezett szerint. Ekkor még elég kevés ember volt a rendezvény helyszínén, akik ott voltak azok is inkább a sörpultot választották.

19:00 órakor kezdődött a Holtidő koncertje. Nézőközönség elég kevés volt, talán csak az igazi fanatikusok álltak be az első sorba, de hátrébb is voltak még emberek, akik inkább csendesen meghúzódtak egy sörrel a kezükben és beszélgettek. A koncert nem volt hosszú, nagyjából 45 perces, de annál ütősebb. Hallhattunk új és régi dallamokat is. Ami a Roadhoz hasonló stílusú zenekar zenéjében legjobban tetszett, az a pörgős dobjáték volt, minden elismerésem a dobosnak az überzúzásért.


 
Utánuk lépett színpadra az egyedülálló szimfonikus black metalt játszó Sear Bliss. Sajnos a behangolás nem ment a legjobban ezért nagyjából 20 perces késéssel kezdték a koncertet. Az intró felcsendülésekor már a tömeg kezdett meggyűlni és nem csak a sörpultnál beszélgettek. Megszólaltak olyan nagy klasszikusok, mint például a Venomous Grace vagy a Far Above the Trees. Amikor megszólalt a Birth of Eternity, ami különben személyes kedvencem, hatalmas pogó kerekedett, talán nem véletlenül, nagyon eltalált szám és koncerten is nagyon jól szólt, főleg a trombita. A röpke egy órás koncert hamar a végéhez ért. Végezetül a Two Worlds Collide-ot nyomták. A koncert zárásául a Nagy András elmondta, hogy legközelebbi koncertjük szintén Pécsen lesz a Rockmaratonon, mivel készül az új album. Ennek a hírnek gondolom minden rajongó nagyon örül hisz utoljára 2007-ben adtak ki albumot.


 
Következő fellépő a soproni Dalriada volt. Sajnos az előző fellépő miatt ők is csúsztak nagyjából 15 percet. Rögtön kezdésként A Nap és Szél házával indítottak. A több mint egyórás koncert nagyon dinamikus és pörgős volt. Dalriadára megtelt a koncerthelyiség is. Elhangzottak olyan klasszikusok, mint a Védj meg Láng 1, Égi Madár amire egy elég nagy pogó alakult ki. Arany János balladái közül hallhatjuk a Walesi bárdokat, Szondi két apródját. De felcsendült a már nem éppen az évszakhoz illő Téli Ének is. Talán a közönség jobban örült volna egy Kikelet vagy a Tavasz Dalának. Ha a telet nem is, de a rossz időt megidézték vele, hiszen a koncert alatt megeredt az eső. Természetesen az új albumról, az Ígéretről is hallhattunk nótákat, A Kinizsi mulatságát, Leszek A Csillagot, bónusz számnak pedig a „német fesztivál szemét” Hajdútáncot, aminek talán egy kicsit az lehúzott a minőségén, hogy az énekhangosítás nem volt a tökéletes és így a Laura károgás/hörgése kissé besípolt. A koncert összegségében nagyon jó volt, Ficzek végig poénkodta a számok közötti időközöket. Kijelentette, hogy az ő zenekaruk hosszú hajú zenekar, akinek nem hosszú a haja attól megválnak. A rajongóknak készültek egy kis meglepetéssel is, Arbertirsa focihimnuszával, ami véleményem szerint nagy meglepődést okozott a közönség soraiban. A hangosítás hagyott némi kivetni valót maga után, de összegségében nagyon jó koncertet adtak Dalriadáék.


Utolsóként lépett színpadra a Road zenekar. Ők inkább a régebbi számaikat játszották, mint például az 1000 lépést, Jó helyt, Afrikát, Aki szabadot, a párok nagy örömére a Nem kell mást, vagy épp A szív alattot, ami egy nagyon mély töltetű szám és véleményem szerint nem is koncertszámnak való, de természetesen a Birthday song is elhangzott az éppen születésnapjukat ünneplők tiszteletére. De természetesen azért az új albumról is hallhattunk néhány nótát, például az Egy kő lesz a jeledet vagy épp Megint nyárt. Zárásképpen pedig angolosan távoztak és a Visszahárom című nótát játszották el. A közönség kitartó „vissszázásának” köszönhetően hallhattunk egy bónusz számot is, a Ne monddot. Természetesen nagyon jó, zúzos bulit adott a zenekar és pogóból sem volt hiány.


 
A rendezvényen fellépő zenekarok kivétel nélkül fellépnek a Rockmaratonon, úgyhogy senki se csüggedjen, ha ezt a bulit ki kellett hagynia, Rockmaratonon találkozhat az itt fellépett bandákkal.

Rockmaraton_Eloparty_I
Írta:
tündérmetálány
2011. március 29., kedd, 21:24
Facebook:
Krigare 2011. április 1., péntek, 08:08
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6752
Válasz goathorn üzenetére:

Elég fura felhozatal... Hogy illik egy Sear Bliss mellé egy Road?!

Rockmaraton próbál arra törekedni, hogy mindenki, aki punk/rock/metal zenét hallgat megtalálja azt amit szeret.
Ezért vannak ilyen érdekes kombinációk (szerintem)
goathorn 2011. március 31., csütörtök, 23:28
goathorn
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 186
Elég fura felhozatal... Hogy illik egy Sear Bliss mellé egy Road?!
oldforest 2011. március 30., szerda, 13:59
oldforest
Csatlakozott:
2010. április 11.
Hozzászólások: 104
"...az egyedülálló szimfonikus black metalt játszó Sear Bliss"

???!!!
Koncertek
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.091 seconds to render